Sportweekend 16 met Indoor Brabant en El Clásico

Korfbal in AhoyMet allerlei Olympische dromen in en op het water,  tennis in de buitenlucht in Monte Carlo, Luik-Bastenaken en terug en het nationale korfbalhoogtepunt in Ahoy. Er is mooie paardensport in Den Bosch en in de verschillende voetbalcompetities beginnen zich de eerste Europese deelnemers voor het volgend seizoen aan te melden, al moet het meeste allemaal nog beslist worden.

De Olympische Spelen kruipen langzaam, maar zeker, dichterbij, en omdat niet iedereen kan meedoen is kwalificatie noodzakelijk. Dat is eerlijk, want het biedt min of meer gelijke kansen aan zowel de gevestigde orde, als de aanstormende jeugd. Ook in de teamsporten wordt genadeloos onderhandeld, zoals bij de dames waterpolo, waar Nederland in de poule eerste werd, maar in de kwartfinales kopje onderging tegen thuisland Italië. En aangezien die kwartfinales beslissend waren welke vier landen naar Londen gaan, gaat er een streep door de aspiraties van Oranje, nota bene titelhouder. Ook wereldkampioen Griekenland werd in de kwartfinale onderuit getrokken met verlies tegen Hongarije. Zo hard is sport, zo mooi ook (voor de winnaars dus).

Roeihulpje

Die heeft het nakijken...

Maar het water is voor meer sporten het domein. Vorige week waren de zwemmers en zwemsters actief in Eindhoven, dit weekend moeten we vooral op het water zijn met het nationaal kampioenschap roeien en hadden we eerder deze week het EK Star en dat is zeilen. Het roeien vindt plaats op de bosbaan in Amsterdam, voor wie niet te ver weg woont. Het NK is een goed ijkpunt voor de vorm van de roeiers. Traditioneel kent Nederland altijd een stevige afvaardiging van boten naar de Spelen en dat zal dit jaar niet anders zijn.

Met het voorjaar beginnen ook de graveltoernooien bij het tennis de affiches te kleuren. Momenteel zijn de heren bezig aan hun toernooi in Monte Carlo, dat tot de halve finales is gekomen. Robin Haase haalde de laatste vier niet na eervol verlies tegen Djokovic. Die wordt in de halve finales vergezeld door Berdych, Nadal en de Fransman Gilles Simon. Overigens zijn de dames ook bezig met halve finales en wel om de Fed Cup, de vrouwelijke tegenhanger van de Davis Cup. In Moskou gaat het tussen Rusland en Servië, terwijl Tsjechië en Italië het in Ostrawa moeten uitvechten.

We hebben in de vorige afleveringen veel aandacht gehad voor de grote klassiekers en morgen is de laatste in de voorjaarsreeks en zeker niet de minste: Luik-Bastenaken-Luik. De liefhebbers zullen allemaal hopen dat het wat spannender wordt dan tijdens de Waalse Pijl afgelopen woensdag, want die was zo saai dat de commentatoren bijna in slaap vielen.

Korfballen is volgens velen een typisch Nederlandse sport (hoewel de Belgen er ook aardig bedreven in zijn) en het nationale feestje is altijd de competitiefinale in Ahoy en die is vandaag en als altijd volledig uitverkocht. PKC/Hagero speelt tegen KZ/Hiltex om 19.00 uur en het zal best wel weer een spektakelstuk worden. Dat geldt ook voor de Indoor

Holger Schmezer

Holger Schmezer

Brabant, al werd daar een donkere schaduw overheen geworpen door het overlijden van de 65-jarige bondscoach van de Duitse dressuurploeg, Holger Schmezer. Hij was aan zijn laatste seizoen bezig dat tot en met de Olympische Spelen in Londen zou doorlopen. De Duitse ploeg neemt overigens wel deel aan Indoor Brabant. Anky van Grinsven is er niet, althans niet als deelneemster. Zij aarzelt nog steeds of ze met Salinero (achttien jaar inmiddels) nog een kleer het Olympische avontuur wil aangaan.

En verder hebben we dit weekend de marathons in Londen en Boston en is vandaag de laatste dag van het EK badminton in Kalskrola (Zweden), waar Yao Jie gisteren werd uitgeschakeld voor de finale, zodat Hollands goud er niet in zit deze keer. De autosportliefhebbers kunnen weer voor de buis dit weekend bij de Formule1 op het circuit van Bahrein.

Het voetbalweekend

Binnen de eerste zes plaatsen blijft het ongelooflijk spannend. Ajax staat zes punten los van de rest, maar de achtervolgers, zover daar nog sprake van is, staan binnen één luttel puntje van elkaar. Die hebben alles nog in eigen hand, zoals dat heet, maar er zijn dit weekend geen onderlinge ontmoetingen. Op papier lijken ADO tegen Feyenoord en Ajax-Groningen de leukste ontmoetingen. Roda JC deed gisteravond al goede zaken en staat nu op een plaats, die recht geeft op deelname aan de play-offs.

In de Duitse competitie zijn de kaarten in zoverre wel geschud, dat Borussia Dortmund opnieuw kampioen gaat worden en Bayern München tweede wordt. Beide plaatsen zich daarmee voor de poulefase van de Champions League, maar achter hen vindt een verwoed gevecht plaats om het derde ticket voor dat feestje. Schalke 04 heeft een puntje meer dan Borussia M´gladbach, dat vandaag bij de koploper op bezoek moet, terwijl Schalke naar Augsburg gaat. Er zou dus wel eens een ‘Vorentscheidung’ kunnen plaatsvinden.

In Engeland staat de Londense topper tussen Arsenal en Chelsea op het programma, van belang voor de derde plaats, die rechtstreeks toegang geeft tot de Champions League. Arsenal heeft de beste papieren voor die plek, maar een nederlaag zou erg pijnlijk kunnen uitpakken. Ook Tottenham en Newcastle zijn nog in de race voor de positie achter de beide clubs uit Manchester.

Italië heeft twee toegangsbewijzen voor de poulefase van de CL en die gaan naar AC Milan en Juventus, als die gemiddeld blijven presteren. De landstitel gaat ook naar één van beide en dat gevecht is zeer boeiend. Juventus leidt nu met een punt voorsprong én is nog steeds ongeslagen.

El Clásico 2012

Opnieuw een clash tussen Barcelona en Real Madrid

En dan Spanje, waar de aartsrivalen Real Madrid en FC Barcelona allebei doordeweeks verloren in de Champions League, maar daar nu helemaal niet mee bezig zullen zijn, want vanavond ontmoeten ze elkaar in de zoveelste El Clásico, ditmaal in Barcelona. Op vijf wedstrijden van het competitieslot is de uitgangspositie duidelijk in het voordeel van Real Madrid. Vier punten voorsprong en een aanmerkelijk beter doelsaldo. Maar nog niet zo heel lang geleden was het verschil tien punten en leek de spanning al lang geweken. Als Barcelona wint, dan moet Real Madrid over veel veerkracht beschikken om niet helemaal onderuit te gaan. Overigens hebben beide clubs zich al weer geplaatst voor de CL van volgend seizoen, maar dat is de inzet van vanavond ook niet.

Het TV-weekend

De NOS heeft veel aandacht voor Indoor Brabant en morgen natuurlijk Luik-Bastenaken-Luik als hoofdschotel. RTL7 biedt de Formule1 en de voetbalselectie van Sport1 geeft o.a. het volgende te zien:

zaterdag13.30 uur: Arsenal-Chelsea
zaterdag 15.45 uur: Werder Bremen-Bayern München
zaterdag 20.00 uur: FC Barcelona-Real Madrid
zondag 13.30 uur: Manchester United-Everton
zondag 20.45 uur: Juventus-AS Roma

Dat was het weer voor dit weekend. Bookmaker van de week is Casino, dat deze week bekend maakte Nordic Gaming over te willen nemen.

Sportweddenschappen zijn leuk voor wie een beetje extra spanning aan de sportbeleving wil geven. Er zijn uitstekende online bookmakers in de markt, waarvan een aantal op deze site vermeld staan, waarbij gekeken is naar uitstraling, berouwbaarheid en dienstverlening. Speel met beleid en overschrijdt nooit het budget dat u beschikbaar maakt hiervoor. Een tip voor beginners: neem kleine inzetten op verschillende sporten, waar u een beetje kijk op hebt. Zet nooit meer in dan verantwoord is en probeer nooit verloren geld terug te winnen. Weg is weg, wacht op de volgende ronde en op nieuwe kansen. Succes en veel plezier bij de sport in dit weekend!

 

April 21, 2012 by : posted in Bookmaker Nieuws No Comments

Comments are closed.