Sportweekend 22 met de start van de Dauphiné Libéré

Waarin honkbal en softbal in Nederland en Italië, de Dauphiné Libéré van start gaat, de tennisfinales in Parijs ophanden zijn en er nog heel serieus gevoetbald wordt, maar ook heel mooi vriendschappelijk.

Het Europese clubhonkbal kent uiteraard ook een Europacup en die wordt verspeeld in september in de Final Tour, waar vier clubs aan deelnemen. Momenteel vinden de voorrondes plaats, waar twaalf teams elkaar bekampen voor de finaleplaatsen. Dat gebeurt in twee gelijktijdige afleveringen, waarvan een in Amsterdam en een in Parma. In Amsterdam is L&D Amsterdam nog maar één zege verwijderd is van plaatsing. De ploeg van onze nationale honkballegende Charles Urbanus won alle drie wedstrijden tot nog toe en kan zaterdag of zondag de voorlopige buit binnenhalen. Neptunus is actief in Parma en heeft nog uitzicht op de Final Tour, ondanks een nederlaag in hun tweede wedstrijd. Maar in Parma is geen enkele ploeg ongeslagen gebleven en dat maakt het spannend. Voor wie het vervolg dit weekend in de gaten wil houden raden wij het informatieve honkbalsite.com aan. Op de foto ziet u Frank van Heijst stijlvol in actie voor L&D.

De vrouwelijke variant van honkbal heet softbal en die hebben hun eigen toernooi in Bologna in Italië hebben hun eigen toernooi in Bollata in Italië, waar onze nationale ploeg ook aan deelneemt als voorbereiding op het Europees Kampioenschap dat van 31 juli t/m 6 augustus plaatsvindt, ook op Italiaanse bodem. En uit oogpunt van gelijke behandeling heb ik ook een site voor u gevonden, die dit toernooi volgt, dat de fraaie naam Torneo 150 Anni Unitá d’Italia draagt, het toernooi dat dus 150 jaar Italiaanse eenheid markeert.

Het wielrennen kent een aantal mooie rondes als voorbereiding op de Tour de France. Eén ervan is de Dauphiné Libéré, waarin stevig geklommen moet worden. Vuistregel is dat wie in de Dauphiné niet mee kan komen in de bergen dat ook in de Tour de France niet zal kunnen. De Rabobank onderkent het belang van deze ronde als voorbereiding op de Tour en zet een sterk team in, waaronder kopman Robert Geesink. De hele ploeg: Carlos Barredo, Lars Boom, Juanma Garate, Robert Gesink, Luis Léon Sanchez, Paul Martens, Grischa Niermann en Maarten Tjallingii. Ploegleiders: Adri van Houwelingen en Erik Dekker.

Parijs, dat is dezer dagen Roland Garros. De finale van de dames gaat tussen Francesca Sciavone (foto) en Na Li. Vanmiddag om 15.00 uur live bij de NOS. Bij de heren lijkt de finale oud nieuws met Roger Federer en Rafaël Nadal. Maar niets is minder waar. Federer won betrekkelijk weinig de afgelopen maanden, maar lijkt op tijd terug op zijn bekende topniveau, getuige ook de zege op de onklopbaar lijkende Djokovic in de halve finales. En Nadal is Nadal, niet in absolute topvorm, maar hij zal er staan, met zijn bekende vechtlust. Het worden twee mooie finales, dat kan bijna niet missen. Er was ook Nederlands succes op Roland Garros: Esther Vergeer won het rolstoeltennis.

Het voetbalweekend

De competities zijn gespeeld en dan denk je dat de heren allemaal aan het strand mogen gaan liggen. Maar nee, Nederland toert nog even door Zuid Amerika en speelt daar vanavond tegen Brazilië en woensdag tegen Uruguay. En in de voorrondes van het EK staan veel wedstrijden geprogrammeerd, waarvan gisteravond de helft gespeeld werd, met o.a. België-Turkije (1-1). Voor Nederland is eigenlijk alleen nog van belang wat Zweden doet. Welnu, die wonnen bij Moldavië met 4-1 en blijven dus in het spoor van Oranje op drie verliespunten. Maar de twee ontmoeten elkaar nog op Zweedse bodem. Spannende wedstrijd vanavond is Portugal-Noorwegen. De Noren staan bovenaan met drie punten voorsprong op de Portugezen, die ook nog de Denen vlak achter zich weten. Als Portugal niet wint ziet het er niet best uit voor hun kansen op plaatsing voor het EK. Voor wie een weddenschap wil maken op deze of andere wedstrijden: kijk eens bij Casino.

Sportweddenschappen zijn leuk voor wie een beetje extra spanning aan de sportbeleving wil geven. Er zijn uitstekende online bookmakers in de markt, waarvan een aantal op deze site vermeld staan, waarbij gekeken is naar uitstraling, berouwbaarheid en dienstverlening. Speel met beleid en overschrijdt nooit het budget dat u beschikbaar maakt hiervoor. Een tip voor beginners: neem kleine inzetten op verschillende sporten, waar u een beetje kijk op hebt. Zet nooit meer in dan verantwoord is en probeer nooit verloren geld terug te winnen. Weg is weg, wacht op de volgende ronde en op nieuwe kansen. Succes en veel plezier bij de sport in dit weekend!

June 4, 2011 by : posted in Bookmaker Nieuws No Comments

Comments are closed.