Wedden op Ronde van Spanje

De Ronde van Spanje, ook wel bekend onder de Spaanse naam Vuelta is de derde en laatste grootste ronde die ieder wielerseizoen wordt afgewerkt. Doordat de Vuelta aan het eind van het seizoen begin, zie je vaak weinig renners die ook in de Tour de France actief zijn geweest, deelnemen aan deze wedstrijd en daarmee een gooi doen naar de overwinning in een grote ronde. Zijn het in Italië de thuisrijders die al bovengemiddeld goed presteren, in Spanje is het eigenlijk nog beter. Spanjaarden die in hun eigen land willen excelleren, doen dat vrijwel altijd tijdens de Ronde van Spanje.

Direct Wedden op de Ronde van Spanje

De Ronde van Spanje is qua opzet te vergelijken met de twee andere grote wielerronden, de Giro de Italia en de Tour de France. Waar de Tour en de Giro echter draaien om de prestaties in de bergen en tijdens de tijdritten, is er in de Vuelta ook een belangrijke rol weggelegd voor de vlakke etappes. Sprinters gaan graag mee naar de Ronde van Spanje omdat ze weten dat ze veel kans maken op het winnen van een etappe. Tevens bestaat er de mogelijkheid dat ze excelleren doordat de sprintkanonnen uit de Tour de France niet meedoen.

Tips voor het wedden op de Ronde van Spanje

Wedden op de Ronde van Spanje is dus een interessante aangelegenheid wanneer jij een sprinter kent die kans maakt op de overwinning en daar vol voor wilt gaan. Wanneer deze sprinter ook nog een sterkt team om zich heen heeft, kun je met een gerust hart in gaan zetten op de wedstrijden zoals die in de Ronde van Spanje zijn gepland. Wees er zeker van dat je de weddenschappen ook plaatst op Spanjaarden, want die presteren traditioneel goed in eigen land en zijn daardoor vaak favoriet voor het eindklassement of in ieder geval voor de etappes zelf.
Wanneer je hebt bepaald op wie jij je weddenschappen in gaat zetten tijdens de Ronde van Spanje, is het tijd om die weddenschappen te plaatsen bij één van de vele bookmakers die de Ronde van Spanje in hun assortiment hebben en aanbieden als vorm van online of klassiek entertainment. Wedden op de Ronde van Spanje betekent dat je wed op één van de grote winnaars die zo’n ronde op gaat leveren. Wanneer jij denkt te weten wie de uiteindelijke winnaar van de Ronde van Spanje gaat worden, is het verstandig om direct in te zetten op deze winnaar!