Sportweekend 48 met de Champions Trophy in Nieuw-Zeeland

Euro2012

Waarin de aandacht uitgaat naar iets dat pas in de zomer plaatsvindt, terwijl er in Heerenveen toch echt serieus geschaatst wordt, Spanje en Argentinië elkaar de Davis Cup bevechten, een Nederlands Kampioenschap zwemmen niet gesloten is en de hockeymannen aan de Champions Trophy begonnen zijn.

Pien Keulstra

Pien Keulstra reed voor een nog leeg Thialf naar 7.03.60 op de 5 kilometer en haalde negen seconden van haar beste tijd af!

Het schaatsen is weer thuis! Dit weekend zijn de wereldbekerwedstrijden in ons eigen Heerenveen, waarvan we twee dingen weten: er is lekker veel enthousiast publiek en het stadion moet nodig opgeknapt worden of helemaal nieuw gebouwd worden. Maar wel in Heerenveen graag! Op de eerste dag haalde Kjeld Nuis zilver op de 1500 meter, maar meer eremetaal zat er op de eerste dag nog niet in voor de Hollandse afvaardiging. Hoewel…In de B-groep reed Pien Keulstra een tijd op de 5 km, die goed zou zijn geweest voor brons. Ze haalde maar liefst negen seconden van haar PR af. Het talent zit in haar naam verborgen. Keulstra is een samenvoeging van Keulen-Deelstra, die decennia geleden als schaatsende boerin, annex huismoeder, regeerde op de schaatsbanen. Toen nog in de openlucht trouwens.

David Ferrer, Davis Cup finale 2011

David Ferrer is blij, hij zette Spanje op een 2-0 voorsprong

Nadat vorige week acht tennissers elkaar in de ATP finale in Londen bestreden, zit het seizoen voor de tennissers erop. Alleen een paar Spaanse en Argentijnse spelers moeten nog een weekendje op hun benen zien te blijven staan, want die werken de finale van de Davis Cup af. Gisteren nam Spanje een 2-0 voorsprong en die zijn dus precies één gewonnen wedstrijd van de eindzege af. Vandaag het dubbelspel en daarin zijn de Spanjaarden normaal gesproken beter, dus na vandaag kan het al gedaan zijn. Voor wie nog wedden wil: wij tippen dus Spanje en geven geen dubbeltje meer voor de kansen van de Zuid-Amerikanen.

In Heerenveen mag dan het water bevroren zijn om er op te kunnen rijden, in Eindhoven is het water juist open. Wel binnen gelukkig, zodat het ook nog een beetje aangename temperatuur heeft. Dubbel open zelfs, want het heet het Open NK Zwemmen. Voor een aantal Nederlanders belangrijk om vormbehoud te tonen, want als je eenmaal de limiet gezwommen hebt, moet je ook nog een keertje aantonen, dat het geen toeval was. Wie bedenkt zulke onzin eigenlijk? In elk geval won Ranomi Kromowidjojo de 50 meter vrije slag net voor Marleen Veldhuis en toonden beiden vormbehoud. Dat deed ook Moniek Nijhuis op de 100 meter schoolslag en Sharon van Rouwendaal op de 200 meter rugslag. Let op haar bij de spelen. Beide dames wonnen het goud op hun afstand.
In Auckland, Nieuw-Zeeland, wordt dit jaar de Champions Trophy gehouden, altijd een boeiend gevecht tussen de beste hockeylanden van het moment. Nederland won de eerste wedstrijd met 2-0 van Zuid-Korea en Take Taekema, die al die strafcorners erin mept, maakte zijn 46ste treffer voor Nederland en is nu topscorer aller tijden.

Het voetbalweekend

Goed, we moeten dus Duitsland, Portugal en Denemarken erop leggen, voordat we de kwartfinale gaan spelen. En dat doen we in de Oekraïnse stad Charkov, de Oranjefans moeten dus extra brandstof tanken. Maar we spelen wel alle wedstrijden in hetzelfde stadion, dus misschien kunnen ze daar vast beginnen die bak oranje te verven? Dat scheelt meteen in de sfeer, die natuurlijk opperbest is, want we hebben met alle drie landen wat te verhapstukken. De Denen hielden ons in 1992 van de EK finale af, de Portugezen deden dat op het WK in 2006, die schoppartij met twintig kaarten en met Duitsland hebben we altijd wel wat recht te zetten en anders bedenken we wel wat. Zoals het verliezen van een oefenpotje onlangs.

Marco van Basten stuurt Oranje naar Charkov

Marco van Basten loot Oranje in Poule B richting Charkov

Maar terwijl heel Nederland op het internet en in bibliotheken aan het zoeken is naar wat Charkov te bieden heeft, wordt er in competitieverband gewoon gevoetbald overal. Zoals in Almelo, waar Heracles gisteren hard uithaalde tegen VVV Venlo met 7-0. De topper is natuurlijk morgen de wedstrijd Feyenoord-PSV, maar FC Utrecht tegen FC Twente is ook een mooi potje op papier. En later op de middag, als de schaatsers zo’n beetje klaar zijn in die stad, gaat de voetbaltrots van Heerenveen koploper AZ ontvangen.

In Duitsland gaat flink slag geleverd worden in de top van het klassement. Bayern München (3) tegen Werder Bremen (4), die staat vast. Borussia M’gladbach (2) tegen Borussia Dortmund (1), die staat helemaal natuurlijk, om 15.40 live te zien bij Sport1. En nummer vijf Schalke 04 kan hoe dan ook profiteren van de resultaten als ze thuis winnen van het onderaan staande FC Augsburg. Aan de andere kant van onze landsgrenzen, net even het water over, hebben ze bedacht dat vandaag Newcastle United tegen Chelsea gespeeld gaat worden en die staan vierde en vijfde momenteel, dus net buiten de plaatsen, die straks recht geven op deelname aan de Champions League. Om 13.45 is deze wedstrijd te zien op Sport1. En Manchester United heeft uit bij Aston Villa best een kluif te verwerken.

In Zuid-Europa nam AC Milan de leiding in de Serie A, na winst op Genoa gisteravond. Nu ontmoet Juventus thuis het zeer laag geklasseerde Cesena, dus moet men in Milaan vrezen dat die positie slechts één dag houdbaar zal blijven, maar goed, je hebt er toch maar weer even gestaan. Stadgenoot Inter kan daar alleen maar van dromen, al hebben die nu wel wat meer afstand genomen van de onderste posities. Vandaag komt nummer drie Udinese naar Milaan en mag Inter laten zien dat het wel degelijk de topploeg is, die op grond van de spelerssalarissen mag worden verwacht. In Spanje is Real Madrid virtueel zes punten weggelopen bij de FC Barcelona en dat zal de Catalanen niet lekker zitten. Vandaag komt de nummer vier Levante op bezoek en dat kunnen we om 19.55 live bekijken bij Sport1.

Bookmaker van het weekend is Casino, waar Feyenoord licht favoriet blijkt te zijn voor de zege op PSV.

Sportweddenschappen zijn leuk voor wie een beetje extra spanning aan de sportbeleving wil geven. Er zijn uitstekende online bookmakers in de markt, waarvan een aantal op deze site vermeld staan, waarbij gekeken is naar uitstraling, berouwbaarheid en dienstverlening. Speel met beleid en overschrijdt nooit het budget dat u beschikbaar maakt hiervoor. Een tip voor beginners: neem kleine inzetten op verschillende sporten, waar u een beetje kijk op hebt. Zet nooit meer in dan verantwoord is en probeer nooit verloren geld terug te winnen. Weg is weg, wacht op de volgende ronde en op nieuwe kansen. Succes en veel plezier bij de sport in dit weekend!

December 3, 2011 by : posted in Bookmaker Nieuws No Comments

Comments are closed.