tennistennisNaast de Grand Slams worden er in het moderne tennis nog een aantal andere grote toernooien afgewerkt: de Tennis Masters Series. De Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open zijn de echte hot shots, maar daaronder bevinden zich een negental toernooien die absoluut de moeite waard zijn om te bekijken. Je kunt er ongeveer de helft van de punten verdienen die je bij een Grand Slam kunt verdienen en de prijzenpot is iets minder goed gevuld, maar het is nog steeds zeer de moeite waard om deel te nemen en om te aanschouwen.

Bekende toernooien van tennis

De opzet van het toernooi is overzichtelijk: er is een kwalificatietoernooi voor de mindere goden en nadat dit toernooi is afgerond, begint het hoofdtoernooi. Het hoofdtoernooi wordt gespeeld door 64 spelers en die nemen deel aan 32 wedstrijden in de eerste ronde. Binnen anderhalve week wordt dit toernooi afgewerkt en gaan er uiteindelijk 2 spelers door naar de finale. In die finale kun je 1000 punten verdienen voor de wereldranglijst, wat ongeveer overeenkomt een finaleplaats in een Grand Slam. De Tennis Masters Series doen er toe. Ondermeer in Madrid, Rome en Sjanghai wordt er getennist voor de Tennis Masters Series.

Wedden op wedstrijden

Ook jij kunt meedoen met de Tennis Masters Series, zij het indirect. Je doet dit door te wedden op wedstrijden die worden afgewerkt in de toernooien om de Tennis Masters Series. Wedden op deze wedstrijden kun je bijvoorbeeld doen door gebruik te maken van een online bookmaker die deze weddenschappen aanbiedt. Je kunt weddenschappen plaatsen op de winnaar van het toernooi, op welke speler het goed gaat doen en op individuele wedstrijden waarin je bepaalt wie er wanneer gaat beginnen met winnen van wedstrijden.

Live weddenschappen

Tevens is het bij een beperkt aantal bookmakers ook mogelijk om live te wedden op tennis wedstrijden uit Tennis Masters Series. Dit is ook de moeite waard, omdat de tenniswedstrijden in sommige gevallen door de bookmakers worden getoond aan het publiek. Hierdoor kan een bookmaker maximaal gebruik maken van de interesses van tennis liefhebbers. Wedden op de Tennis Masters Series biedt ook nog andere vermaakt, want live wedden betekent onder meer dat je kunt inzetten op het aantal punten dat tijdens een game wordt gescoord of op het aantal minuten dat een set duurt. De mogelijkheden met live weddenschappen zijn onbeperkt.