Wedden op EK Voetbal

Het EK voetbal is een vierjaarlijks evenement en na de Olympische Spelen en het WK Voetbal één van de best bekeken sport evenementen ter wereld. Miljoenen mensen zitten aan de buis gekluisterd om te kunnen zien welk land het beste van Europa gaat worden. Wedden op het EKDe laatste kampioen was Spanje, dat onverwacht de titel opeiste tijdens het toernooi in Zwitserland en Oostenrijk. Vaak wordt het toernooi gewonnen door een verrassende ploeg, zoals Griekenland in 2004 en Denemarken in 1992. Door de jaren heen is het EK voetbal gegroeid van een klein toernooitje in de marge (zoals in 1976, met 4 teams) tot een groot toernooi met 16 landenteams.

Verschillende soorten EK weddenschappen

Het EK voetbal biedt veel mogelijkheden voor het plaatsen van weddenschappen. Dat komt ondermeer door de opzet van het toernooi en het daarbij behorende kwalificatietoernooi. Dit laatst genoemde toernooi begint al zo’n twee jaar voor het daadwerkelijke toernooi wordt afgewerkt. 53 landen, minus de landen die automatisch zijn gekwalificeerd omdat ze het toernooi organiseren, proberen zich te plaatsen via een aantal wedstrijden in een groepsfase. Nadat dit is gelukt, werken de teams op het toernooi eerst een groepsfase met vier teams af en daarna begint de kwartfinale.

Wedden op het EK Voetbal betekent dat je weddenschappen kunt plaatsen op een keur van verschillende onderwerpen. Meest voor de hand liggende onderwerp is natuurlijk de winnaar: wie verwacht jij dat er met de prijzen vandoor gaat en de kampioen van Europa wordt? Welk land heeft de beste spelers, de beste coach of het best renderende team? Nadat jij dit hebt weten in te schatten, ga je naar een online bookmaker en plaats je een weddenschap op jouw favoriete team. Ook op losse wedstrijden is het mogelijk om weddenschappen te plaatsen. Wed bijvoorbeeld op de finale, op welk team jij denkt dat er met de cup vandoor gaat.

Live Wedden op EK 2016

Naast ‘normale’ weddenschappen, waarin jij inzetten plaatst op de uitkomsten van wedstrijden en probeert te wedden op de winst van bepaalde landen of het aantal doelpunten dat een spits weet te maken, kun je ook inzetten plaatsen tijdens live weddenschappen. Een groot aantal bookmakers biedt live weddenschappen aan, waar je tijdens de wedstrijd, onder invloed van telkens weer veranderende quoteringen, weddenschappen kunt plaatsen op voetbalwedstrijden. Wed bijvoorbeeld gedurende de wedstrijd op het team waarvan jij denkt dat ze de winst naar zich toe kunnen trekken.

De mogelijkheden om te wedden tijdens live wedstrijden op het EK Voetbal, zijn doorgaans eindeloos.