Sportweekend 13 met zonder Muur

Muur van Geraardsbergen, klassiek_foto BNDe Stem

Dit moeten we missen zondag. Foto BN/De Stem

Met schaatsen tot kunst verheven, met dames die ergens om voetballen, maar vooral de trots van de Belgen: de Ronde van Vlaanderen. Gekrenkte trots, dat wel, want waar is de Muur?

De NOS haalt om vier uur vanmiddag Hans van Zetten van stal om commentaar te geven bij het Kunstrijden in Nice. De Fransen hadden dat toernooi weg willen geven aan Japan, maar dat is niet doorgegaan. Wij hebben

Aliona Savchenko en Robin Szolkowy

Aliona Savchenko en Robin Szolkowy, de wereldkampioen bij het paarrijden

in deze tak van sport sinds Sjouke Dijkstra en Joan Haanappel (commentatrice bij Eurosport), weinig meer te vertellen gehad. Een korte opleving met de Canadees geboren Diane de Leeuw, maar dat was het dan wel. Maar het is een geweldig mooie sport om te zien, ook als je geen verstand hebt van al die sprongen, draaiingen en halsbrekende toeren, die de dames en heren uithalen. En sinds de jurering een stuk transpanter is gemaakt, heb je ook minder vaak het gevoel dat er erg veel voorgekookt is op basis van prestaties uit het verleden. Gaat dat zien!

In Venlo spelen de Nederlandse dames en belangrijke kwalificatiewedstrijd voor het EK in 2012. Om half acht komt Slovenië op bezoek, dat tot nog toe in vier wedstrijden maar één schamel puntje wist te halen. Nederland heeft er dertien uit vijf en staat keurig bovenaan, met twee verliespunten minder dan de Engelse dames. Zelfs als Nederland nog achterhaald wordt heeft het goede kans om de beste nummer twee te worden uit de hele reeks en ook naar Zweden te gaan. Dus liefhebbers uit Venlo en omgeving: ga eens kijken. VVV speelt toch uit in Eindhoven vanavond.

Terwijl we dit weekend nog kunnen kijken naar dammen, schaken, pool, tafeltennis (WK landenteams) en zo nog wat andere sporten is de rechtgeaarde liefhebber al lang met de gedachten in Vlaanderen, waar zondag Vlaanderens Mooiste wordt afgewerkt. Deze lange dan weer stoffige, soms bemodderde zwoeg- en zweetwedstrijd is de nummer één voor veel renners. Voor de Belgen geldt: win de Ronde en je kunt de rest van het seizoen niet meer stuk, ook al eindig je verder alleen nog maar achterin. Maar er is iets mis met het

Tom Boonen

Tom Boonen, traditioneel kanshebber in de Ronde van Vlaanderen

parcours, iets wat we een eeuw lang voor ondenkbaar hielden. De Muur van Geraarsbergen is uit het parcours gehaald, de finish is in Oudenaarden en het laatste vrij vlakke stuk biedt meer mogelijkheden voor de sprinters om nog bij te trekken. Kijk in uw favoriete krant vandaag, er zal vast wel instaan wat er anders is geworden. Als de heroïek maar blijft, Muur of geen Muur. Maar veel Vlamingen denken daar anders over, het kon ook wel eens dag vol rare acties worden. Live te zien bij de NOS natuurlijk.

Het voetbalweekend

De Nederlandse competitie is één van de spannendste in Europa. Met zes teams nog in de race voor de titel en de ene topper na de andere, is er sprake van een onzekere afloop. Het best op koers ligt toch titelverdediger Ajax, dat aan een hele mooie reeks bezig is en afgelopen zondag op zeer indrukwekkende wijze PSV aan de kant zette. En dat terwijl er nog steeds een zestal belangrijke spelers in de lappenmand zitten, hoewel er de komende weken weer een aantal hun opwachting zullen gaan maken. Dit weekend zijn er geen onderlinge ontmoetingen in de top, maar met de noordelijke derby tussen FC Groningen en SC Heerenveen, Twente-Roda JC en Vitesse-AZ  staan er weer leuke potjes op de rol. En Ajax-Heracles is ook een mooie, want de ploeg uit Almelo durft te voetballen en staat toch maar mooi in de bekerfinale.

In Duitsland liet koploper Borussia Dortmund gisteravond twee punten liggen in een deksel 4-4 wedstrijd tegen Stuttgard. Dat biedt kansen voor Bayern München om dichterbij te komen, dat wil zeggen op drie punten afstand. Dan moet de uitwedstrijd tegen de FC Nürnberg worden gewonnen. Schalke 04, fraai op de derde plaats, gaat naar Hoffenheim (10) in de wetenschap dat het na de komende week van Europees voetbal vrij is na de 4-2 thuisnederlaag tegen het Spaanse Athletic Bilbao. In Engeland geen toppers op het menu, één subtopper tussen Newcastle United en Liverpool (6 vs. 7), al heeft de laatste club zich in elk geval al geplaatst voor de Europa League, dankzij het winnen van de League Cup, de enige prijs die er voor de club van Kuyt en Suarez te bereiken valt.

In Zuid Europa clashen AC Milan en AS Roma, altijd een geladen evenement, ook al staat Milan fier aan kop en Roma slechts zesde. Wel live te zien om zes uur vanavond bij Sport1. Nog zo’n veldslag vinden we in Turijn, waar Juventus al handenwrijvend staat te wachten op Inter, dat nog wel zich heeft op plaatsing voor de CL, maar dan moet het echt eens een stuk of wat wedstrijden op rij gaan winnen, te beginnen die van morgen. Of dat lukt is vanaf 20.40 uur op de zondagavond te volgen bij Sport1.

Ook in Italië geen onderlinge vechtpartijen in de top, al is Juventus tegen Napoli geen slecht affiche natuurlijk, terwijl AC Milan naar Catania moet, thuis zeer lastig te bestrijden. Intern ontvangt Genoa en zal echt punten moeten gaan scoren om Europees voetbal veilig te stellen. Als het dat niet haalt mag terecht gesproken worden van een dramatisch seizoen daar.

Negen wedstrijden voor het einde van de competitie heeft Real Madrid zich al geplaatst voor de poulefase van de Champions League en voor Barcelona zit dat er ook aan te komen, wat heet het kan dit weekend worden binnengehaald als Athletic Bilbao wordt verslagen. Vijf Spaanse clubs zitten nog in de Europese competities, waarvan Barcelona en Valencia thuis nog aan de bak moeten, maar het zegt iets over de kracht van het Spaanse voetbal. Daar is overigens alleen de strijd om de derde plaats spannend, zolang Real Madrid geen verdere averij oploopt dan de paar gelijke spelen van de afgelopen weken. Valencia, Málaga en Levante maken de meeste aanspraak op het derde Champions League ticket dat voor Spanje klaarligt.  De nummer vier moet daarin één voorronde gaan spelen en natuurlijk zijn er ook nog drie plaatsen beschikbaar in de Euroleague. Er valt dus voor veel clubs uit de subtop nog eer te behalen in de rest van het seizoen.

Dat was het weer voor dit weekend. Bookmaker van de week is Casino, dat natuurlijk een open oog heeft voor wat er in Vlaanderen op het programma staat.

Sportweddenschappen zijn leuk voor wie een beetje extra spanning aan de sportbeleving wil geven. Er zijn uitstekende online bookmakers in de markt, waarvan een aantal op deze site vermeld staan, waarbij gekeken is naar uitstraling, berouwbaarheid en dienstverlening. Speel met beleid en overschrijdt nooit het budget dat u beschikbaar maakt hiervoor. Een tip voor beginners: neem kleine inzetten op verschillende sporten, waar u een beetje kijk op hebt. Zet nooit meer in dan verantwoord is en probeer nooit verloren geld terug te winnen. Weg is weg, wacht op de volgende ronde en op nieuwe kansen. Succes en veel plezier bij de sport in dit weekend!

March 31, 2012 by : posted in Bookmaker Nieuws No Comments

Comments are closed.