Sportweekend 49 met een zeilster op weg naar goud

 

Marit Bouwmeester tijdens het WK zeilen in Perth

Marit Bouwmeester aan de leiding op het WK zeilen in Perth

Waarin Nederland op moet voor het brons in de Champions Trophy, het bij het WK handballen voor de dames ook wat somber oogt, Marit Bouwmeester eeuwige roem kan oogsten bij het WK zeilen en de voetbalwereld in het teken staat van uithuilen en verdergaan, maar ook met de Spaanse topper tussen eh…

We zijn een verwend landje als het gaat om hockeysuccessen. Alleen korfbal levert nog meer op, zo gemiddeld per groot toernooi gerekend, maar daar beleven we alles in enkelvoud, omdat ze bij korfbal dames en heren in één team zetten. Bij het hockey zijn de rollen gescheiden zodat we afwisselend voorzien worden van dan weer goed hockeyende heren, dan weer de dames.

Hockey Nederland-Spanje Champions Trophy 2011

Wedstrijdbeeld uit Nederland-Spanje

De heren zijn in Nieuw-Zeeland neergestreken (want hockeyspelers komen nog eens ergens) voor de Champions Trophy, een jaarlijks sportief uitje. Maar Nederland haalde dit keer de finale niet. Het verloor de laatste groepswedstrijd van Spanje, speelde een tikje mat, verprutste alle strafcorners en mag nu voor het brons tegen Nieuw Zeeland, terwijl de grote jongens dit jaar Spanje en Australië zijn voor de finale. Het kan niet altijd feest zijn, laat dat maar in Londen plaatsvinden volgend jaar zomer.

Handbal WK2011 logoHet WK handbal voor dames, dat in Brazilië plaatsvindt is de poulefase voorbij. In vier poules van zes teams mochten vier teams zich plaatsen voor de achtste finales en dat Nederland daarbij zit, mag geen verrassing heten. Maar een schamele vierde plaats in de poule is teleurstellend. Er zit het hele toernooi al te weinig schotkracht in de ploeg en de defensie rammelt aan alle kanten. Gevreesd moet worden dat de achtste finale een walk over wordt voor tegenstander Noorwegen, de regerend Olympisch en Europees kampioen. Er zit onmiskenbaar een hoop potentie in het team van bondscoach Henk Groener, maar dat komt er dit WK in elk geval niet uit.

Handbal WK2011 Nederland-ZuidKorea

Fraai beeld uit de wedstrijd Nederland tegen Zuid-Korea

Een geheel ander WK is dat in het Australische Perth, waar dames en heren over het woelige water zeilen. En hier doen ‘we’ het goed in de Finn klasse bij de mannen, waar Pieter-Jan Postma na 8 races derde staat. Nog beter gaat het bij de dames in de Laser Radial klasse, waar Marit Bouwmeester de leiding heeft genomen en hele mooie vooruitzichten heeft voor de wereldtitel. Verder is er nog zwemmen dankzij het Europees Kampioenschap korte baan en de EK Cross en dat zijn de hardlopers. De PGA Tour beleeft een laatste seizoenopleving en dat is golf en verder kijken we dit weekend toch vooral weer naar het voetbal.

Het voetbalweekend

Na een uiterst roerig weekje in het Champions League voetbal moeten alle clubs weer over tot de orde van de dag, al zal dat voor enkele clubs niet meevallen, die pijnlijk werden uitgeschakeld. Zoals de beide clubs uit Manchester en die ene uit Amsterdam. Om daar maar gelijk mee te beginnen: die mogen naar Waalwijk, waar RKC ongetwijfeld de messen al geslepen heeft. Hier zal blijken of Ajax veerkracht heeft, want in de competitie heeft het al zo veel averij opgelopen. Leuke duels zijn ook FC Utrecht tegen Feyenoord en Vitesse tegen FC Groningen. AZ, FC Twente en PSV spelen alle drie een thuiswedstrijd.

 

In Duitsland heeft Schalke 04 zich naast koploper Bayern München genesteld dankzij een uitoverwinning bij Hertha BSC. Dat Klaas-Jan Huntelaar scoorde is onderhand bijna vanzelfsprekend. Bayern moet overigens naar Stuttgart (7) live op Sport 1, zondag om 17.30 uur, terwijl achtervolger Borussia M’gladbach tegen hekkensluiter FC Augsburg gaat spelen en Borussia Dortmund thuis tegen Kaierslautern uitkomt, ook al zo laag geplaatst. Als beide ploegen winnen, gaat Schalke weer naar de nummer vier positie, maar het blijft dicht op elkaar staan in de Top4.

 

In Engeland zal extra gekeken worden naar de clubs uit Manchester, die zo pijnlijk veroordeeld werden tot een Europees vervolg in de Europea League. United mag thuis het blazoen oppoetsen tegen Wolverhampton (16) en dat moet toch kunnen, maar City gaan maandag naar Londen, waar Chelsea hen opwacht en die zullen geen zin hebben om aan eerherstel van hun tegenstander mee te werken. Tussen beide ploegen (1 en 4) gaapt overigens een gat van 12 punten, dus als Chelsea het nog een beetje spannend wil maken dan zullen ze moeten winnen. We kunnen het live volgen bij Sport 1, maandagavond om 20.55 uur.

 

Net als in Duitsland heeft zich in Italië een Top4 gevormd, waar Juventus, AC Milan, Udinese en Lazio Roma deel van uitmaken. De klassementsaanvoerder uit Turijn gaat naar Roma, waar de plaatselijke AS hen zal opwachten. Die kunnen dus iets doen voor hun stadgenoot. AC Milan gaat naar het laagstaande Bologna en ook Udinese en Lazio Roma hebben aanzienlijk lager genoteerde tegenstanders te verwerken. Maar in Italië zegt dat allemaal niet zo veel. In Spanje zijn de standsverschillen een stuk groter in de nationale competitie, maar daar heeft momenteel niemand het over op het Iberisch schiereiland. Alle aandacht gaat daar uit naar ‘El clàssic’ om het eens op z’n Catalaans te schrijven, FC Barcelona-Real Madrid. En het is razendspannend, want Real heeft nu zes verliespunten minder dan de FC en dat wordt er voor de Catalanen niet beter op als Real eindelijk weer eens een keer in Barcelona zou weten te winnen. Dat er ook nog een topper als Levante-Sevilla gespeeld wordt (nummers 4-5) is bijna niemand zich meer bewust. De topper tussen de nummers 1 en 2 uit de Spaanse competitie is live te zien om 22.00 uur vanavond op Sport1.

FC Barcelona-Real Madrid logo

Bookmaker van het weekend is Casino, dat uiteraard de Spaanse topper volgt.

 

Sportweddenschappen zijn leuk voor wie een beetje extra spanning aan de sportbeleving wil geven. Er zijn uitstekende online bookmakers in de markt, waarvan een aantal op deze site vermeld staan, waarbij gekeken is naar uitstraling, berouwbaarheid en dienstverlening. Speel met beleid en overschrijdt nooit het budget dat u beschikbaar maakt hiervoor. Een tip voor beginners: neem kleine inzetten op verschillende sporten, waar u een beetje kijk op hebt. Zet nooit meer in dan verantwoord is en probeer nooit verloren geld terug te winnen. Weg is weg, wacht op de volgende ronde en op nieuwe kansen. Succes en veel plezier bij de sport in dit weekend!

 

 

December 10, 2011 by : posted in Bookmaker Nieuws No Comments

Comments are closed.