Sportweekend 10 tussen Den Haag en Scheveningen

CPC Loop wedstrijdbeeld uit 2011Waarin de wintersporten nog even opbloeien en de voorjaarsklassiekers zich aandienen tussen Parijs en Nice en in de Tirreno-Adriatico. Ook de atletiek in Nederland heeft een eigen voorjaarsklassieker: de City-Pier-Cityloop en dat terwijl onder dak het WK Indoor plaatsvindt. Het voetbal In Nederland is lekker spannend en daarmee wordt het weer een mooi vol weekend.

Jarenlang was Heerenveen het eindtoneel van de wedstrijden om de wereldbeker, we hebben het natuurlijk over het langebaanschaatsen, maar omdat ook het WK afstanden daar verreden wordt, mag Berlijn nu de afsluiting

Linda de Vries

Linda de Vries na haar 1500 meter in Berlijn

van de WB’s organiseren. Voor de een de laatste kans om nog iets van het seizoen te maken, voor de ander een bevestiging en voor Linda de Vries een onverwachte kans om zich nog voor dat WK afstanden te plaatsen op de 3 km. Zij mocht invallen voor de zieke Wüst, moest beter rijden dan Jorien Voorhuis, deed dat en we zien haar terug in Heerenveen.

Zo’n wereldbekerfinale levert altijd nog wel wat verrassingen op, ook omdat er dubbele punten zijn te verdienen, en één zo’n verrassing was toch wel de Noor Harvard Bøkko, die glansrijk de 1500 meter won en daarmee ook het klassement, daarmee Shany Davis onttronend. De schlemiel van de dag was Mark Tuitert, die op een duizendste seconde na het brons miste in Berlijn in een seizoen dat hem eigenlijk niets bracht.

In Shanghai rijden een ander soort schaatsers hun WK. Ik bedoel natuurlijk de shorttrackers, waar de Aziaten natuurlijk weer de bovenliggende partij zullen zijn. In Europees verband doen de Nederlanders goed mee, maar op wereldschaal ligt dat wat moeilijker. Verder dit weekend nog de wereldbekers skiën in het Noorse Are en in Kranjska Gora (Slovenië) en het WK Biatlon is nog steeds aan de gang. Skiën en biatlon is vooral te zien bij Eurosport.

Lieuwe Westra wint 5e etappe in Parijs-Nice

Lieuwe Westra wint 5e etappe in Parijs-Nice

In Parijs-Nice zijn de verschillen meestal klein en dat is tot vandaag ook zo. De Rabobank zag kopman Bauke Mollema grieperig afhaken, maar zijn teamgenoot Luis León Sánchez haalde gisteren de etappe binnen. Onze landgenoot Lieuwe Weststra steelt de show, na winst in een prachtige etappe en met zijn tweede plaats in het klassement. De Vacansoleil ploeg doet het ook verder uitstekend in deze ronde, maar ook in de Tirreno Adriatico, waar Wouter Poels namens de ‘campingploeg’ actief is. Zondag de laatste etappes in deze koersen, waarvoor ook weer veel aandacht bij Eurosport en ook bij de NOS.

Het WK Indoor atletiek is het kleine broertje van de échte atletiek, dat buiten plaatsvindt. Dat zal nooit anders worden, omdat de Olympische Spelen nu eenmaal ook buiten plaatsvinden, althans waar het de Moeder Aller Sporten betreft. We kijken er naar en er zijn wel beelden van, maar niet zoals bij het buiten WK, laat staan bij de Spelen. De City-Pier-City loop is ook buiten en is onze eigen voorjaarsklassieker met verschillende afstanden voor de amateurs

CPC Loop voor jong en oud

De CPC is voor jong en oud

en andere liefhebbers en een halve marathon voor de gevorderde amateurs en profs. Het is een evenement dat veel bekijks trekt en waar ook het wereldrecord halve marathon werd gelopen, in 2007 alweer. Van Den Haag naar Scheveningen en terug, dat is de route en het zal weer feest worden, zeker omdat het weer lijkt mee te werken.

Het voetbalweekend

Drie Nederlandse toppers kwamen in Europees verband in actie. AZ en FC Twente wonnen hun thuiswedstrijden en PSV kwam met de ergste schrik vrij na een 4-2 nederlaag bij Valencia dat vlak voor tijd nog met 4-0 voorstond. Opnieuw flink klop dus voor de Eindhovenaren, die morgen naar Breda mogen, waar ze vaak tegen puntverlies oplopen. Elke club heeft wel van die angstgegners en NAC is die van PSV, zoals FC Utrecht dat voor Ajax is. De competitie vordert nu toch gestaag en er valt nog weinig van te zeggen. Feyenoord lijkt te wisselvallig, maar zal Europees voetbal wel halen. FC Twente oogt zeer sterk, PSV was lange tijd de gedroomde favoriet, maar dreigt door het ijs te zakken, Heerenveen liet dure punten liggen vorige week, AZ herstelt op tijd van een inzinking rond de helft van de competitie en Ajax is de grote onberekenbare. De ploeg heeft veel pech met blessures, vooral in de voorhoede, maar na een slecht serie wedstrijden na de winterstop, werd drie keer op rij gewonnen. En het heeft geen Europese verplichtingen meer. Dit weekend komen de ploegen in de top6 elkaar eens niet tegen, maar het zou me niet verbazen als er her en der weer punten gemorst worden.

In de Duitse competitie zijn nu toch echt gaten gevallen binnen de top. Borussia Dortmund ligt zeven punten los van Bayern München en nummer vier Schalke 04 (dat klinkt treffend) ligt zelfs elf punten achter, maar houdt goed zicht op de tweede plaats. Geen onderlinge ontmoetingen in de top, het zou volgende week dus hetzelfde kunnen zijn.  In Engeland Arsenal tegen Newcastle United (4 tegen 6) als hoogst gewaardeerde wedstrijd, maar niet te zien bij Sport1 dat andere keuzes maakte. Vorige week wees Manchester United de Londense club Tottenham terug, net als Arsenal dankzij 2x van Persie bij Liverpool deed en daarmee hebben we een afgetekende top2 voor het kampioenschap en een hoop kandidaten voor de resterende Europese plaatsen. En onderin staan vijf ploegen op twee punten van elkaar en is het dus erg spannend.

In Italië won Internazionale gisteren met 2-0 bij Chievo en dat had de ploeg hard nodig. Juventus is nog steeds ongeslagen, maar staat niettemin tweede met twee punten achterstand op AC Milan. Geen toppers daar dit weekend en in Spanje slechts eentje, de wedstrijd tussen de runners-up Málaga (6) en Levante (4).

Dat was het weer voor dit weekend. Bookmaker van de week is Casino, dat veel aandacht heeft voor tennis in Indian Wells.

Sportweddenschappen zijn leuk voor wie een beetje extra spanning aan de sportbeleving wil geven. Er zijn uitstekende online bookmakers in de markt, waarvan een aantal op deze site vermeld staan, waarbij gekeken is naar uitstraling, berouwbaarheid en dienstverlening. Speel met beleid en overschrijdt nooit het budget dat u beschikbaar maakt hiervoor. Een tip voor beginners: neem kleine inzetten op verschillende sporten, waar u een beetje kijk op hebt. Zet nooit meer in dan verantwoord is en probeer nooit verloren geld terug te winnen. Weg is weg, wacht op de volgende ronde en op nieuwe kansen. Succes en veel plezier bij de sport in dit weekend!

 

March 10, 2012 by : posted in Bookmaker Nieuws No Comments

Comments are closed.