Sportweekend 12 met frisse schakers

Stefan Groothuis en Kjeld Nuijs

Stefan Groothuis en Kjeld Nuijs, één en twee op de 1000 meter

Waarin Vlaanderen zich openstelt voor het wielerpeloton, Heerenveen nog één keer het centrum van de schaatswereld is, de Formule1 in Maleisië neerstrijkt, Ajax PSV ontvangt en schakers fris gewassen en gestreken aan hun EK beginnen.

Zeker geen grap, maar een uiterst serieuze zaak is de Ronde van Vlaanderen en die is volgende week op 1 april. Voorafgaand aan deze trotse krachtproef zijn er allerlei koersen, de één wat bekender dan de ander, die de renners op de Vlaamse wegen, keien en stroeve klimmetjes voorbereiden. Zoals gisteren de E-3 Prijs en morgen Gent-Wevelgem. De groep renners die Vlaanderen liever mijden, zijn vooral te vinden in de Ronde van Catalonië, die zondag afloopt.

In Heerenveen is het buiten ongeveer net zulk mooi weer als rond Barcelona en dan is het een vreemd idee dat er binnen in de Thialf Hal nog even heel hard geschaatst moet worden voor het WK Afstanden. Het is al twee dagen onderweg en Stefan Groothuis won gisteren prachtig goud op de 1000 meter, waarna Sven Kramer het Oranjefeestje nog deed aanzwellen met zijn winst op de vijf kilometer. Vandaag gaat het verder, terwijl buiten de parasols worden uitgeklapt!

Jenson Button, Formule1 coureur

Jenson Button

Niet Sebastian Vettel, maar Jenson Button was de eerste winnaar van de Formule1 in dit seizoen. Dit weekend strijkt de hele handel neer in Maleisië en zullen we kijken of de eerste favorieten zich kunnen afscheiden.

Er is een EK schaken in het Bulgaarse Plovdiv en daar zouden we normaal gesproken niet verder mee komen dan een eervolle vermelding of zo, ware het niet dat de Europese Schaakbond (ECU)

Sexy Chess

Dit kan dus ook niet (helaas)...

een heel pakket voorschriften heeft uitgevaardigd die te maken hebben met de hygiëne en kleding van de deelnemers. Een doorsnee schaaktoernooi begon blijkbaar een beetje op een clubfeestje voor zwervers te lijken en dat moest maar eens afgelopen zijn. Fris gewassen en netjes gekapt en gekleed en anders kun je rechtsomkeert maken. Maar ook de spelregels hebben een boost gekregen voor dit toernooi en dat gaat vooral over het uitbannen van de zogeheten salonremise. Er mag nu voor de veertigste zet geen remise worden aangeboden. Ja, dan kun je net zo goed een serieuze match spelen en dat is precies wat de organisatie graag wil.

Het voetbalweekend

Het afgelopen weekend werden er in de Nederlandse competitie weer heel wat punten gemorst, dankzij ook de onderlinge toppers, maar dit weekend zal dat waarschijnlijk wat minder zijn. De meeste aandacht gaat natuurlijk uit naar Ajax-PSV. De Amsterdammers hebben een mooie serie achter de rug en staan nu slechts op één puntje van koploper AZ en PSV lijkt zich herpakt te hebben na het ontslag van Fred Rutten en de wissel met Philip Cocu. Bovendien zit PSV in de bekerfinale, waar het verrassend terzijde wordt gestaan door Heracles Almelo, dat AZ met legen handen achterliet in Alkmaar.

Ook in Duitsland blijft  het spannend al houdt Borussia Dortmund vijf punten voorsprong op Bayern München, dat vandaag Hannover 96 ontvangt. Topper van de week is het duel tussen Schalke 04, thuis tegen Leverkusen dat een plaatsje lager staat. Schalke is volop in de race voor Champions League voetbal en Huntelaar blijft er lustig op los scoren. Dat zien we graag met het oog op het komende EK. In Engeland blijven de twee teams uit Manchester onbedreigd de eerste twee plaatsen invullen. Ergens diep in de achterhoede strijden nog een paar teams om de resterende Europese plaatsen en in dat licht bezien is het duel tussen Chelsea en Tottenham Hotspur interessant. Als Chelsea dit verliest kan het plaatsing voor de CL wel vergeten.

In Zuid Europa clashen AC Milan en AS Roma, altijd een geladen evenement, ook al staat Milan fier aan kop en Roma slechts zesde. Wel live te zien om zes uur vanavond bij Sport1. Nog zo’n veldslag vinden we in Turijn, waar Juventus al handenwrijvend staat te wachten op Inter, dat nog wel zich heeft op plaatsing voor de CL, maar dan moet het echt eens een stuk of wat wedstrijden op rij gaan winnen, te beginnen die van morgen. Of dat lukt is vanaf 20.40 uur op de zondagavond te volgen bij Sport1. Wat meer naar de Atlantische kusten toe is het in Spanje plotseling toch nog een beetje spannend aan het worden, nu koploper Real Madrid twee keer achter elkaar gelijk speelde. Deze week deed het dat tegen het laag geplaatste Villarreal, waarbij bovendien wat rode kaarten vielen aan Madrid zijde. Vanavond kunnen ze thuis tegen Real Sociedad het blazoen weer wat oppoetsen, terwijl Barcelona uit moet tegen Mallorca. Valencia heeft aardig wat punten gemorst de laatste tijd en staat lang niet meer zo vast op de derde plaats als een week of wat terug. Er zijn nog wel vijf ploegen nu, die weer zicht hebben gekregen op de derde plaats en daarmee plaatsing voor de Champions League. Wordt het misschien toch nog een beetje leuk daar.

Dat was het weer voor dit weekend. Bookmaker van de week is Casino.

Sportweddenschappen zijn leuk voor wie een beetje extra spanning aan de sportbeleving wil geven. Er zijn uitstekende online bookmakers in de markt, waarvan een aantal op deze site vermeld staan, waarbij gekeken is naar uitstraling, berouwbaarheid en dienstverlening. Speel met beleid en overschrijdt nooit het budget dat u beschikbaar maakt hiervoor. Een tip voor beginners: neem kleine inzetten op verschillende sporten, waar u een beetje kijk op hebt. Zet nooit meer in dan verantwoord is en probeer nooit verloren geld terug te winnen. Weg is weg, wacht op de volgende ronde en op nieuwe kansen. Succes en veel plezier bij de sport in dit weekend!

 

March 24, 2012 by : posted in Bookmaker Nieuws No Comments

Comments are closed.