Uitleg Sportweddenschappen

Uitleg sportweddenschappenEen sportweddenschap is feitelijk niets meer en minder dan een weddenschap op de uitkomst van of gebeurtenissen van een sportwedstrijd. Dit kan werkelijk elke soort sportwedstrijd zijn: van een voetbalwedstrijd tot een beachvolleybal wedstrijd, van wielrennen tot darten en van zeilen tot atletiek: vrijwel elke sport leent zich voor het afsluiten sportweddenschappen. Het afsluiten van sportweddenschappen gaat dan ook al eeuwen terug, maar het is pas sinds ongeveer een eeuw dat het plaatsen van sportweddenschappen in Europa volledige gereguleerd is door nationale en internationale overheden.

Sluit direct Sportweddenschappen af

Sportweddenschappen worden afgesloten met behulp van een bookmaker (waar we later op terug komen). De bookmaker bepaalt aan de hand van een aantal vaste regels en statistieken de quoteringen voor de wedstrijden. Een quotering is eigenlijk niets meer en niets minder dan de kans dat een bepaalde uitkomst werkelijkheid wordt. Een lage quotering (bijv. 1.1) betekent in feite dat de kans zeer groot is dat de uitkomst gaat voorkomen. Een hoge quotering (bijv. 4.5) betekent dat de bookmaker de kans dat een uitkomst voorkomt een stuk lager inschat.

Voorbeeld van een sportweddenschap

Een klein (volledig fictief) voorbeeld helpt om dit te illustreren: Ajax voetbalt een wedstrijd tegen Feyenoord. Op het moment van spelen staat Ajax eerste op de ranglijst en Feyenoord laatste. Feyenoord heeft de afgelopen 11 wedstrijden verloren, terwijl Ajax de laatste 11 wedstrijden op rij heeft gewonnen. Dit betekent dus dat Ajax in een veel betere vorm steekt dan Feyenoord. De quotering van Ajax zal zo rond de 1,3 zijn: voor elke euro die je op Ajax inzet, krijg je er 1,3 terug, wanneer Ajax de wedstrijd weet te winnen. Voor Feyenoord zal de quotering een stuk hoger liggen, waarschijnlijk zo rond de 6. Dat betekent dat je 6 keer je ingezette euro terug krijgt op het moment dat Feyenoord de wedstrijd weet te winnen.

Dit doet een bookmaker

Een bookmaker schat dus de kansen in op bepaalde gebeurtenissen en probeert jou te verleiden tot een inzet op 1 van die uitkomsten. Het aanbod van verschillende sportweddenschappen is enorm. Zo zijn er sportweddenschappen op het gebied van de uitslag, op het aantal doelpunten dat gaat vallen, op de exacte score, op winnaar van een wielerwedstrijd, enzovoort, enzovoort. Sportweddenschappen worden zowel online als offline aangeboden . Op de website kun je meer lezen over online sportweddenschappen en over sportweddenschappen op bepaalde evenementen.