Sportweekend 29 met de beslissing in de Tour

Waarin de Duitse competitie zich opwarmt met de Supercup, de Copa América zich naar een sluitstuk spoedt, het water decor is van heel veel WK titels, de Formule1 in Duitsland is neergestreken en de Tour de France na een weergaloos spannende week de apotheose bereikt in Grenoble.

Borussia Dortmund en Schalke 04 gaan vandaag de strijd aan om de DFL Supercup, de traditionele opening van het voetbalseizoen. Live te zien op Sport1 en de bookmakers schatten de kansen redelijk gelijk in. Voor Schalke en voor Nederland is het te hopen dat Klaas Jan Huntelaar (op de foto vorig seizoen in actie tegen Borussia) weer helemaal fit is en blessurevrij blijft. Het scheelt altijd een paar handenvol doelpunten.  Eén zeer fraaie score heeft hij al in de tas zitten: deze week werd zoontje Axel geboren.

Geen Brazilië en geen Argentinië in de finale om de Copa América, maar Uruguay en Paraguay. De eerste won de halve finale tegen Peru met 2-0 en Paraguay won na strafschoppen van Venezuela. Topscorer bij Uruguay is Luis Suarez met drie doelpunten (foto). Hij wordt in zijn land natuurlijk onsterfelijk als hij de Copa naar Montevideo brengt, om zich pas daarna weer bij zijn club Liverpool te voegen. Pikant detail: Paraguay moet het zonder coach doen, die is voor de finale geschorst. Het is zijn tweede schorsing al dit toernooi wegens wangedrag langs de lijn.

Mieke Cabout is een veelscorende waterpoloster namens OranjeChina is nooit een grote zwemnatie geweest, maar zoals in veel sporten is het land ook in het water in opkomst. Het organiseren van het WK in Shanghai is dan ook een grote stimulans voor de ontwikkeling van het watertrappelen in dit immense land. Nederland had een favoriete in het open water, maar Europees Kampioene Linsy Heister werd op de 10 km slechts twintigste en zal volgens haar coach Marcel Wouda niet starten op de 25 km. De baanwedstrijden beginnen zondag. Volop aan de gang is het Waterpolo, waarin de Nederlandse dames overtuigend de kwartfinales bereikten na een 6-2 zege op Nieuw-Zeeland. Op de foto Mieke Cabout, trefzeker als altijd. Maandag wacht Griekenland (10.40 Nederlandse tijd).

Voor de autosportliefhebbers is het weer een lekker weekend. De Nürburgring is het decor voor de Formule 1 races met klassementsleider Sebastian Vettel dus voor eigen publiek, al heeft Marc Webber tot nog toe het beste gepresteerd op de trainingen. RTL7 zendt het allemaal uit, te beginnen  met de kwalificaties om twee uur vanmiddag.

Alberto Contador haalt uit naar een irritante toeschouwerMaar de meeste aandacht zal vanmiddag uitgaan naar de Tour de France, waar afgelopen donderdag Andy Schleck en Cadel Evans geweldig reden (hoewel een paar minuten uit elkaar) en gisteren Alberto Contador vocht voor wat hij waard was, niet de rit won, wel een beetje tijd, maar hij toonde zich een groot sportman de afgelopen dagen. Op de foto mept hij een toeschouwer op de Alpe d’Huez, die hem bijna van de sokken rende. Een begrijpelijke reactie, want bij tijd en wijle zou een lijfwacht rond de renners geen overbodige luxe zijn. Goed, de dappere, niet altijd even aardige Fransman Thomas Voeckler, werd gisteren eindelijk uit het geel gereden, maar de ploeg zal toch groot feest hebben gevierd, want eindelijk was er een Franse ritoverwinning en wel van Voeckler’s teamgenoot Pierre Rolland, die ook de witte trui overnam. En nu? Vandaag staat er een tijdrit van 42 kilometer op het programma in wintersportplaats Grenoble. Bij Casino is Fabio Cancellara dik favoriet met een notering van 1.65, gevolgd door de Duitser Tony Martin met 5.0 in het boekje. Contador en Evans staan allebei op 8.50 genoteerd en weinigen geven Andy Schleck een kans, hij noteert 45. Nu is de Luxemburger ook geen gekend tijdrijder, maar hij heeft wel de gele trui om de schouders en het verhaal wil dat die kleur om het lijf extra power geeft. We zullen het zien. De stand is nu:

De stand in de Tourvoor de tijdrit in Grenoble

 

Deze renners gaan de top10 van het klassement bevolken. Ik tip Cadel Evans als eindwinnaar, maar als het Andy Schleck wordt zal ik ook niet vreemd opkijken. Die gele trui doping heeft dan wéér gewerkt en het is nog toegestaan ook. Beste Nederlander is nog steeds Rob Ruijgh, die met een hele goeie tijdrit misschien de top20 nog kan binnenrijden. Hij staat nu op een alleszins verdienstelijke 21ste plaats.

 

Sportweddenschappen zijn leuk voor wie een beetje extra spanning aan de sportbeleving wil geven. Er zijn uitstekende online bookmakers in de markt, waarvan een aantal op deze site vermeld staan, waarbij gekeken is naar uitstraling, berouwbaarheid en dienstverlening. Speel met beleid en overschrijdt nooit het budget dat u beschikbaar maakt hiervoor. Een tip voor beginners: neem kleine inzetten op verschillende sporten, waar u een beetje kijk op hebt. Zet nooit meer in dan verantwoord is en probeer nooit verloren geld terug te winnen. Weg is weg, wacht op de volgende ronde en op nieuwe kansen. Succes en veel plezier bij de sport in dit weekend!

 

July 23, 2011 by : posted in Bookmaker Nieuws No Comments

Comments are closed.