Het WK Basketbal wordt iedere 4 jaar afgewerkt in een land waar basketbal zeer populair is. Het WK Basketbal herbergt dezelfde spanning als een groot landentoernooi in het voetbal, hockey of volleybal, met dien verstande dat er altijd één absolute topfavoriet is bij het WK Basketbal: de Verenigde Staten. Zij hebben altijd de beste spelers, de beste accommodatie en doorgaans ook het beste team dat zij op kunnen stellen voor de wedstrijden die worden afgewerkt in het kader van het WK Basketbal. Het toernooi wordt in 2010 afgewerkt in Turkije en er zullen 24 landen aan meedoen.

Wedden op Basketbal tijdens WK

Wedden op het WK Basketbal betekent dus in veel gevallen dat je inzet op wedstrijden die worden afgewerkt in het heetst van de strijd en voor een toernooi waar de Verenigde Staten altijd de topfavoriet in zullen zijn. Je kunt bij een groot aantal bookmakers inzetten voordat het toernooi begint en op dat moment kun je inzetten op de winnaar en op welke teams jij in de finale verwacht. Zo levert het WK Basketbal uren van vermaak op en voor diegene die weet in te schatten welk team er het dichtst in de buurt weet te komen van de Verenigde Staten, kan het ook nog een mooi zakcentje opleveren.

Overigens betekent het feit dat de Verenigde Staten favoriet zijn voor de overwinning op het WK Basketbal niet dat ze automatisch er met de overwinning vandoor gaan. Sterker nog, de afgelopen drie toernooien is het de Verenigde Staten geen enkele keer gelukt om er met de overwinning vandoor te gaan. In 2006 werd Spanje de verrassende winnaar van het WK Basketbal, terwijl in 2002 en 1998 het toenmalige Servië en Montenegro er met de winst vandoor wist te gaan. Wanneer je denkt dat de Verenigde Staten de komende keer wel kansmaken op de overwinning, moet je niet twijfelen en op zoek gaan naar een bookmaker die weddenschappen op het WK Basketbal aanbiedt.

Het WK Basketbal leent zich ook uitermate goed voor het plaatsen van live weddenschappen. Omdat de wedstrijden in een groot deel van Europa live worden uitgezonden, kan jij vaak meegenieten van de spanning die deze wedstrijden te bieden hebben. De bookmaker bepaalt tijdens de live weddenschappen op basketbal vaak de kans dat er bijvoorbeeld binnen nu en afzienbare tijd een driepunter wordt gescoord of een andere prestatie van formaat wordt geleverd. Wanneer jij live gaat wedden op wedstrijden tijdens het WK Basketbal, kun je genieten van een riant aanbod van verschillende weddenschappen.