Nabeschouwing van het WK 2018

Nabeschouwing van het WK 2018Ondanks dat Nederland dit jaar helaas niet meedeed was dit WK op zijn zachtst gezegd spannend te noemen. Veel wedstrijden hebben zeer verrassende resultaten gehad en geen van de vier favorieten, Brazilië, Argentinië, Duitsland of Spanje, heeft zelfs maar de finale gehaald. ´Underdog´ Kroatië heeft ons allen positief weten te verrassen en we durven bijna te stellen dat meer mensen voor hen juichden dan voor Frankrijk, de uiteindelijke winnaar.

WK 2018: Groepsfase

De verrassingen kwamen al bij de eerste wedstrijd; Rusland maakte grote indruk met de 5-0 op Saudie Arabië en bleven maar komen. Wie had immers verwacht dat Iran het Portugal en Spanje zo moeilijk zou maken? En ook vonden velen het jammer dat Ijsland de hoge verwachtingen die het op het EK 2016 had verkregen niet waar heeft weten te maken. Het meest schokkend was echter het feit dat de op dat moment regerende wereldkampioen Duitsland, onderaan de groep terecht kwam na verliezen tegen Mexico en Zuid-Korea. Wellicht was dit de vloek van de wereldkampioen waar ook Spanje aan leed toen het wereldkampioen was en op het volgende WK niet verder kwam dan de groepsfase.

Knock-out ronde WK 2018

In de eerste wedstrijden van de knock-out ronde werden Argentinië, Portugal en Spanje uitgeschakeld. De laatste werd, tegen alle verwachtingen in, uitgeschakeld door gastland Rusland met penalties. Brazilië werd direct de favoriet en de verwachtingen voor een nieuwe wereldtitel voor het Zuid-Amerikaanse land waren hooggespannen. Helaas werden de ´goddelijke kanaries´ echter direct na een overwinning op Mexico in de kwartfinale uitgeschakeld door de Rode Duivels. Welke in de halve finale weer door de winnaar Frankrijk werden uitgeschakeld. Ondertussen versloeg Engeland Zweden en verwachtten de Engelsen dat een titel binnen handbereik lag. Deze droom viel in duigen toen ze werden verslagen door Kroatië. Laatsgenoemde liet zien dat er niet met hen te sollen viel. In de finale speelden ze, zeker in de eerste helft, een betere wedstrijd dan Frankrijk, maar helaas maakte het land van de Parijse romantiek meer doelpunten waardoor het er met de titel vandoor ging.

Wedden op voetbal

Dit toernooi illustreert des te meer hoe spannend het kan zijn om te wedden op voetbal. De kans dat Duitsland er weer met de titel vandoor zou gaan was immers groter dan dat het in de groepsfase uitgeschakeld zou worden. En waarschijnlijk had niemand gewed dat Rusland van Spanje zou winnen, ondanks dat daarmee grote prijzen mee gewonnen hadden kunnen worden.

July 17, 2018 by : posted in Bookmaker Nieuws No Comments

Leave a Reply