Sportweekend 2 met een Milanees onderonsje

Dakar Rally met de Iveco van Gerard de RooyWaarin vrachtauto’s door het mulle zand ploegen, de heren zich naar het WK proberen te handballen en in Leipzig een EK Hockey wordt afgewerkt, indoor wel te verstaan. Wie geen klappen wil krijgen, maar het wel wil zien kan naar het NK Boksen in Nijmegen en in het voetbal kijken we allemaal uit naar de topper der toppers in Italië, de wedstrijd AC Milan tegen Internazionale.

De Dakar Rally heette vroeger Parijs-Dakar. Tegenwoordig is Parijs uit zicht geraakt bij deze race en Dakar ook. Niet de woestijnen in Afrika zijn nu het decor, maar die in Zuid-Amerika. Nou ja, bij het schaatsen houden wij ook grote openlucht kampioenschappen in andere landen, als we hier geen ijs hebben. De Dakar Rally rijdt op zijn eind dit weekend. Er doen Nederlanders in de top mee, zoals Bernard ten Brinke bij de ‘gewone’ auto’s, die vierde staat in het klassement, en natuurlijk bij de vrachtauto’s waar we dankzij de familie de Rooy al heel lang top zijn. Top2 zelfs, want Gerard de Rooy staat strak aan de leiding daar met als naaste concurrent zijn land- en teamgenoot Hans Stacey.

WK-kwalificaties zijn een serieuze zaak en bij de heren handbal staan we op de valreep van de play-offs daarvoor, die in juni worden gehouden. Maar dan moet vandaag de tweede wedstrijd tegen Estland gewonnen worden, nadat de eerst in 35-35 in Geleen gelijk eindigde. Estland heeft nu vandaag het thuisvoordeel in Polva. Het WK zelf is overigens in januari 2013 in Spanje.

Hockey EK Indoor 2012, Belle van Meer scoort tegen Oekraïne foto KNHB, Koen Suyk
Belle van Meer scoort tegen Oekraïne op EK indoor. Foto KNHB, Koen Suyk

Als we het over hockey hebben, dan hebben we het meestal over internationale toernooien, want daar zit Nederland altijd wel bij. Als het buiten niet kan, dan gaat het hele circus de zaal in en zelfs daar hebben ze een heus EK, dat in Duitsland dit weekend wordt afgewerkt. De Nederlandse dames wonnen in de poule van Oekraïne en Oostenrijk en staan al in de halve finales. Bij de mannen is dat nog geen gelopen koers, want het team won van Engeland, maar verloor verrassend van een zeer defensief Rusland. Vandaag en morgen gaat het verder in Leipzig en op de site van de handbalbond wordt alle nieuws bijgehouden: www.hockey.nl

Boksen NK 2012

En verder is er natuurlijk veldrijden, in het Franse Liévin, er wordt Alpijns geskied in Wengen voor de heren en Cortina d’Ampezzo bij de dames. In China wordt op de baan gefietst in wereldbekerverband en in Nederland wordt er vandaag vanaf 16.30 uur op hoog niveau nationaal gebokst in Nijmegen. Misschien zijn er nog plaatsen te krijgen voor liefhebbers. Kijk dan even op www.naba.nl

Het voetbalweekend

In Nederland en Duitsland gaan we volgende week weer van start, maar in Engeland gaat alles gewoon door in Premier League. Er is een duidelijke top3 te signaleren met de beide clubs uit Manchester en Tottenham Hotspur. Op eerbiedige afstand volgen Chelsea, Arsenal, Liverpool en Newcastle United. Er is dit weekend geen enkele onderlinge ontmoeting tussen deze teams, maar er worden veel punten gemorst tegen lagere teams, dus is er altijd volop spanning.

AC Milan-Internazionale

Het Milanese onderonsje op zondag

In Italië staat alles in het teken van de klapper tussen de beide Milanese ploegen, in het door hen gedeelde stadion, waar AC Milan het thuisvoordeel mag hebben. Er valt helemaal niks weg te geven voor de beide teams, want AC Milan deelt de koppositie met Juventus, dat het onderaan staande Lecce ontmoet en Udinese staat op slechts twee punten en gaat naar Genoa (12). Inter begon het seizoen dramatisch, verloor al zes wedstrijden en staat acht punten achter op de stadgenoot. Maar de huidige opmars is indrukwekkend en de bookmakers zullen er heel wat hoofdbrekens aan gehad hebben. De wedstrijd is zondag live te zien bij Sport1 om 20.45 uur.

In Spanje doet zich het fenomeen voor dat in de Top5 de onderlinge afstand tussen de ploegen steeds vier punten is, behalve tussen Real Madrid en Barcelona, waar de kloof tot vijf punten is opgelopen. Madrid moet naar Real Mallorca, altijd lastig op eigen eiland, en Barcelona ontmoet thuis Real Betis, dat sterk begon aan deze jaargang, maar inmiddels afzakte naar de tiende plaats. Maar de FC Barcelona speelt dan bij tijd en wijle buitenaards goed voetbal, het is verre van onfeilbaar. Beide clubs zijn live te volgen op Sport1, Real Madrid zaterdag om 20.00 uur en Barcelona zondag om 22.45 uur, een latertje weer.

Dat was het weer voor dit weekend. Bookmaker van de week is Casino, dat werk maakt van de Australian Open, dat maandag in Melbourne gaat beginnen en dat is meteen de eerste tennis Grand Slam van het jaar.

Sportweddenschappen zijn leuk voor wie een beetje extra spanning aan de sportbeleving wil geven. Er zijn uitstekende online bookmakers in de markt, waarvan een aantal op deze site vermeld staan, waarbij gekeken is naar uitstraling, berouwbaarheid en dienstverlening. Speel met beleid en overschrijdt nooit het budget dat u beschikbaar maakt hiervoor. Een tip voor beginners: neem kleine inzetten op verschillende sporten, waar u een beetje kijk op hebt. Zet nooit meer in dan verantwoord is en probeer nooit verloren geld terug te winnen. Weg is weg, wacht op de volgende ronde en op nieuwe kansen. Succes en veel plezier bij de sport in dit weekend!

January 14, 2012 by : posted in Bookmaker Nieuws No Comments

Comments are closed.