Wedden op het PDC World Darts Championship bij Stan James

Het heeft even geduurd, maar we hebben eindelijk weer een bericht over het wedden op darts. De weddenschappen die we nu gaan bespreken, hebben betrekking op het PDC World Darts Championship en voordat we wat dieper ingaan op de mogelijkheden van het wedden via online bookmaker, bespreken we wat dit precies inhoudt. PDC staat voor Professional Darts Corporation, de internationale bond voor darters. Deze bond is begin jaren ’90 opgericht door een 16-tal professionele darters, onder wie Phil Taylor en Bob Anderson. 

Deze darters leefden in onmin met de andere grote bond: BDO. Daarom werd een eigen bond opgericht die in de afgelopen jaren steeds iets populairder is geworden onder de trouwe volgers van deze cafésport die door een aantal sporters op hoog niveau wordt gespeeld. Bekende namen die momenteel deelnemen aan deze bond, zijn Raymond van Barneveld (momenteel geblesseerd en niet fit), Simon Whitlock en Mervyn King. Doordat er twee grote bonden actief zijn in de wereld van het darts, worden er ook twee wereldkampioenschappen afgewerkt. Het PDC Wereldkampioenschap darts staat op de planning in de week van 7 december 2010.

Wie zijn de favorieten voor de titel? En welke darters komen in aanmerking voor de uiteindelijke hoofdprijs? In de ogen van Stan James, een bookmaker met de oude, vertrouwde ‘look & feel’ van een wedkantoor, is er maar één uitgesproken kanshebber voor de titel: Phil Taylor. Inderdaad, dezelfde Taylor die samen met 15 andere dissidenten het PDC kampioenschap vorm gegeven heeft. Hij krijgt van de bookkmaker Stan James een quotering van 1.33. Nummer twee op de lijst is Raymond van Barneveld. De Haagse postbode, ooit de beste van de wereld, volgt de favoriet op mijlen afstand: hij heeft een quotering van 15.00 meegekregen, net als Wade James. Simon Whitlock heeft een quotering van 17.00. 

Wedden op darts is een spannende aangelegenheid en het wedden op de PDC wereldkampioenschappen kan net dat beetje extra cachet geven aan de donkere maanden in december. Hou Stan James in de gaten voor meer mogelijkheden!

September 21, 2010 by : posted in Bookmaker Nieuws No Comments

Leave a Reply