Sportweekend 18 met start van de Giro d’Italia

Waarin in Italië een grote ronde van start gaat, in Turkije heel hard gereden wordt zonder bekeuringen en in Rotterdam een grote bekerfinale gespeeld gaat worden. In Madrid wordt klassiek getennist op de baan en in Rotterdam op tafel. En verder is het WK IJshockey nog volop gaande in Slowakije.

Voor de chauvinistische Italiaanse wielerfans staat het als een paal boven water: de grootste en meest spectaculaire wielerronde van het jaar is de Giro d’Italia. Maar kenners weten dat zowel de Ronde van Frankrijk als de Ronde van Spanje zwaarder zijn. Maar twee van die toeren in één wielerseizoen, dat bevalt maar weinig renners goed. En zo hebben ze toch elk hun eigen karakter en hun eigen heroïsche gevechten te bieden, op welke flanken van welke bergen dan ook. Rabobank ploegleider Eric Breukink (foto met dank aan de NOS) vindt niettemin de Giro van dit jaar erg zwaar, omdat de organisatie steeds lastiger stukjes route opzoekt om de wedstrijd extra cachet te geven. Vooral in de tweede helft van de ronde zit veel bergwerk en wat tijdritten. De zwaarste Giro ooit? We zullen het zien. Grote favorieten zijn Alberto Contador, Dennis Menstjov en Vincenzo Nibali. Grootste concurrent voor de ronde zelf: de Ronde van Californië, die met de Giro samenvalt.

In Turkije is het Formule1 circus neergestreken voor de volgende GP aflevering van de snelste autosport, die we kennen. Heel hard rijden en toch geen bekeuring krijgen, dat is mooi werk. Maar serieus werk, want autosport is fysiek en mentaal zwaar, geen sport voor zwaarlijvige mannen, maar blijkbaar ook niet voor sterke vrouwen, want die zien we nooit achter het stuur, hooguit als pitspoes. De emancipatie moet nog plaatsvinden hier. Zondag in Istanbul zien we of Lewis Hamilton (foto) weer kan winnen van titelhouder Sebastian Vettel, die de vorige aflevering van dit seizoen in Shanghai won.

In Madrid zijn de Masters in het tennis en in het WK Tafeltennis. Beginnen we in Madrid, dan zien we de halve finales met Rafael Nadal tegen Roger Federer en Novak Djokovic tegen de verrassende Braziliaan Thomaz Bellucci (foto). Maar dit is een toernooi zoals vele andere, terwijl het WK Tafeltennis dat niet is. Extra aandacht daarvoor want rond de 800 (!) deelnemers uit meer dan honderd landen landen staan zondag in de startblokken voor een weekje mondiale titelstrijd in Rotterdam.  Op zo’n toernooi gaan er een kleine tiendduizend balletjes doorheen en een heleboel ambities. Nederlandse kansen zijn er bij onze vrouwen van Chinese komaf, al is de concurrentie natuurlijk moordend. Op de speciale WK website is alle informatie over dit toernooi te vinden en alles ook live te volgen. http://www.wktafeltennis.nl/home.html Op de foto staan vrijwilligers. We vergeten dat wel eens, maar dit soort gigantische evenementen zijn natuurlijk onbestaanbaar zonder vrijwilligers, die we daarom deze keer een plekje in deze rubriek gunnen.

En tot slot het IJshockey WK voor A-landen. De eerste reeks poulewedstrijden is achter de rug en dat heeft vier teams opgeleverd voor de degradatiepoule: Slovenië, Wit-Rusland, Oostenrijk en Letland. De overige twaalf teams zijn samengevoegd in twee nieuwe poules E en F. In Poule E zien we Tsjechië, Duitsland, Finland, Rusland, Slowakije en Denemarken. Poule F herbergt Canada, Zweden, Noorwegen, Zwitserland, de Verenigde Staten en Frankrijk. De teams spelen alleen tegen landen, die uit een andere poule zijn ingestroomd. De resultaten van de eerste reeks blijven gewoon staan. Na deze tweede serie poulewedstrijden gaan we hard op weg naar de finalewedstrijden in Bratislava met het klapstuk op zondag 15 mei.

Het voetbalweekend

In Nederland ligt de Eredivisie plat voor de finale aflevering van de strijd om de KNVB Beker, de Amstel Cup. En zoals u allemaal weet wacht ons dit en volgend weekend een dubbelstrijd tussen FC Twente en Ajax. Beide clubs zijn titelhouder, de eerste van de landstitel, de tweede van de KNVB beker. En beide clubs hebben natuurlijk als hoogste doel het landskampioenschap. De beker is dan mooi extra meegenomen of een hele fraaie troostprijs. De bekerfinale is in Rotterdam, zoals het hoort, en de finale om de landstitel is in Amsterdam. Daar is Ajax in het thuisvoordeel, maar Twente heeft aan een gelijkspel genoeg. Alle bespiegelingen zijn van nul en generlei waarde meer zodra de eerste fluitsignalen in die wedstrijden klinken. Je kunt bij Stan James op veel kenmerken van deze wedstrijd een gokje wagen om de spanning nog wat te vergroten! Live te zien a.s. zondag om 18.00 uur bij RTL4, voorbeschouwing met Humberto Tan vanaf 17.10.

In het grote buitenland kijken we in Duitsland naar de strijd om de derde en vierde plaats tussen Bayern München en Hannover 96. Nog twee wedstrijden te gaan en het verschil is nu twee punten in het voordeel van Bayern, dat uit moet tegen degradatiekandidaat nummer één, de FC Sankt Pauli. Om 15.25 uur is deze wedstrijd vandaag live te zien op Sport1. Beide clubs moeten uit en beide clubs presteren wisselvallig. De inzet is echter hoog: een plaats in de Champions League, waar FC Dortmund zich als kersverse landskampioen al voor geplaatst heeft en Bayer Leverkusen heel sterk genoteerd staat voor het tweede directe ticket.

Maar de grote clash dit weekend is natuurlijk het zondagse gevecht tussen Manchester United en Chelsea Old Trafford. De thuisclub verloor vorige week en zag een veilige marge van zes punten gehalveerd worden. En omdat de doelsaldo’s van beide clubs elkaar vrijwel niets ontlopen is het weer spannend geworden. De wedstrijd is zondag om 17.10 live te zien bij Sport1. Manchester United bereikte overigens de afgelopen week wel de finale van de Champions League op Wembley en veroverde zo een fantastisch slotakkoord voor doelman Edwin van der Sar. Hoe die finale ook afloopt, om met zo’n wedstrijd een toch al geweldige carrière te kunnen afsluiten, dat is jongensboekwerk!

In Italië kan AC Milan de landstitel nauwelijks ontgaan op drie wedstrijden voor het einde, maar ligt de strijd om de tweede plaats nog helemaal open. Inter en Napoli verschillen een punt onderling. Napoli wacht een lastige uitwedstrijd, tegen Lecce, dat nog alle kans heeft om rechtstreekse degradatie te ontlopen. AC Milan kan vanavond kampioen worden, maar dan moet het winnen bij de AS Roma. Om 20.45 uur kunt u dat meebeleven op Sport1. Het zou de zoveelste hoofdprijs betekenen voor de onverwoestbare lijkende Clarence Seedorf (foto). Spanje tenslotte heeft het kwartet wedstrijden tussen FC Barcelona en Real Madrid achter zich gelaten en kan zich richten op de sluitstukken van de competitie. Nog vier wedstrijden te gaan en interessant is alleen nog de strijd om de derde en vierde plaats en de degradatieperikelen onderin. De wedstrijden van Real Madrid (zaterdag 23.00 uur) en Barcelona (zondag 19.10 uur) zijn allebei live te zien op Sport 1.

Sportweddenschappen zijn leuk voor wie een beetje extra spanning aan de sportbeleving wil geven. Er zijn uitstekende online bookmakers in de markt, waarvan een aantal op deze site vermeld staan, waarbij gekeken is naar uitstraling, berouwbaarheid en dienstverlening. Speel met beleid en overschrijdt nooit het budget dat u beschikbaar maakt hiervoor. Een tip voor beginners: neem kleine inzetten op verschillende sporten, waar u een beetje kijk op hebt. Zet nooit meer in dan verantwoord is en probeer nooit verloren geld terug te winnen. Weg is weg, wacht op de volgende ronde en op nieuwe kansen. Succes en veel plezier bij de sport in dit weekend!

May 7, 2011 by : posted in Bookmaker Nieuws No Comments

Comments are closed.