Sportweekend 1 met het EK schaatsen op een bijna idyllische baan

Veldrijden NK2012 logoWaarin sneeuw en ijs overheersen met de wereldbekers skiën, het NK Shorttrack, maar vooral het EK Schaatsen in Boedapest. Er zijn wielrenners die er lang over doen (zes dagen om precies te zijn) en er zijn er die het in een stief uurtje afwerken. En dan wordt er nog een halve marathon aan zee gelopen, lekker fris, en tennis gespeeld in zomers Australië.

De dames binden de lange latten weer onder in het Oostenrijkse Bad Kleinkirchheim, waar de onderdelen Afdaling en Super G op het programma staan. De heren zijn actief in Zwitserland, in Adelboden, waar de ‘gewone’ Slalom en de Superslalom op het menu staan. Eurosport zendt redelijk wat skiën uit, voor wie graag wil kijken.

Terwijl we het vooral gaan hebben over het EK Schaatsen op de lange baan, wordt er op de korte baan toch een heus NK afgewerkt, in het Thialf Stadion in Heerenveen. Maar de meeste aandacht gaat natuurlijk uit naar het langebaan schaatsen, dat voor het Europees Kampioenschap is neergestreken in Budapest, jawel op een heuse buitenbaan. De dames hebben gisteren al twee afstanden afgewerkt met Claudia Pechstein krap voor op Irene Wüst na twee afstanden. De heren beginnen vandaag, dus wie gisteren laat thuis was kan vandaag en morgen nog het meeste meemaken. De NOS zendt uiteraard het hele spektakel uit. De baan mag dan qua omstandigheden grillig zijn (veel wind), het is wel een plaatje, zoals de foto van Huub Snoep hieronder laat zien.

Wedstrijdbaan Boedapest EK allround_original_foto van Huub Snoep

En verder wordt overdekt de Zesdaagse in Rotterdam afgewerkt, maar zijn andere wielrenners in bar weer op de fiets bezig bij het NK Veldrijden.  In Huijbergen vindt dat plaats en wie weet kunt u er nog wel kaartjes voor krijgen. Ga anders eens naar Egmond aan Zee, waar morgen de halve marathon wordt gelopen. Het is een jubileumuitvoering, want alweer de veertigste editie. Met het straffe weer dat wordt voorspeld, zullen er weer mooie plaatjes geschoten worden, zoals deze hieronder met dank aan de website http://www.egmondhalvemarathon.nl waar u uiteraard alle informatie over deze wedstrijd kunt vinden.

Halve Marathon in Egmond aan Zee

De finale van het eerste tennistoernooi om de Hopman Cup in Australië is nu aan de gang, waar Tsjechië en Frankrijk elkaar ontmoeten. Daarna gaan we zoetjesaan richting Melbourne, waar op 16 januari de Australian Open begint.

Het voetbalweekend

In de Engelse competitie worden zoveel wedstrijden gespeeld rond de feestdagen, dat er bijna geen bijhouden aan is. Maar dit weekend is het derde ronde FA Cup, de belangrijkste beker in Engeland, waar altijd wel weer leuke verrassingen plaatsvinden als een Premier league club door een vierdeklasser of zo uit het toernooi geknikkerd wordt. Voor competitievoetbal moeten we naar Zuid-Europa, want zowel in Italië als in Spanje wordt er weer afgetrapt dit weekend.

In Italië is er maar één duel binnen de Top10 en dat is Palermo-Napoli, de nummers negen en zes. Maar ik vraag uw aandacht vooral voor het duel tussen Atalanta en AC Milan, de nummer elf en de koploper. Want Atalanta heeft zes punten in mindering gekregen en zou zonder die straf nu op 26 punten staan en daarmee de vijfde plaats hebben bezet, op doelsaldo wel te verstaan omdat het precies één doelpuntje meer maakte dan Inter. Een lastige pot dus voor AC Milan in Bergamo en live te zien op Sport1, morgenmiddag (zondag) 0m 14.55 uur.

Ook in Spanje gaan de clubs weer aan de slag, ze moeten tenslotte vier wedstrijden meer afwerken dan de Nederlandse clubs voordat ze aan de voorbereidingen van het EK kunnen gaan denken. Koploper Real Madrid krijgt vanavond om 8 uur Granada op bezoek en wie controle heeft over de afstandsbediening kan dit bekijken op Sport1. Wie een Madrid tik heeft kan daarna meteen door naar het duel tussen Málaga en Atlético Madrid. Zondag twee mooie duels, dat tussen Villareal en Valencia, waarbij zal moeten blijken of het veel te laag staande Villareal zich in de tweede seizoenshelft kan hervinden. Valencia staat mooi derde, maar veel uitzicht op een echte toppositie heeft het niet, daarvoor lijken Real Madrid en FC Barcelona veel te sterk. In Barcelona trouwens de stadsderby tussen Espanyol en de FC en ook die wedstrijd kunnen we hier bekijken, om 21.30 uur op Sport1.

Bookmaker van de week is Casino, dat extra aandacht oproept voor tennis en het EK Schaatsen.

Sportweddenschappen zijn leuk voor wie een beetje extra spanning aan de sportbeleving wil geven. Er zijn uitstekende online bookmakers in de markt, waarvan een aantal op deze site vermeld staan, waarbij gekeken is naar uitstraling, berouwbaarheid en dienstverlening. Speel met beleid en overschrijdt nooit het budget dat u beschikbaar maakt hiervoor. Een tip voor beginners: neem kleine inzetten op verschillende sporten, waar u een beetje kijk op hebt. Zet nooit meer in dan verantwoord is en probeer nooit verloren geld terug te winnen. Weg is weg, wacht op de volgende ronde en op nieuwe kansen. Succes en veel plezier bij de sport in dit weekend!

January 7, 2012 by : posted in Bookmaker Nieuws No Comments

Comments are closed.