Sportweekend 6 met schaatsen weer gewoon in de hal

RodelenWaarin het schaatsen toch weer snel een echte indoorsport wordt, een WK afdalen op een plankje plaatsvindt, Nederland zich langs Finland moet tennissen, de finale om de Afrika Cup te zien is en een oostelijke derby een verrassend verloop kende.

Terwijl we eigenlijk allemaal hoopten dat we dit weekend voor de buis gekluisterd zouden kijken naar de Elfstedentocht, moeten we het doen met iets mindere wedstrijden in de open lucht en gaan we weer gewoon indoor de Wereldbekerwedstrijden volgen, dit weekend in Hamar. En die zijn van belang, want voor velen zal het de laatste test zijn hoe het met de benen en de conditie gesteld is in aanloop naar het WK Allround dat volgend weekend in Moskou plaatsvindt.

We kennen twee wintersporten op een plankje, maar het zijn twee totaal verschillende disciplines: rodelen en snowboarden. Bij rodelen lig je op je rug op een plankje, waarmee je de bobsleebaan afvliegt en moet zorgen dat je niet in omgekeerde staat aankomt, want dat doet pijn. Dit weekend is het WK in deze Olympische discipline, dat plaatsvindt in het Duitse Altenberg. Beelden ervan zijn in elk geval te zien bij Eurosport.

Nederland werd in de Davis Cup ooit tot de favorieten gerekend, maar we zijn ver afgezakt in de ranking. Dit weekend moet Nederland zien te winnen van een verzwakt Finland als eerste deel van een trilogie dat ons land terug moet brengen in de Wereldgroep. Het staat inmiddels 2-0 voor Nederland, dus die klus lijkt wel geklaard te worden.

Squash NK-Senior-2012Verder dit weekend zijn er wereldbekerwedstrijden shorttrack in Heerenveen, skiën de dames een reuzenslalom in Soldeu en dalen de heren af in Sochi. Vandaag is er veldrijden in Middelkerke en de squashliefhebbers trekken op naar het Frans Otten Stadion in Amsterdam voor de nationaal kampioenschappen.

Het voetbalweekend

Voor veel clubs is het prettig dat de Afrika Cup het einde nadert en de Afrikaanse topspelers weer terugkeren naar hun clubs. Om de derde plaats voetballen vanavond Ghana en Mali tegen elkaar en de finale van de Afrika Cup wordt zondagavond om acht uur gespeeld in Libreville (Gabon) tussen Zambia en Ivoorkust. De wedstrijden zijn te zien op Eurosport en voor wie er om wil wedden: ik tip Ivoorkust.

De Nederlandse competitie had vrijdagavond de oostelijke derby tussen FC Twente en Heracles Almelo ingepland en het werd volgens de diverse verslagen een zeer aardige wedstrijd, die verrassend door Heracles met 3-2 werd gewonnen. Verder zal vanavond de aandacht vooral uitgaan naar NAC-Ajax. Bij de Amsterdamse club lijkt de machtsstrijd beslist in het voordeel van Cruyff en de zijnen, maar in het veld rammelt het dit jaar aan alle kanten, waarbij de vele blessures niet meehelpen aan een snelle verbetering. De concurrenten hebben het op papier allemaal niet heel  moeilijk (op papier dus), al zal Feyenoord tegen Vitesse echt aan de bak moeten.

In de Bundesliga heeft Borussia Dortmund alleen de leiding, omdat alle drie naastgelegen clubs twee punten lieten liggen vorig weekend. In de top gaan weer punten gemorst worden, want de nummers drie en vier ontmoeten elkaar: Borussia M’Gladbach-Schalke 04, terwijl Bayern München en Borussia Dortmund allebei thuis spelen dit weekend.

Liverpool-Manchester UnitedIn Engeland vanmiddag om half twee de wedstrijd tussen Liverpool en Manchester United. Liverpool doet helemaal niet mee in de strijd om de landstitel, maar deze wedstrijd staat altijd op zichzelf en is live te zien op Sport1 om 13.45 uur. Vanavond ook een aardige: Tottenham Hotspur (3)-Newcastle United (5).

In Italië staat Juventus nog steeds ongeslagen aan kop, maar het komt niet echt los van AC Milan. Of dat na vanavond ook nog zo is, moet blijken, maar Milan heeft een zware uitwedstrijd voor de boeg tegen Udinese (live te zien om 18.00 uur bij Sport1). Juventus zelf gaar naar Bologna, dat hard moet vechten om de degradatiezone te vermijden. De ploeg staat vijfde van onderen.

De trieste staat van de Spaanse competitie blijkt wel uit hét affiche van dit weekend, de nummer één Real Madrid tegen de nummer vier Levante: Er zit een gapend gat van 23 punten tussen deze clubs. Real kan ontspannen spelen, het staat immers zeven punten voor op Barcelona, dat naar Osasuna (9) gaat.  De beide Spaanse topclubs hebben zich erg rustig gehouden in de afgelopen transferperiode. Wellicht dat ze allebei hun huishouding voorzichtig gaan afstemmen op de nieuwe UEFA Financial Fair Play regels, waar ze nu niet aan voldoen gelet op hun schuldenlast. Het zou voor de andere Spaanse clubs een zegen zijn als de twee grootmachten zich weer eens op aarde zouden gaan bewegen als het om de selectie gaat. Sport is een stuk minder leuk als het te voorspelbaar wordt.

Dat was het weer voor dit weekend. Bookmaker van de week is Casino.

Sportweddenschappen zijn leuk voor wie een beetje extra spanning aan de sportbeleving wil geven. Er zijn uitstekende online bookmakers in de markt, waarvan een aantal op deze site vermeld staan, waarbij gekeken is naar uitstraling, berouwbaarheid en dienstverlening. Speel met beleid en overschrijdt nooit het budget dat u beschikbaar maakt hiervoor. Een tip voor beginners: neem kleine inzetten op verschillende sporten, waar u een beetje kijk op hebt. Zet nooit meer in dan verantwoord is en probeer nooit verloren geld terug te winnen. Weg is weg, wacht op de volgende ronde en op nieuwe kansen. Succes en veel plezier bij de sport in dit weekend!

 

February 11, 2012 by : posted in Bookmaker Nieuws No Comments

Comments are closed.