Sportweekend 13 met heel veel keien

Parijs-Roubaix-de keien

Typisch routeplaatje uit Parijs-Roubaix

Met nog steeds sport op ijs, maar ook in het water, op velden en in wegen. De hoogtepunten dit weekend zijn de finale om de KNVB beker, het WK wielrennen op de baan, waterpolo kwalificaties voor onze mannen en natuurlijk de hel van het noorden: Parijs-Roubaix, de tocht over de keien, waar veel renners in het stof bijten en één held overblijft.

Laten we eens met de ijssporten beginnen, want je zou denken dat de winter toch wel gedaan is. Maar nee, er is nog curling voor de heren, die hun WK in Basel afwerken en de dames hebben hun WK IJshockey in het Amerikaanse Burlington. Aan beide evenementen doen geen Nederlandse teams mee. In het water hebben we waterpolo, de Olympische kwalificatietoernooien. Volgende week de dames in Triëst en nu zijn de mannen aan de beurt, die met een jonge ploeg afreisden naar het Canadese Edmonton, om daar inmiddels tot de ontdekking te komen dat er nog veel moet gebeuren. Alle wedstrijden gingen verloren en de Spelen zijn voor de mannen verkeken.

Stroetinga, Wim-brons WK Baanwielrennen 2012

Wim Stroetinga toont zijn pas verdiende bronzen medaille

De wielrenners hebben een druk programma. Wie zijn of haar heil op de baan zoekt is in Melbourne voor het WK. Op het onderdeel Scratch haalde Wim Stroetinga een bronzen medaille binnen, maar daar moeten we het tot nog toe mee doen. Op de weg eindigt vandaag de Ronde van het Baskenland, een toch voor klimgeiten. De Spanjaard Joaquim Rodriguez gaat aan de leiding en onze Bauke Mollema staat elfde op 45 seconden. In de grote rondes is dat niet veel, maar in de kleinere rondes is dat vaak niet meer goed te maken. Maar het is opvallend en hoopgevend: waar Mollema rijdt, vind je hem ook altijd hoog in het klassement terug.

Natuurlijk zijn we vooral bezig met Parijs-Roubaix, de tocht over de lange kasseistroken, met altijd veel valpartijen en lekke banden en waar nooit alleen maar toprenners vooraan eindigen. Twee kanshebbers zijn vorige week in de Ronde van Vlaanderen op pijnlijke wijze weggevallen: Fabian Cancellara en Sebastian Langeveld. Beiden braken een sleutelbeen en zijn even uit beeld. Het lijkt morgen droog te blijven, maar helemaal gerust kan het peloton daar nog niet op zijn. In elk geval zullen de zeer vele Nederlandse liefhebbers weer aan de buis gekluisterd zitten.

Het voetbalweekend

KNVB BekerDe voetballiefhebbers hoeven zich wat het Nederlandse aandeel betreft maar op één partij te concentreren: de finale om de KNVB beker tussen PSV en Heracles Almelo. De winnaar plaatst zich rechtstreeks voor de laatste voorronde van de Europa League. Als de winnaar zich echter voor de Champions League plaatst (alleen haalbaar voor PSV), dan treedt er een wat ingewikkelder scenario in werking, maar daar ga ik u dit weekend nog niet mee lastigvallen.

Midweeks is er een compleet competitieprogramma met AZ-FC Twente en Heerenveen-Ajax als absolute toppers. Nog nooit was de spanning zo groot in de Eredivisie met nog steeds zes kanshebbers op de titel. Elke week worden er punten gemorst, soms een bak vol, behalve door Ajax dat al acht wedstrijden lang wist te winnen en plotseling de ranglijst weer aanvoert.

Ook in Duitsland staat een doordeweekse topper op het programma. Borussia Dortmund en Bayern München ontmoeten elkaar in Dortmund, en de grote vraag is of Bayern weet in te lopen. Het verloor immers de laatste drie confrontaties met de huidige koploper. De strijd om de derde plaats is ook interessant en daarvoor heeft Schalke 04 momenteel de beste papieren, op drie punten gevolgd door M’Gladbach. De nummer drie plaatst zich rechtstreeks voor de groepsfase van de Champions League, terwijl de nummer vier één kwalificatieronde speelt. Voor de plaatsen daarachter, die de Europa League willen halen, zijn nog vijf kandidaten in de race met 41 en 40 punten.

In Engeland zullen de beide clubs uit Manchester zeker de Champions League gaan spelen en ook onderling de landstitel verdelen. City staat nu vijf punten achter en moet morgen naar Arsenal, dat derde staat en natuurlijk graag de derde rechtstreekse plaats in de poulefase van de CL wil claimen. Daarvoor zijn ook Tottenham Hotspur, Newcastle United en Chelsea nog volop in de race.

Uit de Italiaanse competitie gaan ‘slechts’ twee ploegen rechtstreeks naar de poulefase van de CL en daarvoor staan AC Milan en  Juventus wel heel stevig genoteerd. Hun onderlinge strijd om de titel is nog lang niet beslist, slechts twee punten scheiden hen. Voor de derde plaats, die via de laatste kwalificatieronde loopt, zijn nog wel wat kandidaten. Zelfs Internazionale zou daarvoor nog in aanmerking kunnen komen, al ligt er dan wel een kloof van zeven punten met de huidige nummer drie Lazio Roma.

En in Spanje hebben Real Madrid en de FC Barcelona zich al geplaatst voor de Champions League. Ze staan dan ook op astronomische afstand van de nummer drie Valencia, dat wel de hete adem van Málaga in de nek voelt en zelf naar Real Madrid moet dit weekend. Ook in Spanje nog een verwoed gevecht dus om de derde en vierde plaats, want ook die leidt naar de CL, al is het dan de laatste voorronde. Levante, thans vijfde, kan in elk geval in eigen huis Atlético Madrid definitief afschudden. De andere kandidaten zijn Osasuna en Sevilla, die beiden uitspelen.

Het TV-weekend

Op Sport 1 vanavond twee leuke Italiaanse wedstrijden, Palermo-Juventus om 18.30 en Lazio-Napoli om 21.00 uur. Morgen om 12.00 uur op deze zender Levante-Atlético Madrid en om vijf uur de Engelse kraker Arsenal-Manchester City. Wie dan nog niet genoeg voetbal heeft gezien kan om 21.30 uur nog kijken naar Real Madrid-Valencia. En onze eigen bekerfinale is te zien bij Veronica om 18.00 uur. Parijs-Roubaix is te volgen bij de NOS en bij Eurosport kunt u tennis kijken, de Davis Cup tussen Nederland en Roemenië. Want ook dat is natuurlijk een evenement van betekenis, hierbij op de valreep nog vermeld.

Dat was het weer voor dit weekend. Bookmaker van de week is Casino, waar zelfs Chinese voetbalwedstrijden nog gevonden kunnen worden.

Sportweddenschappen zijn leuk voor wie een beetje extra spanning aan de sportbeleving wil geven. Er zijn uitstekende online bookmakers in de markt, waarvan een aantal op deze site vermeld staan, waarbij gekeken is naar uitstraling, berouwbaarheid en dienstverlening. Speel met beleid en overschrijdt nooit het budget dat u beschikbaar maakt hiervoor. Een tip voor beginners: neem kleine inzetten op verschillende sporten, waar u een beetje kijk op hebt. Zet nooit meer in dan verantwoord is en probeer nooit verloren geld terug te winnen. Weg is weg, wacht op de volgende ronde en op nieuwe kansen. Succes en veel plezier bij de sport in dit weekend!

 

April 7, 2012 by : posted in Bookmaker Nieuws No Comments

Comments are closed.