Het verloop van de Dakar-rally 2017

Het verloop van de Dakar-rally 2017

Het verloop van de Dakar-rally 2017Op 2 januari 2017 ging alweer de 38e editie van de Dakar-rally van start. Van origine gaat deze autorace van Parijs in Frankrijk naar de Senegalese hoofdstad Dakar. Dit jaar is echter alweer de negende editie op het Zuid-Amerikaanse continent. De start vond plaats in Asunción in Paraguay en via Bolivia rijden de deelnemers uiteindelijk naar de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. Er zijn in totaal 317 deelnemers van start gegaan in zowel auto’s, vrachtauto’s, quads, UTVs en op motoren. Onder de coureurs zijn uiteraard ook vele Nederlanders. In dit artikel kun je meer lezen over het parcours van de rally dit jaar. We nemen tevens enkele belangrijke en opvallende Nederlandse deelnemers onder de loep. Daarnaast kun je hier meer lezen over de mogelijkheden om te wedden op motorsport en bij welke live bookmakers je dit het beste kunt doen.

 

De route van Dakar 2017

Zoals hierboven al te lezen valt gaat de Dakar-rally van 2017 door de drie Zuid-Amerikaanse landen Paraguay, Bolivia en Argentinië. Het Het verloop van de Dakar-rally 2017bijzondere aan de route is met name het hoogteverschil en de verschillende soorten terreinen die moeten worden doorkruist. Zo zijn er diverse zoutmeren opgenomen in het parcours. Omdat deze vaak een klein laagje water bevatten komt het zoute water in alle hoeken en kieren van de voertuigen en daarmee is dit een lastige horde om te nemen. Diverse coureurs moesten hierdoor al te strijd staken. Een ander groot obstakel zijn de vlaktes en woestijnen. In het mulle zand komen velen vast te zitten en het navigeren is hier extra lastig omdat er geen of weinig begroeiing en variatie in het landschap te vinden is. Daarnaast zijn er meerdere etappes die door het Andesgebergte gaan.

Door de hoogte van dit gebergte kan het lastig worden om te ademen en zeker bij het fysiek meer intensieve motorrijden kan dit problemen opwerpen. Er zijn ook al diverse coureurs flauwgevallen door de ijle lucht en het overbruggen van vele hoogteverschillen. Daarnaast speelt het weer een grote rol. Er is al een etappe afgelast vanwege te veel regen. Hele gebieden kwamen onder water te staan en door de grote modderpoelen was het onmogelijk om de geplande route te rijden. De temperatuurverschillen tijdens de rally zijn eveneens zeer groot. Waar het in de eerste etappes wel 45 graden kon worden is het op grote hoogte in de bergen soms maar een paar graden boven of zelfs onder nul. Het is kortom een extreem lastig parcours en nu we ongeveer halverwege zijn hebben al veel deelnemers om diverse redenen de strijd moeten staken.

De opvallende Nederlandse deelnemers

Vooral bij de vrachtauto’s zijn er veel Nederlandse coureurs die het in het verleden goed hebben gedaan. Zo wist Gerard de Rooij al meerdere keren de Dakar-rally winnend af te sluiten. Hoewel hij onderweg al flink wat pech heeft gehad heeft hij zich goed weten te herstellen. Hij staat momenteel eerste in het klassement na het winnen van twee etappes. Ook de Nederlander Martin van den Brink wist bij de vrachtauto’s een etappe te pakken. Hij is echter behoorlijk teruggezakt in het klassement en staat nu in de onderste regionen. De Baar en Stacey staan nog wel zeer goed in het klassement en hopen in het restant van de race richting de bovenste plekken te kunnen stijgen.

Bij de auto’s zijn de bekendste deelnemers zonder twijfel de gebroeders Coronel. Ze doen echter niet serieus mee voor het klassement, maar helpen elkaar en anderen met het finishen van de rally. Daarnaast schieten ze elke dag beelden voor het dagelijkse TV programma over de Dakar-rally. Het is dus wel leuk om deze mannen te volgen, maar spannend is het niet echt. Een landgenoot die wel serieus voor het klassement aan het rijden is, is Erik van Loon. Hij kwam echter zonder benzine stil te staan in de derde etappe en verloor daarom veel tijd. Hij staat alsnog op een knappe 14e plaats en hoopt de komende dagen nog verder te stijgen tot een mooie top-10 klassering. Bij de motoren hebben al enkele Nederlanders op moeten geven. Zo vloog Van den Goorbergh over de kop en moest hij een dag later de strijd staken.

Wedden op motorsport

Er zijn uiteraard diverse online bookmakers waar je in kunt zetten op motorsport. Enkele veilige en betrouwbare opties. Hier kun je met een gerust hart wedden op sport. Alles is 100% legaal en veilig en daarom zijn dit uitstekende aanbieders om uit te kiezen. De live bookmakers hebben uiteraard elk hun eigen voordelen en gunstige quoteringHet verloop van de Dakar-rally 2017en. Bekijk daarom eens rustig de sterke punten van elke aanbieder voordat je besluit ergens een account aan te maken. Bij vele van deze bookmakers kun je bovendien profiteren van een aantrekkelijke welkomstbonus. Kies dus vooral een aanbieder uit waarbij dit voor jou extra gunstig is! Hiernaast is het handig om te weten dat je bij veel van deze bookmakers eenvoudig via iDeal geld op je account kunt zetten. Als je dit doet weet je zeker dat het veilig op je rekening terecht komt. Ook de uitbetaling is uitstekend geregeld.

Wat betreft het wedden op motorsport kun je bij deze aanbieders verschillende opties vinden. Waar sommigen vele opties geven, hebben andere een meer beperkt aanbod. Als deze sport voornamelijk jouw interesse heeft dan kun je dus het beste even bekijken welke site de meeste opties geeft. Het is ook leuk om te kiezen voor live wedden op sport. Hierbij kun je vaak gebruik maken van een live stream zodat je geen moment hoeft te missen. Je krijgt tijdens de wedstrijd of de race steeds nieuwe weddenschappen en quoteringen zodat je je lang kunt vermaken en mogelijk leuke bedragen kunt winnen! Naast het wedden op motorsport kun je overigens bij deze aanbieders vaak ook bijvoorbeeld wedden op voetbal, wedden op tennis, wedden op wielrennen en wedden op Formule 1. Over al deze opties kun je op deze site meer informatie vinden.

 

 

 

Share