Wedden op WK wielrennen

Het WK wielrennen is één van de weinige wedstrijden in het jaar die niet worden gedomineerd door ploegbelangen, klassementsbelangen of andere belangen. De wedstrijd, vaak gereden eind augustus, begin september, staat volledig in het teken van landenteams. Een land mag 9, 6 of 3 renners afvaardigen tijdens de landenwedstrijd. De wedstrijd is vaak erg lang, zo’n 230, 250 kilometer en wordt beslist tijdens de laatste 50 kilometer. Dan is het van belang dat jij in je eentje meezit en kans maakt op de eindzege tijdens het WK wielrennen.

Tips wedden op WK wielrennen

Vaak zijn er wel absolute favorieten tijdens deze wedstrijd, bewezen specialisten tijdens eendagswedstrijden en lange ritten. Vaak zijn het deze renners die boven komen drijven wanneer het er echt om gaat spannen en de overwinning in zicht komt. Wanneer je gaat wedden op het WK wielrennen, is het dus zeer verstandig om je geld in te zetten op iemand met een groot palmares en die zich kan bewijzen tijdens eendaagse wedstrijden waarin het om de vorm van de dag en niets meer of minder draait. Wedden op het WK wielrennen betekent in die zin dus ook dat je moet wedden op de vorm van de dag.

Direct Wedden op het WK Wielrennen

Het WK wielrennen bevat niet alleen een lange wegwedstrijd voor mannen. Er is ook een tijdrit voor mannen, waar je op dat moment een weddenschap kunt plaatsten op de beste tijdrijder van de groep of de tijdrijder die het beste uit de voeten kan op het parcours waar de tijdrit wordt gereden. Een weddenschap op de tijdrit betekent dat je mag inschatten wie er wereldkampioen tijdrijden gaat worden en daarmee zich voor een jaar lang de beste tijdrijder mag noemen. Wedden op de tijdrit betekent dus ook wedden op een jaar lang roem en reputatie.

Ook de vrouwen zijn actief op het WK wielrennen en ook zij werken een (kortere) wegwedstrijd en een tijdrit af. Bij een aantal bookmakers is het ook mogelijk om in te zetten op de wedstrijden waarin vrouwen actief zijn, zodat wedden op het WK wielrennen nog een extra dimensie krijgt. De Nederlandse vrouwen doen het vaak goed op het WK wielrennen en dat is iets om rekening mee te houden wanneer je gaat inzetten op het WK wielrennen voor vrouwen. De wegwedstrijd duurt vaak zo’n 2 tot 3 uur terwijl de tijdrit per renster zo’n 40 tot 50 minuten kost.