Sportweekend 9 met skiënde schutters

Thialf HeerenveenWaarin in Nederland bijna alle paardenwedstrijden zijn afgelast, de wielrenners een toertocht gaan maken van Parijs naar Nice, in Heerenveen geschaatst wordt om de wereldbekers, het WK Biatlon aandacht verdient en PSV-FC Twente de topper van het weekend is.

Wedden op paarden kent in Nederland bij lange na niet de omvang, die het in landen als Engeland en Frankrijk heeft. Maar voor de liefhebbers van de races wordt het een leeg weekend, want op advies van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie worden er vrijwel geen wedstrijden gehouden en dat heeft te maken met het Rhinovirus dat besmettelijk is en verlamming kan veroorzaken bij paarden. En om het besmettingsgevaar te beperken is het raadzaam de paarden daar te laten waar ze zijn en ze niet allemaal kriskras door het land te laten rennen. Op een paard dat op stal staat kan niet gewed worden, maar er is nog genoeg andere sport dit weekend.

Parijs-Nice Parcours 2012Zo begint morgen de rit naar de zon voor het wielerpeloton en dat noemen we dan Parijs-Nice. Voor veel renners de eerste meerdaagse wedstrijd, waar de klimcapaciteiten worden gemeten. Acht etappes, totaal ruim 1155 kilometer en flinke heuvels en bergen erin. Geen kost voor renners met weke knieën en onvoldoende vorm. Terwijl dus dit weekend deze voorjaarsklassieker ons vast in de sfeer van de grote rondes gaat brengen, later dit voorjaar en natuurlijk in de zomer, is het met de wintersporten nog niet gedaan.

In Heerenveen wordt de traditionele finalewedstrijd om de wereldbekers gereden, de laatste test ook voor de rijders voor het WK afstanden, dat over een paar weken ook nog op de kalender staat. Het winnen van een wereldbeker staat heel goed op de conduitestaat van een sportman of sportvrouw, maar het wil niet zeggen dat je de beste in die discipline bent, want niet alle favorieten doen aan alle wedstrijden mee. Het beeld kan dus wat vertekend zijn. In Heerenveen echter zijn ze er doorgaans allemaal. De sfeer is altijd geweldig, wat voor veel rijders altijd weer een genot is na ritten in soms bijna lege, kouwe en sfeerloze hallen. Verder zijn er tijdens deze laatste wedstrijden dubbel punten te verdienen, dus dat kan de ranglijsten nog overhoop gooien. Vandaag geen rechtstreekse beelden bij de NOS, maar vanaf vijf uur wel een uitgebreide samenvatting.

BiatlonAndere stuiptrekkingen van de wintersporten zijn het skiën in het Noorse Kvitfjell en het Duitse wintersportoord Offerschwang. Hoofdschotel is echter het WK Biatlon in het Duitse Ruhpolding. Biatlon is de combinatie van skiën en schieten, een prachtige sport. Eurosport zendt al dit sportieve winterse vermaak uit.

Het voetbalweekend

Dat een voetbalwedstrijd voor en na de rust heel verschillende gezichten kan hebben is bekend, maar zo bont als bij Engeland-Nederland hebben we het niet vaak meegemaakt. Voor rust was het slaapverwekkend op wat dreigende Engelse acties na en na de rust vlogen de vonken er van af en werd het een spektakelstuk dat uiteindelijk winst voor Oranje opleverde met Arjen Robben als de absolute uitblinker en Klaas-Jan Huntelaar als de best renderende. Hij stond nog geen kwartier in de tweede helft in het veld toen hij een groot gat trok voor Robben, die daardoor vrij kon doorlopen en scoren en kopte even later snoeihard nummer twee binnen. Jammer dat een Engelse verdediger op zijn beurt Huntelaar weer kopte, wat hem verder spelen belette. Zonder iets af te willen doen aan de kwaliteiten van Robin van Persie, blijkt keer op keer weer dat Oranje met Huntelaar garant staat voor doelpunten en Oranje met van Persie domweg niet. Een goeie clubspeler hoeft nog geen goeie international te zijn, maar Huntelaar is beide en van Persie niet.

Maar alle spelers zijn weer bij hun club en moeten dit weekend weer aan de bak. In Nederland is de absolute topper natuurlijk PSV-FC Twente, al zijn wedstrijden als AZ-Heracles, Ajax-Roda JC en Feyenoord-FC Groningen ook niet onaardig. Heerenveen gaat naar ADO Den Haag, dat angstig achterom kijkt naar de laatste drie plaatsen waar ze maar net boven staan. Het zal niemand verbazen als er weer wat stuivertjes gewisseld worden in de top 6.

In Duitsland is Borussia Dortmund inmiddels vier punten los van Bayern München, dat uit tegen Leverkusen speelt, dat vijfde staat. Dortmund zelf, Borussia M’Gladbach en Schalke 04 spelen tegen aanzienlijk lager geplaatste ploegen. Ook hier genoeg spanning dus voor het verdere verloop van de competitie. In Engeland kun je nauwelijks met droge ogen beweren dat de titel niet in Manchester terecht zal komen. Maar leuke wedstrijden blijven er genoeg over en dit weekend al helemaal. Liverpool-Arsenal bijvoorbeeld en Manchester United tegen Tottenham Hotspur, de enige club die nog een beetje zicht heeft op de twee uit Manchester, op tien punten van de koploper.

In Italië hield Juventus AC Milan op 1-1 vorige week en dat betekent dat er aan kop niets is veranderd. Milan leidt met een punt meer, maar ook een wedstrijd meer gespeeld. Het gaat naar Palermo (8) en daar winnen niet zo gek veel clubs. Juventus speelt thuis tegen Chievo, dat tiende staat, maar veel aandacht gaat in Italië uit naar het Romeinse gekrakeel tussen AS Roma en Lazio, de nummers zes tegen vier tevens. Daarachter staat het hopeloos ploeterende Internazionale dat net als stadgenoot Milan een tegenstander uit Sicilië treft, het twee plaatsen lager geklasseerde Catania. Kijken of Sneijder een beetje inspiratie heeft opgedaan op Wembley.

Voor de rekenmeesters de volgende cijferreeks: 64-54-40-35. Wat stelt dat voor? Het is de stand in de Primera Division en geeft aan hoe saai het daar is. Die 35 punten behoren toe aan Levante en daarachter is het wel allemaal dicht bij elkaar tot bijna de onderste plaats, waar Zaragoza met 15 punten en zes punten achterstand op de club daarboven nogal troosteloos de ranglijst sluit. Er zal dit weekend niet veel veranderen op de ranglijst. Nog even de aandacht vestigen op wat er op Sport1 te zien valt voor wie graag live-in wil wedden bij onze bookmakers. Vanmiddag om 13.45 uur Liverpool-Arsenal, daarna Leverkusen tegen Bayern München en vanavond om 18.00 uur Palermo-AC Milan. Zondag om 15.00 uur bevelen wij de derby uit Rome aan en daarna de topper in Engeland tussen Tottenham Hotspur en Manchester United.

Dat was het weer voor dit weekend. Bookmaker van de week is Casino.

Sportweddenschappen zijn leuk voor wie een beetje extra spanning aan de sportbeleving wil geven. Er zijn uitstekende online bookmakers in de markt, waarvan een aantal op deze site vermeld staan, waarbij gekeken is naar uitstraling, berouwbaarheid en dienstverlening. Speel met beleid en overschrijdt nooit het budget dat u beschikbaar maakt hiervoor. Een tip voor beginners: neem kleine inzetten op verschillende sporten, waar u een beetje kijk op hebt. Zet nooit meer in dan verantwoord is en probeer nooit verloren geld terug te winnen. Weg is weg, wacht op de volgende ronde en op nieuwe kansen. Succes en veel plezier bij de sport in dit weekend!

March 3, 2012 by : posted in Bookmaker Nieuws No Comments

Comments are closed.