Sportweekend 17 met voetbaltitels op het spel

Edith Bosch EK 2012 winnaar

Judith Bosch wint Europese titel in de klasse tot 70 kg.

Met de Rondes van hier en daar, volleyballen op het strand, de springpaarden nationaal strijd leveren, het EK Judo en natuurlijk veel spannend voetbal, met ons hoogtepunt FC Twente-Ajax.

Met de eendaagse klassiekers van de afgelopen weken nog op het netvlies zijn de renners zich nu aan het bekwamen in het ronderijden. Al snel staat nu de eerste grote ronde op het programma, de Giro d´Italia en in de aanloop daar naartoe wordt nu driftig gepedaleerd in Turkije en in Romandië. Beide wedstrijden eindigen zondag, zoals veel toernooien zondag eindigen.

Beachvolleybal in Sanya en Myslowice

Beachvolleybal in Sanya en Myslowice

Zo ook het beachvolleybal in Sanya en Myslowice. Daar wordt een toernooi afgewikkeld in het kader van de World Tour, maar ook gekeken naar de vorm voor de Spelen. Volgende week is het kwalificatietoernooi voor de dames, terwijl bij de heren Nummerdor en Schuil zich al geplaatst hebben. Die komen vandaag nog in actie.

In het Brabantse Mierlo zijn de Nederlandse springruiters verzameld voor het nationaal kampioenschap, een week na de Indoor Brabant. De paarden hebben het druk, en voor een aantal van hen lonken natuurlijk de Spelen, waar we in de paardensport vrijwel altijd wel wat medailles wegslepen.

In het verre Russische Tsjelnabinsk wordt het EK Judo 2012 gehouden, waar Edit Bosch al een gouden medaille pakte in haar klasse tot 70 kg. En dan te bedenken dat ze lang aarzelde of ze wel mee wilde doen, want ze vindt zelf dat ze de grote vorm nog niet te pakken heeft. Dat wordt dan wat als zie die wel heeft, graag tijdens de Spelen in Londen. De NOS volgt het judo in de reguliere uitzendingen.

Verder is er nog turnen om de Challenger Cup in Osijek en scheuren de motorrijders rond in Spanje.

Het voetbalweekend

Jan Vertonghen

Jan Vertonghen juicht en niet voor het laatst dit seizoen

Het weekend, waarin veel beslist kan worden, maar misschien wordt het allemaal ook wel nog spannender. Natuurlijk is Twente-Ajax de hoofdschotel, want Ajax kan landskampioen worden als het zelf wint en Feyenoord en AZ tegen elkaar gelijk spelen. Die laatste wedstrijd is van groot belang in de strijd om de tweede plaats, die beide ploegen nu delen. En met FC Twente en PSV op één schamel puntje achterstand en Heerenveen daar weer vlak achter, is nog niets beslist. PSV speelt morgen uit bij Roda JC, dat weer in de race is voor de play-offs en Heerenveen mag het vanavond bij Heracles in eigen hand zien te houden.

In Duitsland is Borussia Dortmund al kampioen geworden en wordt Bayern München netjes tweede. De spanning zit vooral op de nummer drie positie, want die gaat ook rechtstreeks de Champions League in. Schalke 04 staat er goed op, twee punten los van Borussia M´gladbach. Beide teams moeten tegenstanders in degradatienood het hoofd bieden, allebei thuis.

In Engeland leveren Arsenal en Newcastle United bitter strijd om de derde plaats, die de gelukkige winnaar rechtstreeks in de CL zal brengen. Beide ploegen spelen vandaag uit en kunnen zich geen puntverlies veroorloven (tenzij ze het allebei doen natuurlijk). Achter hen wordt nog gespeeld om de Europa League plaatsen, waar Chelsea nog wel eens uit de boot zou kunnen vallen. Maar die spelen natuurlijk nog wel de CL finale in München dit seizoen.

In Italië zijn de twee rechtstreekse CL plaatsen al vergeven aan Juventus en AC Milan, die de resterende vier wedstrijden mogen uitmaken wie de schaal gaat veroveren. Juventus heeft nu drie punten meer, maar punten verspelen kunnen ze als de beste in Italië. Beide ploegen spelen uit, terwijl Udinese en Lazio elkaar ontmoeten in wat belangrijk is voor EL deelname.

Real Madrid heeft vorige week in en bij Barcelona de beslissende tik uitgedeeld voor het kampioenschap. Beide ploegen werden deze zelfde week uit de CL gegooid, allebei na een veilige 2-0 voorsprong te hebben veroverd. Het blijft mooie sport om te zien! Morgen is het duel gepland tussen Málaga en Valencia, het gevecht om de derde plaats, die ook de poulefase van de CL in het vooruitzicht stelt. Valencia moet zich over de uitschakeling in het EL toernooi heen zetten, maar heeft wel het genoegen drie punten voorsprong te hebben. Het kan dus op een gelijkspel gokken, al kan dat weer wat achtervolgers dichterbij brengen. En na dit weekend zijn er nog vier speelronden te gaan.

Het TV-weekend

RTL7 heeft veel motorrijden op het programma en Sport 1 biedt natuurlijk weer veel voetbalwedstrijden. We noemen hier:

zaterdag 15.55 uur: Stoke City-Arsenal
zaterdag 20.40 uur: AS Roma-Napoli
zondag 15.00 uur: Siena-AC Milan
zondag 19.00 uur: Málaga-Valencia

Dat was het weer voor dit weekend. Bookmaker van de week is Casino, dat wel raad weet met al dat voetbal.

Sportweddenschappen zijn leuk voor wie een beetje extra spanning aan de sportbeleving wil geven. Er zijn uitstekende online bookmakers in de markt, waarvan een aantal op deze site vermeld staan, waarbij gekeken is naar uitstraling, berouwbaarheid en dienstverlening. Speel met beleid en overschrijdt nooit het budget dat u beschikbaar maakt hiervoor. Een tip voor beginners: neem kleine inzetten op verschillende sporten, waar u een beetje kijk op hebt. Zet nooit meer in dan verantwoord is en probeer nooit verloren geld terug te winnen. Weg is weg, wacht op de volgende ronde en op nieuwe kansen. Succes en veel plezier bij de sport in dit weekend!

 

April 28, 2012 by : posted in Bookmaker Nieuws No Comments

Comments are closed.