Wedden op Giro de Italia

Eind voorjaar staat er een grote rittenkoers op het programma in Italië. De wedstrijd krijgt net iets minder aandacht dan de Tour de France, maar is vrijwel net zo spannend en enerverend als de wielerronde die in juli in Frankrijk wordt gereden. De Giro de Italia wordt door de coureurs zelfs ervaren als iets zwaarder, iets uitdagender en iets moeilijker dan de Tour de France. De belangrijkste reden hiervoor ligt in het feit dat er meer bergen en minder vlakke stukken in het parcours zijn opgenomen dan bijvoorbeeld in de Tour de France. Hierdoor is de koers minder goed te controleren door bepaalde teams en is er meer ruimte voor verrassingen.

Direct Wedden op Giro de Italia

De Giro de Italia duurt drie weken en in die drie weken staat het programma vaak in het teken van klimmen, dalen, wederom klimmen en weer dalen. Ruimte voor vlakke etappes is er wel, maar doorgaans iets minder dan bijvoorbeeld in de Vuelta of in de Tour de France. De wedstrijd in Italië is ook vaak een thuiswedstrijd: Italianen presteren altijd goed in eigen land en in ieder geval staat er vrijwel altijd een Italiaan op het podium, regelmatig op de hoogste trede.

Tips om te wedden op Giro de Italia

De Giro de Italia is dus een zeer enerverende koers en dat vertaalt zich in de mogelijkheden om te wedden op de Giro de Italia. Wedden op de Giro de Italia betekent in eerste instantie proberen in te schatten welke renner en vaak ook gezegende klimmer de benen heeft om te kunnen winnen in de bergen. Winnen in de bergen betekent tijdens de Giro de Italia dat je meteen een grote kans maakt op de eindoverwinning in de ronde. De bergetappes zijn dus vaak de scherprechter in deze ronde en het is voor jou van belang hier rekening mee te houden wanneer je gaat wedden op de Giro de Italia.

Wedden op afzonderlijke etappes

Je kunt ook wedden op afzonderlijke etappes en bepalen wie er gaat winnen tijdens de tijdrit, tijdens een paar van die vlakke etappes die worden opgenomen in het parcours en tijdens de ploegentijdrit die soms ook in het programma zit. Tevens kun jij ook wedden op teams, op de puntentrui die de beste sprinter krijgt en op de bergtrui. Die laatste wordt soms ook gewonnen door de uiteindelijke winnaar, dus wedden op de winnaar van de Giro de Italia betekent soms zomaar dat je ook inzet op de winnaar van de bergtrui. De weddenschappen die je kunt plaatsen op de Giro de Italia zijn dus vrijwel onbeperkt!