Wedden op Tour de France

Halverwege juli staat Frankrijk traditioneel op zijn kop. Dan vindt namelijk de Tour de France plaats, ’s werelds grootste wielerevenement. 3 weken van gekte voeren je dan door het land van wijn, kaas en stokbrood. Wielrennen op zijn best, met uitgestrekte etappes, strijd in de Alpen en de Pyreneeën en de standaard aankomst in Parijs, op de Champs Elysees. Hierdoor biedt de Tour de France (in Nederland ook wel bekend als de Ronde van Frankrijk) je drie weken entertainment van de bovenste plank, gecombineerd met een spanning die jij bij vrijwel geen andere sport terug weet te vinden. Ook voor het plaatsen van weddenschappen is de Tour de France een zeer interessant evenement!

Wedden op Tour de FranceDirect Wedden op de Tour de France

De Tour de France start doorgaans met een proloog, een korte tijdrit over zo’n 8 tot 10 kilometer. Een soort verkapte sprint, maar dan voor tijdrijders en mensen die goed kunnen doseren en daardoor kans maken om de eerste strijd in de Tour in hun voordeel af te sluiten. Hierdoor rijden ze gelijk een dag in de gele trui en dat betekent dat de proloog winnen zeer belangrijk kan zijn. Wanneer je gaat wedden op de winst in de proloog, zet dan in op een bewezen tijdrijder of een gedreven klassementsrenner. Op die manier weet je vrijwel zeker dan jouw weddenschap resultaat op kan gaan leveren.

Winnen door te wedden op de Tour de France

De eerste week van de Tour wordt vaak gekenmerkt door vele vluchtpogingen van renners die voor eigen succes willen gaan en een etappe op hun naam willen zetten. Vaak worden deze vluchtpogingen verijdeld door collega’s die in dienst rijden van een grote sprinter die hoge ogen kan gaan gooien in de aankomende massasprint. De etappes zijn dus altijd open: heeft de vluchtpoging succes of gaan we ons opmaken voor een massasprint? Wedden op de eerste etappes heeft daarom iets zeer spannends, iets volledig onberekenbaars.

Na de eerste week is het tijd voor de bergen. Hier kun je wedden op degene die het uiteindelijke klassement naar zijn hand gaat zetten: de Tour de France wordt doorgaans beslist in de bergen en de spanning is daarom tijdens de bergritten vele malen groter dan tijdens de normale etappes. Wedden op bergtrui, op een overwinning van jouw favoriet of op een overwinning van het team waar jij het meest achter staat: het is allemaal mogelijk wanneer je gaat wedden op de Tour de France en weddenschappen plaatst op dit zeer grote en enerverende wielerevenement.