Sportweekend 5

Waarin Amerika in de ban is van de Super Bowl, België en Nederland in de Fed Cup tennissen, er Nederlandse Kampioenschapen zijn in Shorttrack en Badminton, en heel open in Darts, in Luik het belangrijkste Europese tafeltennistoernooi wordt gehouden en Chelsea-Liverpool een heel mooi duel is in Engeland, maar niet meer dan een subtopper.

Wij kennen het America Football vooral van allerlei films, waarbij in de laatste seconden de held van het verhaal de beslissende touchdown scoort. De finale van het seizoen is in Arlington, Texas in het Cowboy Stadium, waar sneeuw op het dak ligt! De Green Bay Packers en de Pittsburgh Steelers zijn de ploegen die de hele natie in de ban houden, want de Super Bowl is met afstand het best bekeken sportevenement in de VS. En er gaat enorm veel geld om in de weddenschappen, naar schatting nu al zo’n 2,5 miljard dollar, tel uit je winst (of je verlies natuurlijk).

Nadat Kim Clijsters vorig weekend de Australian Open won is België weer helemaal tennisgek. Los van alle individuele toernooien (ABN AMRO Toernooi komt eraan) zijn er ook landenwedstrijden, zoals de Davis Cup. Een stuk minder in aanzien is de Fed Cup, de tegenhanger bij de vrouwen. Dit weekend treden België en Nederland aan, maar helaas in verschillende klassen. Nederland degradeerde vorig jaar naar de B-groep, maar is inmiddels doorgedrongen tot de play off voor promotie. In de hoofdgroep zijn de kwartfinales dit weekend, waarin België uitkomt tegen het team van de Verenigde Staten.

Ook badminton wordt met een racket gespeeld, maar dan iets lichter van aard. In het Topsportcentrum in Almere vinden dit weekend de Nederlandse Kampioenschappen plaats. Er zijn meer nationale titels te verdelen dit weekend, zoals bij het shorttrack in Groningen (gratis toegang!). Sinds het succesvolle WK in Heerenveen, waar Nederland toch mooi twee gouden plakken weghaalde, weten we ineens wat namen van shortrack rijders, zoals Niels Kerstholt en Sjinkie Knegt, bijgaand samen op de foto. We hebben ook een soort open NK, het Darts Dutch Open in de Koningshof in Veldhoven.

Nog meer tennis is er, maar dan op de tafel. In Luik vindt dit weekend het Top-12 toernooi plaats, een uitermate prestigieus toernooi, voor veel spelers de mooiste titel die er in Europees verband te halen valt.  Voor ons land treden bij de dames Li Jiao en Li Jie in het strijdperk. Li Jiao (foto) is inmiddels 37 jaar, maar is wel de titelverdedigster. Zij won het toernooi eerder in 2007 en 2008. De loting op het provinciehuis in Luik koppelde Li Jiao aan de Turkse Hu Melek en Elizabeta Samara uit Roemenië. Li Jie speelt tegen Daniela Dodean (Roemenië) en de Duitse Kristin Silbereisen.

Voetbal

Voetballen in eigen land levert dit weekend een aardig duel op als FC Twente uit moet naar Utrecht. Ajax won gisteravond al en houdt zicht op Twente en PSV, dat thuis tegen ADO Den Haag aantreedt.

In Duitsland heeft koploper Borussia Dortmund thuis twee punten gelaten  aan Schalke 04. Achtervolger (hum, hum) Bayern Leverkusen kan nu tot op negen punten ‘naderen’ als uit gewonnen wordt bij de FC Nürnberg.

In Engeland is het duel van de week Chelsea-Liverpool, waar Luis Suarez voortaan zijn kunsten vertoont. Het is een duel in de subtop, al staat nummer vier Chelsea al op 10 punten van koploper Manchester United. Zondag om 17.00 uur live op Sport1! Afgelopen donderdag haalde Inter de uitwedstrijd tegen Bari in en won die vrij gemakkelijk met 3-0 met een uitblinkende Wesley Sneijder, die aan de basis stond van de eerste treffers en de derde zelf maakte. Zondag komt de AS Roma langs, dat vijfde staat (achter stadgenoot Lazio). Ook deze wedstrijd is vanaf de bank te zien op Sport1 om 20.55 uur. Wie nog meer Italiaans voetbal wil zien kan op diezelfde bank terecht om 14.55 uur als Sport1 de wedstrijd tussen Genoa en koploper AC Milan uitzendt. In Spanje lijkt de competitie zo goed als beslist na het verlies vorig weekend van Real Madrid bij Osasuna. FC Barcelona staat nu zeven punten los, speelt fantastisch en krijgt zaterdag de tweede ploeg uit Madrid op bezoek Atlético. Zaterdag om 22.00 uur kan op Sport1 bekeken worden of Atlético het er beter afbrengt dan Real een week of wat geleden, toen Barcelona met 5-1 een soort demonstratiewedstrijd afleverde.

Branchenieuws

Voor wie meer wil weten over sportweddenschappen is deze site natuurlijk een prima verblijfplaats. Elke week in deze rubriek zullen we ook een opvallend bericht uit de branche voor sportweddenschappen plaatsen. Deze week over Stan James, dat vanuit Gibraltar opereert en een deal sloot met de Zweedse gamesoftwareontwikkelaar (scrabble!) Mobenga dat Stan James gaat helpen bij het ontwikkelen van een mobiel platform voor sportweddenschappen en casinogames. In het tweede kwartaal van dit jaar moet dat worden uitgerold en er wordt veel van verwacht, zoals Stan James CEO, Denis Kelly, liet weten. Tegen de tijd dat het allemaal in de lucht komt, zullen we daar op deze site zeker op terugkomen.

Sportweddenschappen zijn leuk voor wie een beetje extra spanning aan de sportbeleving wil geven. Er zijn uitstekende online bookmakers in de markt, waarvan een aantal op deze site vermeld staan, waarbij gekeken is naar uitstraling, berouwbaarheid en dienstverlening. Speel met beleid en overschrijdt nooit het budget dat u beschikbaar maakt hiervoor. Een tip voor beginners: neem kleine inzetten op verschillende sporten, waar u een beetje kijk op hebt. Zet nooit meer in dan verantwoord is en probeer nooit verloren geld terug te winnen. Weg is weg, wacht op de volgende ronde en op nieuwe kansen. Succes en veel plezier bij de sport in dit weekend!

February 5, 2011 by : posted in Bookmaker Nieuws No Comments

Comments are closed.