Sportweekend 45 tussen Amsterdam en Hamburg

Waarin we pre-Olympisch volleyballen, onze judoka’s onder elkaar zijn in een nationaal treffen, de Formule 1 in het Midden-Oosten neerstrijkt en het Nederlands elftal twee oefenwedstrijden afwerkt, terwijl acht andere landen nog om de laatste EK-tickets strijden.

Nederland op dreef in Kroatië

Het is een beetje rustig dit weekend wat de grote kampioenschappen betreft. Een pre-Olympisch kwalificatietoernooi is nog niet eens het echte werk in de aanloop naar de Spelen in Londen, maar onze dames volleybalploeg moet eraan geloven. In het Kroatische Porec gaat het tot nog toe naar wens: na twee overwinningen op Israël en Griekenland in de poule, wacht vandaag de halve finale tegen Frankrijk. Thuisland Kroatië haalde in de andere poule ook de volle winst en start vandaag in de halve finale tegen Israël. Een finale Nederland-Kroatië ligt voor de hand en dan heeft Kroatië natuurlijk wel het thuisvoordeel. En alleen de winnaar van dit toernooi gaat uiteindelijk het echte kwalificatietoernooi spelen.

Judo NK 2011 logoIn het judo doen we internationaal altijd aardig mee. Er zijn weinig internationale kampioenschappen, waar we niet met wat medailles vandaan komen. Nu alles steeds meer op de Olympische Spelen in Londen gericht zijn, is het nationaal kampioenschap een goede graadmeter, waar de judoka’s  ten opzichte van elkaar staan. Dit weekend worden de nationale titels in Rotterdam verdeeld. Wie de sponsor is mag u zelf raden, waarbij ik de tip wel wil geven het logo van dit NK te bestuderen.

In Abu Dhabi is het nog altijd behoorlijk warm, dus de Formule 1 coureurs hoeven geen winterbanden om te leggen en ook regenbanden zullen waarschijnlijk niet nodig zijn. Het seizoen vordert gestaag in deze populaire racesport, wat heet, hierna komt alleen de GP in Brazilië nog en dan is het weer gedaan. De Duitser Sebastian Vettel staat een circuitlengte voor op de rest, maar reed tijdens de trainingen de banden in. De McLaren auto’s, waarvan die van Hamilton op de foto staat, deden het een stuk beter. Maar het moet allemaal gebeuren tijdens de race en die is zondag, live te zien bij RTL7. Wie wil weten hoe het er allemaal voorstaat in de Grand Prix, raden we de site www.formule1.nl aan, die ook de foto verschafte, waarvoor dank.

Formule1_McLaren auto

Daar moeten we een beetje mee doen. In Parijs worden de Masters afgewerkt, er is een heus EK voor landenteams in het schaken, er zijn mooie wereldbekerwedstrijden in turnen en tafeltennis, er is veldrijden in Hamme-Zogge (en dat weet iedereen te liggen) en er zijn Europacup wedstrijden in het handbal. Maar de focus ligt toch een beetje op het voetbal, niet eens in het weekend, maar eromheen.

Het voetbalweekend

Het is een goed idee geweest om interlandwedstrijden in Europa in blokjes van twee tegelijk  af te werken, tegenwoordig op vrijdag en dinsdag. Acht landen moeten heel serieus aan de bak om de laatste vier tickets voor het komende EK af te mogen halen. Gisteravond wisten twee teams zich zo goed als zeker te plaatsen. Ierland won uit met 4-0 van Estland, terwijl Kroatië met 3-0 won bij Turkije, waardoor Guus Hiddink zo goed als zeker weer beschikbaar komt op de arbeidsmarkt. Portugal en Bosnië-Herzegowina speelden 0-0 gelijk, met de thuiswedstrijd voor Portugal nog op de rol en Tsjechië kwam in de laatste seconden van hun thuiswedstrijd tegen Montenegro op 2-0 en ook dat is een mooie uitgangspositie.

De rest van de meute mocht oefenen en Nederland doet dat tegen Zwitserland en Duitsland. In Amsterdam werd het gisteravond tegen Zwitserland 0-0, waarbij het verwende publiek een beetje flauw was door Oranje uit te fluiten, terwijl die jongens toch echt hun best wel deden. Persoonlijk vond ik het spel van Wesley Sneijder een genot om te zien, met veel passie ook en constateer ik andermaal dat Robin van Persie als spits van Arsenal een fenomeen is en in Oranje maar niet wenst te renderen. Dinsdag zit hij thuis in Londen en zal Klaas-Jan Huntelaar zijn neus in de spits laten zien, die dan blijkbaar voldoende hersteld is van de onlangs opgelopen dubbele breuk in dat reukorgaan. De wedstrijd tegen Duitsland vindt in Hamburg plaats en zoals gewoonlijk verwachten we weer een gevecht op leven en dood, want wedstrijden tussen deze twee landen stijgen vrijwel altijd wel boven het niveau oefenwedstrijd uit. Dat is maar goed ook, want gisteravond viel er niet veel te genieten.

 

Bookmaker van het weekend is Casino, dat altijd leuke aanbiedingen heeft rond het voetballen en veel aandacht heeft voor de oefenwedstrijd Engeland-Spanje, die vanavond wordt gespeeld in Londen.

 

Sportweddenschappen zijn leuk voor wie een beetje extra spanning aan de sportbeleving wil geven. Er zijn uitstekende online bookmakers in de markt, waarvan een aantal op deze site vermeld staan, waarbij gekeken is naar uitstraling, berouwbaarheid en dienstverlening. Speel met beleid en overschrijdt nooit het budget dat u beschikbaar maakt hiervoor. Een tip voor beginners: neem kleine inzetten op verschillende sporten, waar u een beetje kijk op hebt. Zet nooit meer in dan verantwoord is en probeer nooit verloren geld terug te winnen. Weg is weg, wacht op de volgende ronde en op nieuwe kansen. Succes en veel plezier bij de sport in dit weekend!

 

 

November 12, 2011 by : posted in Bookmaker Nieuws No Comments

Comments are closed.