Sportweekend 40 met Yuri back in business

 

Nieuwe kans voor Yuri van Gelder op plaatsing voor de Spelen in Londen

Yuri van Gelder kan zich op het WK turnen in Japan toch nog plaatsen voor de Spelen

Waarin wielrenners het veld weer opzoeken, maar er ook nog echte wielerklassiekers worden verreden, in Japan op het hoogste niveau aan gymnastiek wordt gedaan, dat ook geldt voor rugby, honkbal en schermen. Op Europees niveau is er tafeltennis en zijn er de voetbalinterlands voor EK kwalificatie.

 

Als u wilt weten waar Ruddervoorde ligt en wat daar te beleven valt, dan is dit weekend een mooie gelegenheid, want hier vindt de eerste echte wedstrijd in het veldrijden plaats. Dan hebben we over wielrennen, althans de meer winterse variant ervan. De wegrenners zijn nog her en der actief en werken de laatste rondes en klassiekers af, zoals de Ronde van Peking, de Ronde van Emilië en Parijs-Tours, geen topklassieker, maar toch aansprekend genoeg voor de best betaalde renners.

Het WK Rugby in Nieuw Zeeland is bij de kwartfinales aangelandMaar de grote sportevenementen van het moment zijn toch de WK’s rugby, honkbal en turnen. Dat rugby duurt erg lang, net als een WK cricket, maar wordt dan ook slechts één keer in de vier jaar gehouden. Dit weekend staan de kwartfinales op het programma en door het tijdsverschil met Nieuw-Zeeland kunnen we de eerste uitslag al melden: Wales won met 22-10 van Ierland. Verder vandaag nog Frankrijk-Engeland en morgen Australië tegen Zuid-Afrika en tenslotte het thuisland tegen Argentinië. Er zit dus schot in dit prachtige toernooi.

Het WK Honkbal in Panama verkeert nog in de groepsfase en ons nationale team doet het tot nog toe uitstekend. Het won achtereenvolgens van Chinees Taipei (Taiwan), Griekenland, Japan, Puerto Rico en de Verenigde Staten en moet nu vandaag nog tegen Canada en morgen tegen Panama. De VS zijn hier natuurlijk niet in hun sterkste formatie, die zien hun eigen competitie als het mekka van het honkbal en daar hebben ze nog gelijk in ook. Maar niettemin, een WK is het WK en Oranje leidt de dans in Poule A, samen met Panama en Canada op de hielen. Maar hoe dit weekend ook verloopt: Nederland gaat in elk geval door naar de laatste acht!

Nederland overleeft de groepsfase op het WK Honkbal na vijf zegen op rij

Nederland is na vijf wedstrijden op het WK Honkbal nog steeds ongeslagen

En dan het WK turnen in Japan, de ultieme aanloop naar de Olympische Spelen in Londen en met onverwacht een nieuwe kans voor Yuri van Gelder, nadat het CAS bepaalde dat het IOC van schorsingen teruggekeerde sporters niet nog een keer extra mocht straffen door ze van de Spelen uit te sluiten. Dus kan het nog, maar kan hij nog? Er is maar één kans en dat is op dit WK. De dames zijn in teamverband bezig, de meerkamp dus, en Nederland staat momenteel op de achtste plaats, maar met 212 behaalde punten is het de vraag of het nog wel binnen de eerste zestien blijft. De eerste acht plaatsen zich rechtstreeks voor de Spelen. Individueel doet Celine van Gerner (foto) het goed, die de eindstrijd van de individuele meerkamp in zicht heeft. De prachtige foto is overigens afkomstig van haar eigen website, www.celinevangerner.nl, waarvoor dank.

Celine van Gerner ligt op koers voor een finaleplaats op de individuele meerkamp

Celine van Gerner ligt op koers voor een finaleplaats op de individuele meerkamp

En verder is er nog een WK schermen dit weekend, een EK tafeltennis, zijn er marathons in Eindhoven en Chicago en Formule 1 in Japan.

Het voetbalweekend

Alle nationale competities in Europa liggen natuurlijk stil, vanwege de kwalificatiewedstrijden voor het Europees Kampioenschap, dat dinsdag de laatste reeks te zien zal geven, al moeten er nog een flink aantal nummers twee play offs gaan spelen. Nederland was al geplaatst, maar door de 1-0 overwinning gisteravond op het stugge Moldavië is ons land ook groepshoofd bij het komende EK en zal alle drie poulewedstrijden daar in hetzelfde stadion spelen en dat is goed nieuws voor de meereizende supporters. Dinsdag speelt Nederland in en tegen Zweden, dat zeker is van de tweede plaats in de poule, maar bij winst nog de titel ‘beste tweede’ in de wacht kan slepen en dan rechtstreeks naar het EK gaat. Er staat dus nog wat op het spel dinsdag en dat zal de spanning hopelijk ten goede komen.

Bookmaker van het weekend is Casino, dat het maar druk heeft met al die grote kampioenschappen en natuurlijk met de kwalificaties voor het EK Voetbal.

Sportweddenschappen zijn leuk voor wie een beetje extra spanning aan de sportbeleving wil geven. Er zijn uitstekende online bookmakers in de markt, waarvan een aantal op deze site vermeld staan, waarbij gekeken is naar uitstraling, berouwbaarheid en dienstverlening. Speel met beleid en overschrijdt nooit het budget dat u beschikbaar maakt hiervoor. Een tip voor beginners: neem kleine inzetten op verschillende sporten, waar u een beetje kijk op hebt. Zet nooit meer in dan verantwoord is en probeer nooit verloren geld terug te winnen. Weg is weg, wacht op de volgende ronde en op nieuwe kansen. Succes en veel plezier bij de sport in dit weekend!

 

 

 

October 8, 2011 by : posted in Bookmaker Nieuws No Comments

Comments are closed.