De Davis Cup is voor tennissers wat het nationale elftal is voor voetballers of de nationale selectie voor wielrenners: de kans om voor jouw land te schitteren in wedstrijden tegen andere landen. De Davis Cup levert altijd spannende wedstrijden op en is daarnaast één van de weinige momenten dat tennissers niet voor eigen glorie en de glorie van een dubbelpartner strijden, maar ook voor de glorie van een heel land en voor de overwinning die een heel land tevreden en gelukkig kan maken. Spelen voor je eigen land in de Davis Cup geeft spelers vaak wat extra’s, waardoor ze beter presteren.

Direct Wedden op de Davis Cup

De Davis Cup bestaat uit een aantal weekenden op jaarbasis, meestal vier, waarin landen tegen elkaar strijden. Er is sprake van een wereldgroep met daarin 16 landen. Die werken eerst een achtste finale tegen elkaar. De verliezers daarvan moeten promotie/degradatiewedstrijden spelen om hun plek in de wereldgroep te behouden. De winnaars gaan door naar de kwartfinale en daarna bepalen wie de winnaar van de Davis Cup gaat worden. Er worden vijf wedstrijden gespeeld en het team dat er drie of meer weet te winnen, gaat door naar de volgende ronde. Er worden vier enkelpartijen afgewerkt en één partij in het dubbelspel.

Wedden op de Davis Cup houdt in dit geval dus het volgende in: je kunt wedden op de kans of mogelijkheid dat een land doorgaat naar de volgende ronde. Daarnaast kun je voor het toernooi begint inzetten op de uiteindelijke winnaar en verder per wedstrijd spelen. Ook is het mogelijk om in te zetten op je favoriete speler en het resultaat dat die speler weet te behalen. Met andere woorden: wedden op de Davis Cup is leuk om te doen en biedt veel mogelijkheden met betrekking tot plaatsten van een groot aantal weddenschappen.

Ook live wedden op de Davis Cup is bij verschillende aanbieders mogelijk. Live weddenschappen betekenen in dit geval dat een speler tijdens de wedstrijd in kan zetten op bepaalde gebeurtenissen en uitkomsten van de betreffende wedstrijd. Zo kun je bijvoorbeeld inzetten op een speler waarvan jij verwacht dat hij de set gaat winnen of de partij. Het is mogelijk om een weddenschap te plaatsen op de exacte uitkomst van een game of set en ook om het aantal punten dat gedurende de wedstrijd gescoord gaat worden, te bepalen. Tijdens live wedstrijden worden de scores continue aangepast, net als de quoteringen. Je speelt dus altijd met de meest attractieve quoteringen.