Sportweekend 23 met handbaldames op weg naar WK

Waarin de Ronde van Zwitserland van start gaat, in Eindhoven het Open NK wordt gezwommen, de hockeydames van Den Bosch een Europese bekerfinale spelen, de handbalheren het zwaar hebben en de handbaldames een worp of wat afzitten van deelname aan het WK in Brazilië.

Terwijl de Dauphiné dit weekend met twee klimritten eindigt en Robert Geesink daar geen enkele rol heeft gespeeld, start vandaag ook de Ronde van Zwitserland, waar de Rabobank ploeg ook een sterke selectie aan de start brengt. Het tekent de groep van de wielersport in de breedte als het om Nederlands talent gaat. Bauke Mollema, Steven Kruijswijk, Laurens ten Dam, Pieter Weening en Tom-Jelte Slagter, dat zijn aanstormende klassementsrijders. En voor de sprints is Oscar Freire meegegaan. Dikt is de selectie: Steven Kruijswijk, Bauke Mollema, Tom-Jelte Slagter, Laurens ten Dam, Pieter Weening (Ned), Maarten Wynants (Bel), Oscar Freire (Spa) en Matti Breschel (Den). Wielerrondes zijn altijd leuke evenementen voor de sportweddenschappen. Kijk maar eens bij Stan James.

In Eindhoven is gisteren het  Open NK Zwemmen van start gegaan, een prima ‘meetmoment’ hoe de Nederlandse zwemmers en zwemsters er internationaal voorstaan. Alleen Femke Heemskerk en Inge Dekker zijn niet van de partij, maar voor het overige zijn alle Nederlandse coryfeeën aanwezig. Dit toernooi en een toernooi in Rome volgende week gelden als voorbereiding op het WK dat in juli in Shanghai wordt gehouden. En natuurlijk worden daar de krachten verkend voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Londen.

De hockeydames van Den Bosch domineren niet alleen al jarenlang de Nederlandse competitie, ook in Europa zijn ze krachtig aanwezig met een doorlopend abonnement op de Europacup. Ook deze reis gaat alles weer helemaal naar wens en heeft de ploeg zich geplaatst voor de finale, die a.s. zondag gespeeld wordt tegen het Engels Leicester. Den Bosch is opnieuw ernstig favoriet voor deze wedstrijd en dus de titel.

Bij het handballen doen de dames aardig mee, internationaal gezien, en de heren niet. De laatste staan troosteloos onderaan in hun kwalificatiepoule voor het EK dat in januari 2012 in Servië wordt gehouden. Het zag er zelfs naar uit dat ze de kwalificaties voor het WK niet eens zouden gaan spelen. Geen geld, zei de bond en trok het team terug. Na hevige protesten van de ploeg en de plotselinge vondst van wat extra sponsors is de ploeg alsnog ingeschreven.

Hoe anders gaat het bij de dames. Die zitten in de play-off fase voor het WK Handbal dat in december in Brazilië wordt gehouden. Om vijf uur vanavond spelen de dames tegen Turkije in Istanbul de tweede en allesbeslissende wedstrijd. Het thuisduel werd door Nederland met 40-28 gewonnen. Het ziet er dus bijzonder goed uit voor de meiden van coach Henk Groener. Op het WK worden ook de tickets verdeeld voor de Olympische Spelen in Londen, waar de zeer ambitieuze dames natuurlijk bijzonder graag bij willen zijn.

Het voetbalweekend

Als de voetbalcompetities gedaan zijn wordt het tijd voor officiële toernooien. EK en WK zijn natuurlijk de krenten in de pap, maar dit is een tussenjaar. Toch gebeurt er heel wat. De Gold Cup bijvoorbeeld is een toernooi tussen landen uit Noord en Midden Amerika en het Caribische gebied. De editie van dit jaar is al overschaduwd door een dopinggeval in de Mexicaanse ploeg. Vijf spelers zijn  betrapt op clenbuterol, een verboden stof, en voorlopig geschorst. Er schijnt in Mexico gewaarschuwd te zijn  en worden voor vlees waar clenbuterol in zit en het is te hopen dat uit onderzoek blijkt dat dit ook bij de betreffende spelers de oorzaak is. Overigens versloeg de uitgedunde Mexicaanse selectie wel Cuba met 5-0. De voetballers onder 21 spelen hun EK in Denemarken. Nederland heeft zich niet geplaatst voor deze eindronde. Volgend weekend start in Mexico het WK onder 17. Het Nederlands team werd eerder dit jaar Europees Kampioen in deze leeftijdsklasse.

Sportweddenschappen zijn leuk voor wie een beetje extra spanning aan de sportbeleving wil geven. Er zijn uitstekende online bookmakers in de markt, waarvan een aantal op deze site vermeld staan, waarbij gekeken is naar uitstraling, berouwbaarheid en dienstverlening. Speel met beleid en overschrijdt nooit het budget dat u beschikbaar maakt hiervoor. Een tip voor beginners: neem kleine inzetten op verschillende sporten, waar u een beetje kijk op hebt. Zet nooit meer in dan verantwoord is en probeer nooit verloren geld terug te winnen. Weg is weg, wacht op de volgende ronde en op nieuwe kansen. Succes en veel plezier bij de sport in dit weekend!

June 11, 2011 by : posted in Bookmaker Nieuws No Comments

Comments are closed.