Wielrennen weddenschappen

Wielrennen is één van de grootste sporten ter wereld. Tientallen teams hebben vaak 15, 20 renners onder contract en die strijden tijdens vele wielerkoersen om de hoofdprijzen en de podiumplaatsen. Wielrennen is een enerverende sport, vol strijd, passie, hartstocht, intriges en spanning. Grote overwinningen worden afgewisseld met keiharde valpartijen en de grote schandalen. Ieder team heeft wel één goudhaantje meerijden die in een bepaalde koers voor de overwinning weet te strijden en in die betreffende wedstrijd volop meedoet.

Tour de france

Het seizoen van wielrenners kent grofweg twee varianten: je rijdt de Tour de France of je rijdt hem niet. Wanneer je hem wel rijdt, staat alles vanaf half mei tot aan eind juli in het teken van la Grande Bouclé en probeer je tijdens deze legendarische en zeer populair ronde je van je beste kant te laten zien en mee te komen in het strijdgewoel. Natuurlijk rijdt je nog wel andere koersen, maar de hoofdmoot van je seizoen bestaat uit de Tour de France en de eeuwige roem die je daar tijdens sprints, bergetappes en overgangsetappes kunt behalen.

Andere weddenschappen

Wanneer je de Tour niet rijdt, kom je waarschijnlijk uit in één van de twee andere grote rondes: de Vuelta en/of de Giro. Ook hier strijd je drie weken op hoogste podium, moet je drie weken afzien en bikkelen en kun je gemiddeld 200 kilometer per dag bijschreven aan je conduitestaat voor het seizoen waar je in rijdt. Ook de Giro en de Vuelta zijn bekend om hun spanning, afwisseling en de wedstrijden in wedstrijd: wie gaat de bergtrui pakken, wie gaat de sprint winnen en welke coureur gaat de overall overwinning binnen halen? Al deze elementen zorgen er voor dat de wielrennen één van de beste sporten is om weddenschappen op te plaatsen.

Direct wedden op Wielrennen

Wedden op Wielrennen betekent inzetten op een overwinning van de coureur van jouw voorkeur, in een etappe of in het eindklassement. Ook kun je inzetten op de winnaar van een eendagswedstrijd, zoals het wereldkampioenschap of een wedstrijd in de strijd om de wereldbeker. Daarnaast zijn er eindeloos veel mogelijkheden om te combineren: denk jij dat een bepaalde coureur tijdens een rittenkoers één of twee etappes op zijn naam weet te zetten, dan kun je hier ook op inzetten en proberen daar een mooie winst uit te halen. Wedden op wielrennen wordt dus gekenmerkt door een keur aan mogelijkheden en opties!