Sportweekend 5 met barre schaatstochten

IJspret in NederlandWaarin de ijspret niet op kan met o.a. het NK Allround, de hockeydames in Rosario wat warmer weer treffen en de halve finales hebben bereikt, Li Jiao en Li Jie de dienst hopen uit te maken bij het Top12 toernooi tafeltennis, de Verenigde Staten in de ban is van de Super Bowl en voetbal vooral in Duitsland ongemeen spannend is.

Er is momenteel in Nederland maar één serieus gespreksonderwerp: de winter. Want die heeft hard toegeslagen de afgelopen week met gemeten temperaturen van meer dan twintig graden onder nul, een flinke bak sneeuw en natuurlijk dromen we dan allemaal weer hardop van de Elfstedentocht. Maar hoe dan ook er is schaatspret genoeg in het land, waaronder ook serieuze wedstrijden. Kijk op de site van de KNSB (www.knsb.nl) om jouw favoriete kilometers eruit te pikken. Van de Jan Durkspolder toertocht tot… het NK langebaanschaatsen, want de allrounders mogen aan de bak voor de nationale titels dit weekend. Lekker indoor, is niet zo koud…

Maartje Paumen

Maartje Paumen, juichend in Rosario

De hockeydames hebben het ook niet zo koud, want de Champions Trophy wordt in Rosario Argentinië gehouden. Daar is vast één winnaar, want Maartje Paumen werd er als de beste hockyster ter wereld uitgeroepen. Dat is mooi en ze kan het in de halve finales gaan laten zien, want die bereikte Nederland door een 3-0 zege op Nieuw-Zeeland. Die halve finales gaan tussen Groot Brittannië en Duitsland, terwijl Nederland het tegen thuisland Argentinië opneemt.

Hebben we het hier vooral over sneeuw en ijs, in de Verenigde Staten is het hele land in de ban van de wedstrijd der wedstrijden: de Super Bowl. Het grootste  American Football spektakel gaat dit jaar tussen de New England Patriots en de New York Giants. Plaats van handeling: het Lucas Oil Stadium in Indianapolis. Het is niet alleen sportief gezien een hoogtepunt, maar ook voor de bookmakers, want als Amerikanen ergens geld op willen inzetten, dan is het deze wedstrijd wel.

Het weekend biedt nog veel meer, zoals wereldbekerwedstrijden in het shorttrack (in Moskou), skiën in Chamonix en Garmisch, maar ook judo in Parijs. Er is tennis bij de vrouwen om de Fed Cup, waar Nederland worstelt tegen degradatie naar één of andere subdivisie. Willen ze dat voorkomen dan moet van Estland worden gewonnen. De heersende treurnis van ons Badminton NK 2012 in Almeredamestennis is daarmee helaas weer duidelijk geïllustreerd. Bij het badminton hebben we gelukkig internationaal nog wel wat toppers en die zien we terug dit weekend bij het NK Badminton in het Topsportcentrum in Almere. Ook in het tafeltennis hebben we een paar ijzers in het vuur, vooral bij de dames, die in het Franse Straatsburg de Top12 spelen dit weekend. Met Li Jiao en Lie Jie levert Oranje de medaillekandidaten. Eerstgenoemde is overigens titelhoudster en tevens Europees Kampioene. Beide speelsters zijn al zeker van deelname aan de Olympische Spelen.

Het voetbalweekend

Bij de kwartfinalisten om de Africa Cup tipten we vorige week o.a. Angola, maar dat werd Soedan. Voor het overige waren onze prognoses juist, maar die waren dan ook niet al te moeilijk na twee speelrondes. Vandaag en morgen de kwartfinales en die zien er schematisch als volgt uit:

Zambia-Soedan
Ivoorkust-Equatoriaal Guinea
Gabon-Mali
Ghana-Tunesië

De halve finales zijn in de het midden van de week en volgend weekend is het sluitstuk.

De Nederlandse competitievolgers zagen vorige week hoe Feyenoord aartsrivaal Ajax op de knieën kreeg en hoe PSV en FC Twente zichzelf tot favorieten voor de titel manifesteerden. IJs en weder dienende krijgt PSV een lastig klus in Almelo bij Heracles. Ajax krijgt FC Utrecht op bezoek (altijd een heftig onderonsje) en AZ gaat naar Den Haag. FC Twente heeft vrijaf, want het veld bij De Graafschap is al afgekeurd.

Duits voetbalIn de Bundesliga blijft het feest bovenin. Nog steeds drie teams aan kop, al heeft Borussia Dortmund nu even alleen de leiding, omdat die gisteren al wonnen bij FC Nürnberg. Bayern München gaat naar HSV (11) en Schalke 04 treft op eigen veld FSV Mainz 05. De directe achtervolger, op één puntje, Borussia M’Gladbach gaat op bezoek bij VFL Wolfsburg (9). We weten vanavond of er punten gemorst zijn in de top. De knaller tussen HSV en Bayern is live te zien bij Sport1 om 18.30 uur.

In Engeland vallen altijd wel leuke uitslagen te noteren. De enige constante dit seizoen is dat de twee ploegen uit Manchester elkaar steeds weer in evenwicht op de bovenste plaats treffen. Ook nu weer staan ze gelijk met Tottenham Hotspur als runner up op vijf punten. Die gaan naar Liverpool (6), terwijl Manchester City thuis speelt tegen het Fulham van Martin Jol en Manchester United tegen Chelsea speelt in Londen. De laatste club is vrijwel kansloos voor de landstitel, maar wil natuurlijk in elk geval een Champions League waardige plaats behalen. Morgen om 17.00 uur live op Sport1, komt dat zien!

Ook in Italië is veel sneeuw gevallen en dreigen wedstrijden niet door te gaan. Als het allemaal lukt dan zijn er wel hele mooie duels, zoals AC Milan-Napoli en AS Roma-Internazionale. Milan en Napoli kunnen we aan het werk zien op Sport1 om 15.00 op de zondagmiddag. In Spanje hebben we de bijna onwerkelijke situatie dat de FC Barcelona zijn ongenaakbare status kwijt is, nu het op zeven punten is komen te staan van Real Madrid, dat ook nog eens meer scoort (70 om 59 doelpunten). Real gaat dit weekend naar Getafe (9) en Barcelona gaat thuis proberen niet verder achterop te raken tegen Real Sociedad. De rest is achterhoede, al is het onderin wél dringen geblazen met zeven ploegen binnen vier punten van elkaar. Daarbij de twee ploegen uit Sevilla en daar zullen ze in die stad niet blij mee zijn. De weekendtopper is Sevilla-Villarreal, een regelrecht degradatieduel. Wie dat aan het begin van het seizoen voorspeld had, zou in een kraakhelder dwangbuisje afgevoerd zijn.

Dat was het weer voor dit weekend. Bookmaker van de week is Unibet, die de Super Bowl stevig geprogrammeerd hebben en natuurlijk ook al het voetbal.

Sportweddenschappen zijn leuk voor wie een beetje extra spanning aan de sportbeleving wil geven. Er zijn uitstekende online bookmakers in de markt, waarvan een aantal op deze site vermeld staan, waarbij gekeken is naar uitstraling, berouwbaarheid en dienstverlening. Speel met beleid en overschrijdt nooit het budget dat u beschikbaar maakt hiervoor. Een tip voor beginners: neem kleine inzetten op verschillende sporten, waar u een beetje kijk op hebt. Zet nooit meer in dan verantwoord is en probeer nooit verloren geld terug te winnen. Weg is weg, wacht op de volgende ronde en op nieuwe kansen. Succes en veel plezier bij de sport in dit weekend!

February 4, 2012 by : posted in Bookmaker Nieuws No Comments

Comments are closed.