Het verloop van het turntoernooi in Rio

Het verloop van het turntoernooi in RioNormaal staat het turnen in Nederland niet in het middelpunt van de belangstelling. Het grote evenement dat op dit moment in Rio aan de gang is en wat eens in de vier jaar georganiseerd wordt vormt daarop echter een uitzondering. De Nederlanders zijn dan massaal achter de TV te vinden en elke na-hup en kleine balansverstoring krijgt een uitvoerige analyse. In Rio de Janeiro is het turntoernooi inmiddels afgerond en zijn alle medailles uitgereikt. De Nederlanders hebben het relatief goed gedaan, maar er vielen ook zeker enkele teleurstellingen te noteren. In deze blog kun je meer lezen over de verloop van het toernooi. De hoogte- en dieptepunten komen voorbij en de beste atleten in de turnhal in Rio worden besproken.

Teleurstelling bij de Nederlandse mannen

Het verloop van het turntoernooi in RioNog voor de medailles verdeeld werden viel er voor Nederland al één evenement in het water. De Lord of the Rings, oftewel Yuri van Gelder, wist zich weliswaar te plaatsen voor de finaleronde op het onderdeel ringen, maar hij vierde dit iets te uitbundig. Door de regels van het NOC*NSF te overtreden zat er weinig anders op voor de sportbond dan hem naar huis sturen. In Nederland werd er volop aandacht aan besteed en de meningen over de uitsluiting lopen nogal uiteen.

Een rechtszaak volgde uiteindelijk maar ook dit leverde voor Yuri van Gelder niks meer op en Rio 2016 liep zo voor hem uit op een deceptie. De toestelfinale vond plaats zonder de Nederlandse medaillekandidaat en hierin ging de Griek Eleftherios Petrounias er met het goud vandoor. Van Gelder heeft als ludieke troost een plekje op het Lowlands festival aangeboden gekregen om zijn oefening toch nog aan het grote publiek te laten zien.

Als titelverdediger op de rekstok was Epke Zonderland één van de favorieten om ook in Rio een medaille te halen. De 30-jarige Fries is echter al langere tijd aan het kwakkelen met zijn vorm en mede door blessures is hij zeker niet in de beste doen van zijn leven. Tijdens de training in Rio kwam hij al meerdere malen ten val en blesseerde hij enkele vingers. De kwalificatie ging echter nog prima, maar in de finale werd het een grote teleurstelling voor Zonderland en iedereen die live meekeek. Een dubbel vluchtelement was hem uiteindelijk net te machtig. Door enkele centimeters naast de rekstok te grijpen viel hij vol op de mat. Ondanks het knap afmaken van zijn routine zat er niet meer in dan een zevende plaats. De andere Nederlandse mannen wisten niet de finales van hun respectievelijke disciplines te behalen en daarom bleef het bij de mannen bij nul medailles.

Knappe prestaties Nederlandse vrouwen

gymnasticsBij de vrouwen ging het een stuk beter in het begin van het turntoernooi in Rio de Janeiro. Hoewel het niet in de lijn der verwachtingen lag wisten de Nederlandse dames de finale van het landentoernooi te halen. Hierin werden ze vervolgens knap zevende. De bijna onklopbare Amerikanen pakten hier de titel. De goede prestatie van het Nederlands vrouwenteam werd verrassend doorgezet door Sanne Wevers. Op het onderdeel balk wist ze tegen alle verwachtingen in de gouden medaille te winnen. De superster Simone Biles kwam bijna ten val en wist daardoor haar favorietenrol net niet waar te maken. De prachtige oefening van Wevers is nu al één van de hoogtepunten van het gehele toernooi in Rio.

De Amerikaanse Biles is echter wel de ultieme ster van het turntoernooi geworden. In totaal wist het Amerikaanse team gezamenlijk twaalf medailles te behalen en maar liefst vijf daarvan belanden bij de jonge Biles om de nek. Sterker nog: ze was direct betrokken bij alle vier de gouden plakken van haar land door drie individuele evenementen winnend af te sluiten en haar landenteam naar de eerste plek te helpen. Ook de Amerikaanse Aly Raisman turnde een fantastisch toernooi en zij wist één keer goud en twee keer zilver te behalen. Bij de mannen was de Brit Max Whitlock de grote winnaar door twee keer goud en één keer brons te scoren. Ook de Japanner Kohei Uchimura viel op door twee gouden plakken binnen te slepen.

Wedden op turnen

Nu het toernooi in Rio is afgelopen voor de turners en turnsters staan er komend jaar weer veel andere wedstrijden op het programma. Het grote toernooi is altijd een goede krachtmeting en verraad veel voor de rest van het jaar en de komende kampioenschappen. Als je een fan bent van turnen dan kun je er voor kiezen om te gaan wedden op deze sport. Via een online bookmaker kun je veel mogelijkheden vinden om geld in te zetten. Door slim de beste quoteringen te zoeken en diverse weddenschappen te combineren kun je mogelijke leuke bedragen winnen!

 

 

August 17, 2016 by : posted in Bookmaker Nieuws No Comments

Leave a Reply