Sportweekend 11 met de start van de Formule1

Lewis Hamilton in actie in Australië 2012Waarin een paar wintersportstuipjes, een fietstocht tussen Milaan en San Remo,  de Head of the River voor de roeiers en het begin van het Formule 1 seizoen. Het vaderlandse voetbal biedt ons twee toppers, waarin FC Twente en PSV allebei voor eigen publiek de Europese uitschakelingen moeten zien weg te poetsen.

Die wintersportstuipjes zijn serieuze wedstrijden. In het Oostenrijkse Schladming vinden dit weekend zowel bij de dames als de heren de finales plaats van het Wereldbeker seizoen. En in het Canadese Lethbridge wordt het WK Curling voor dames afgewikkeld, waarbij het thuisland ook gelijk torenhoog favoriet is, met Zweden als de voornaamste outsider. Het is live te zien op Eurosport2 vanaf 21.00 uur.

Milan-San Remo 2012Met de Prima Vera op deze zaterdag wordt het wielerseizoen echt geopend. Het is de bijnaam van Milaan-San Remo, een klassieker die vaak door een sprinter wordt gewonnen en die het seizoen voor het winnende team meteen kleur geeft. Voor de TV kijkers is de toch ook altijd weer een genoegen met het vele natuurschoon dat onderweg in beeld wordt gebracht en natuurlijk de schitterende vergezichten op de Middellandse Zee als San Remo geleidelijk aan in zicht komt. Het lijkt in dat gebied een aardige dag te worden wat het weer betreft. Grote favoriet voor vandaag is natuurlijk Mark Cavendish, de beste sprinter van het peloton.

Head of the River op de Amstel_foto nufoto.nl

Zo ziet de Head of the River eruit

Op de Amstel wordt zondag de jaarlijkse Head of the River gehouden, waarmee het roeiseizoen wordt geopend en dat tevens het grootste roei-evenement is in ons land. Vierduizend deelnemers en in de topklassen wordt gestreden om de Blauwe Wimpel. Maar liefst vijfhonderd ploegen doen mee, de leeftijd van de deelnemers varieert van 15 tot 70 jaar en dat allemaal op een strook water van acht kilometer tussen Amsterdam en Ouderkerk. Of het weer ook gaat meewerken is even afwachten. Voor de ochtend wordt wel regen voorspeld, later op de dag opklaringen. Maar ja, of dat morgen ook nog zo is…

De Formule1 gaat weer van start, traditioneel in Australië. Lewis Hamilton was de snelste in de trainingen en dat zal zijn team moed geven. Voor wie alles wil weten over de Formule  1 en het komende seizoen, over deelnemers en teams, circuits en nieuwtjes, verwijzen we graag naar de uitstekende site www.formule1.nl en de kwalificatie en de race zijn te zien bij RTL7, even na de middag.

Het voetbalweekend

Na de 4-2 nederlaag in Valencia was er weinig hoop voor PSV op Europese overleving. Tussentijds werd Breda aangedaan en de nederlaag daar leidde tot het voortijdige vertrek van trainer Fred Rutten. In Eindhoven werd het afgelopen donderdag 1-1 tegen Valencia, maar zondag wacht Heerenveen, ook titelkanshebber en sinds de winterstop ongeslagen en ijzersterk. Dat geldt niet voor FC Twente en ook niet voor Feyenoord, de twee teams die elkaar treffen in Enschede. FC Twente ging hard onderuit bij NEC en nog harder bij Schalke04. Met dezelfde matte instelling als tegen die twee ploegen gaat Twente het niet redden tegen Feyenoord, dat doorgaans in elk geval strijdlust toont. PSV en Heerenveen acht ik aan elkaar gewaagd en voor beide geldt dat de titel uit zicht dreigt te raken als er verloren wordt. De concurrenten Ajax en AZ hebben het op papier makkelijker, maar dat zegt in de huidige Nederlandse verhoudingen niet zo veel meer. Ajax gaat naar ADO dat tegen Ajax altijd extra krachten weet te mobiliseren en AZ krijgt NAC op bezoek dat vorige week inspiratie tankte tegen PSV.

In Duitsland ook twee wedstrijden binnen de Top6, al is de onderlinge afstand een stuk groter dan bij ons. Tussen koploper Borussia Dortmund en de nummer zes Werder Bremen ligt een gat van zeventien punten. De twee ploegen treffen elkaar in Dortmund vandaag (life te zien om half vier op Sport1), terwijl Leverkusen (5) het opneemt tegen Borussia M’gladbach (3).

Huntelaar juichend na weer een goal tegen Twente

Huntelaar na de 2-1 tegen FC Twente

Schalke 04 wint weer sinds Huntelaar hersteld is van de enorme kopstoot die hij onbedoeld kreeg aangeboden op Wembley. Zijn spel tegen Twente was groots en voor mij is het ook geen enkel twistpunt dat hij en niemand anders de nummer één moet zijn voor de spitspositie in Oranje. Inmiddels is hij clubtopscoorder aller tijden van Schalke geworden, daarmee Klaus Fischer van de troon stotend. Kaiserslautern-Schalke 04 is zondagmiddag om half vijf live te zien bij Sport1.

In Engeland lopen dit weekend wedstrijden uit de competitie door elkaar met de kwartfinales van de FA Cup. Wij beperken ons tot de competitie en zien het programma uitgesmeerd tot en met de komende woensdag, als Manchester City en Chelsea elkaar gaan tegenkomen. De twee ploegen uit Manchester staan nog altijd stijf bovenaan samen, maar moeten allebei wel de Europese uitschakeling zien te verwerken.

Kijken we naar Italië, dan zien we lastige uitwedstrijden voor AC Milan en Juventus, respectievelijk bij Parma en Fiorentina. Parma-Milan is vanavond om zes uur te zien bij Sport1. Interessant wordt het treffen tussen Udinese en Napoli ( 5 en 4) en dat van Lazio Roma tegen Catania.  Napoli, Udinese en Lazio staan momenteel kandidaat voor de derde plaats, die recht geeft op deelname aan de Champions League. Ook dat soort gevechten in de competities worden steeds spannender en geven een extra lading aan de ranglijsten. We gaan daar de komende weken ook wat meer aandacht aan schenken.

Want in Spanje bijvoorbeeld is de titelrace eigenlijk wel gelopen. Real Madrid en Barcelona winnen braaf hun wedstrijdjes en houden het onderlinge verschil op tien punten. Nummer drie Valencia staat daar weer een straatlengte achter, maar vanaf plaats vier is er nog een lange lijst kandidaten voor de Europese plaatsen. Valt er misschien nog iets te beleven daar tegen het competitieslot.

Dat was het weer voor dit weekend. Bookmaker van de week is Stan James.

Sportweddenschappen zijn leuk voor wie een beetje extra spanning aan de sportbeleving wil geven. Er zijn uitstekende online bookmakers in de markt, waarvan een aantal op deze site vermeld staan, waarbij gekeken is naar uitstraling, berouwbaarheid en dienstverlening. Speel met beleid en overschrijdt nooit het budget dat u beschikbaar maakt hiervoor. Een tip voor beginners: neem kleine inzetten op verschillende sporten, waar u een beetje kijk op hebt. Zet nooit meer in dan verantwoord is en probeer nooit verloren geld terug te winnen. Weg is weg, wacht op de volgende ronde en op nieuwe kansen. Succes en veel plezier bij de sport in dit weekend!

 

March 17, 2012 by : posted in Bookmaker Nieuws No Comments

Comments are closed.