Sportweekend 39 met Nederland op het WK Honkbal

Nederland neemt deel aan het WK honkbal van 1 t/m 15 oktober in Panama

Nederland neemt deel aan het WK honkbal van 1 t/m 15 oktober in Panama

Waarin het EK volleybal voor dames de ontknoping nadert, nog steeds plaats is voor het WK Rugby, een ander WK iets met honkbal van doen heeft, er nationaal snel gewandeld en hard gelopen wordt, maar in Japan een aantal mannen zich liever op snelle motoren verplaatsen.

Het EK Volleybal voor dames in Italië en Servië. Dit weekend de halve finales.

 

Vandaag zijn de halve finales van het EK Volleybal voor dames, dat gedeeld in Italië en Servië plaatsvindt. Die halve finales zijn aan de neuzen van onze oranje dames voorbijgegaan, want zij verloren in de kwartfinale van Italië met 3-1. Twee jaar geleden stonden deze landen ook al tegenover elkaar op het EK, toen in de finale. Jammer voor Nederland, er zat nu gewoon niet meer in. Het gaat verder met de wedstrijden Duitsland-Italië en Turkije-Servië.

Mooie blijdschap, maar de volleybaldames verloren in de kwartfinale van Italië tijdens het EK2011.

Mooie blijdschap, maar de volleybaldames verloren in de kwartfinale van Italië tijdens het EK2011.

Langzaam, maar gestaag worden bij het WK Rugby in Nieuw-Zeeland de mannen van de jongens gescheiden. Zeven van de acht kwartfinalisten zijn zo goed als zeker, te weten Frankrijk, Engeland, Argentinië, Australië, Zuid-Afrika, Wales en het thuisland zelf. Enige spanning is er nog als morgen de wedstrijd Ierland-Italië gespeeld wordt, want de Italianen kunnen de Ieren nog achterhalen, maar de bookmakers zullen er niet veel voor overhebben. Op 5 oktober gaat het grote werk pas echt beginnen! Leuk dat de NOS vrij veel aandacht aan dit WK besteed, deze sport verdient dat.

 

Een fraai beeld uit de wedstrijd Frankrijk-Tonga tijdens het Rugby WK 2011

Een fraai beeld uit de wedstrijd Frankrijk-Tonga tijdens het Rugby WK 2011

Een andere mooie sport is honkbal en de wereldtop treft elkaar in Panama, van 1 t/m 15 oktober. Bij die wereldtop hoort ook Nederland, dat met 26 spelers is afgereisd en in de eerste groep is ingedeeld met de Verenigde Staten, Japan, Taiwan, Canada, Puerto Rico, Panama en Griekenland, een bijzonder sterke poule.  Zondag slaat Nederland af tegen Taiwan. Wie de uitslagen wil volgen, raden wij de site van de IBAF aan, de internationale honkbalfederatie. Hier is ook alle teaminformatie te vinden.

Dan is er dit weekend nog het NK snelwandelen, het NK halve marathon en de Grand Prix motoren in Japan. Kortom, de liefhebbers kunnen uit de voeten. Anders is er natuurlijk altijd nog het voetbal…

Het voetbalweekend

In de Nederlandse competitie heeft AZ zich verrassend aan de kop genesteld, en is de afstand tussen de clubs onderling gering. Als dat zo blijft kunnen we weer een mooi seizoen verwachten. Internationaal deed Ajax het niet best tegen Real Madrid uit, al was de nederlaag wel ingecalculeerd, maar in de Europa League bleven alle drie teams keurig overeind. Dit weekend lijkt Vitesse-Heerenveen zo’n beetje de topper, naast FC Groningen-Ajax, maar geen enkele wedstrijd is gemakkelijk, zeker uit niet.  AZ moet naar VVV Venlo, dat zowel tegen Ajax als PSV prima presteerde en PSV moet naar Nijmegen, waar NEC wacht. FC Twente lijkt het wel eenvoudig te hebben tegen hekkensluiter Excelsior en Feyenoord krijgt het steeds beter op dreef rakende ADO Den Haag op bezoek.

In de Bundesliga ontmoet Hoffenheim (5) thuis Bayern München, de koploper. Hannover 96 (7) tegen Werder Bremen (2) is ook geen gek plaatje en Schalke 04, waar Huub Stevens is teruggekeerd, gaat op bezoek bij HSV.

De derby aan de Mersey tussen Everton en Liverpool

De derby aan de Mersey tussen Everton en Liverpool

In Engeland de derby der derby’s tussen Everton en Liverpool (live op Sport1 om 13.45 uur), maar ook een mooi Londens onderonsje tussen Tottenham Hotspur en Arsenal (ook live op Sport 1, morgen om 17.00 uur). De beide koplopers uit Manchester ontmoeten Norwich City thuis (United) en Blackburn Rovers uit (City).

Gaan we naar Zuid-Europa dan valt meteen de wedstrijd Napoli tegen Inter op, vorig jaar een topduel en dit jaar natuurlijk ook, want Inter heeft de afgelopen week zowel in de competitie als in de Champions League weten te winnen.  Ook deze wedstrijd is live te zien op Sport1, vandaag om 20.45 uur). Ook Juventus-AC Milan (morgen om 20.40 bij Sport1) is qua ranglijstposities geen topper, maar de werkelijkheid is anders natuurlijk, het is gewoon een kraker, zeker voor Juventus dat nu de ranglijst aanvoert. Maar met drie punten afstand tussen de top en de nummer dertien Catania is het voorlopig elke week spannend en in Italië zijn maar weinig wedstrijden, die simpel gewonnen worden. In Spanje staat Betis Sevilla nog steeds bovenaan, ook al verloor het vorige week van de ‘kleine’ club uit Madrid, Getafe. Stadgenoot Sevilla deed goede zaken door Valencia te kloppen, dus kunnen de voetballiefhebbers in Andalusië met opgeheven hoofd rondlopen. FC Barcelona is naar de tweede plaats opgestoomd en zij gaan naar het onderaan staande Sporting Gijón. Real Madrid mag opnieuw naar Barcelona, maar nu eens niet om de FC te ontmoeten, maar Espanyol.

Bookmaker van het weekend is Stan James, dat helaas niet meer in de Nederlandse taal te zien is, maar wel een voortreffelijke Engelstalige site heeft natuurlijk.

 

Sportweddenschappen zijn leuk voor wie een beetje extra spanning aan de sportbeleving wil geven. Er zijn uitstekende online bookmakers in de markt, waarvan een aantal op deze site vermeld staan, waarbij gekeken is naar uitstraling, berouwbaarheid en dienstverlening. Speel met beleid en overschrijdt nooit het budget dat u beschikbaar maakt hiervoor. Een tip voor beginners: neem kleine inzetten op verschillende sporten, waar u een beetje kijk op hebt. Zet nooit meer in dan verantwoord is en probeer nooit verloren geld terug te winnen. Weg is weg, wacht op de volgende ronde en op nieuwe kansen. Succes en veel plezier bij de sport in dit weekend!

 

October 1, 2011 by : posted in Bookmaker Nieuws No Comments

Comments are closed.