Sportweekend 19 met roze dagen voor Rabobankploeg in Giro

Waarin roze de kleur van de dag is bij het wielrennen in Italië, maar in Rome een rode ondergrond meer in trek is, de finale van het WK IJshockey de aandacht vraagt en het voetbal ons wedstrijden geeft, waarin echte prijzen worden verdeeld.

De Giro d’Italia is overschaduwd door het tragische ongeval, waarbij de Belg Wouter Weylandt het leven liet. Zoals Mart Smeets altijd zegt: ‘De Tour wacht op niemand’ en dat geldt ook voor de Giro. Die brengt succes voor de Rabobankploeg met de overwinning van Pieter Weening afgelopen donderdag en de Roze Trui als beloning. Weening gaat vandaag nog steeds als leider de vlakke dag in, waarna morgen de rit naar de Etna wacht, een echte bergetappe. Steven Kruijswijk staat daarbij nog aan de leiding in het jongerenklassement. De verschillen zijn overal minimaal, maar er wordt ergens voor gereden en dat is altijd goed voor een ploeg.

In Rome worden de masters tennis gehouden op een aanzienlijk kleiner oppervlak. Maar Rome geldt altijd als één van de grotere graveltoernooien, het terrein bij uitstek voor de Spanjaarden. Maar dit seizoen is ene Djokovic bijna onklopbaar gebleken. Ook nu zit hij alweer in de halve finales, waar hij Andy Murray ontmoet, terwijl Nadal het in de andere halve eindstrijd opneemt tegen de Fransman Richard Gasquet (foto), die Federer de uitgang wees in de kwartfinales.

Hoewel het nauwelijks te geloven lijkt, zo midden in de maand mei, wordt er nog steeds geschaatst. Op korte schaatsen en op een klein baantje. Het WK IJshockey in Slowakije nadert de ontknoping. Eén ding is zeker, er komt een nieuwe wereldkampioen. In de halve finale klopte Zweden regerend kampioen Tsjechië met 5-2, terwijl Finland met 3-0 van Rusland won. Een Scandinavisch onderonsje derhalve as zondag en het zal niet verbazen dat Casino (toch een behoorlijk beetje Zweeds) het WK IJshockey in het sportsbook heeft staan.

Het voetbalweekend

Alle ogen zijn  gericht op de Amsterdam Arena, waar de competitie beslist wordt bij de wedstrijd Ajax-FC Twente. De laatste club pakte vorige week de KNVB Beker, maar morgen wordt de échte hoofdprijs bevochten. De zaak is simpel: Ajax moet winnen om kampioen te worden. Gebeurt dat en PSV wint bij Groningen, dan winnen de Eindhovenaren het ticket voor de laatste voorronden van de Champions League en gaat FC Twente naar de Europa League. Maar de FC Groningen kan AZ nog achterhalen voor de vierde plek (ook rechtstreekse plaatsing Europa League) en datzelfde AZ moet weer naar FC Utrecht, dat moet winnen om nog kans te maken op plaats acht en de play offs. Zo dan weet u weer hoe het ook alweer staat. Onderin is bijna alles duidelijk, al kan Excelsior nog aan de nacompetitie ontsnappen als het zelf wint bij Vitesse en de Graafschap thuis verliest van VVV Venlo. Onwaarschijnlijk? Miraculeuze ontsnappingen horen ook bij de sport.

In het buitenland zijn al heel wat beslissingen gevallen. We laten de verschillende competities daar maar even voor wat het is, om ons te focussen op die ene ‘traditional’ op Wembley, de finale van de FA Cup, aflevering 130. Deze gaat tussen Manchester City en Stoke City en begint vanmiddag om 15.00 uur. De wedstrijd is niet te zien op de gangbare Nederlandse zenders of Sport1, waar wel Blackburn Rovers tegen Manchester United wordt uitgezonden om 13.45 uur, waarbij de mannen van Edwin van der Sar aan één enkel puntje genoeg hebben om kampioen te worden.

Sportweddenschappen zijn leuk voor wie een beetje extra spanning aan de sportbeleving wil geven. Er zijn uitstekende online bookmakers in de markt, waarvan een aantal op deze site vermeld staan, waarbij gekeken is naar uitstraling, berouwbaarheid en dienstverlening. Speel met beleid en overschrijdt nooit het budget dat u beschikbaar maakt hiervoor. Een tip voor beginners: neem kleine inzetten op verschillende sporten, waar u een beetje kijk op hebt. Zet nooit meer in dan verantwoord is en probeer nooit verloren geld terug te winnen. Weg is weg, wacht op de volgende ronde en op nieuwe kansen. Succes en veel plezier bij de sport in dit weekend!

May 14, 2011 by : posted in Bookmaker Nieuws No Comments

Comments are closed.