Sportweekend 15

Waarin Ahoy twee korfjes heeft zonder bijen, Londen een leger aan lopers binnenhaalt, China weer een Grand Prix heeft en de mooiste Nederlandse wielerklassieker verreden wordt. Bij het vaderlandse voetballen dit weekend wordt de spanning verder opgevoerd met nog vier wedstrijden te gaan.

Korfbal wordt vaak gezien als een beetje saaie sport, maar dat imago heeft het niet verdiend. Op het hoogste landelijke niveau is korfbal absolute topsport en dit weekend zal dat weer blijken als in het Ahoy Sportpaleis de finale van de korfbalcompetitie plaatsvindt tussen PKC en TOP. Het evenement is live te zien op www.korfbaltv.nl en ongetwijfeld in de reguliere samenvattingen van Studio Sport.

De liefhebbers zijn nog niet goed bekomen van de Marathon van Rotterdam in het afgelopen weekend, of er staat al weer een looptocht over 42 km. gepland en wel in Londen. In Rotterdam werd de beste seizoentijd neergezet, dus de lopers in Londen weten waar ze zich op kunnen richten.

Sebastian Vettel is regerend wereldkampioen Formule 1 en heeft ook in het nieuwe seizoen de eerste twee wedstrijden naar zijn band gezet. Dit weekend is de Grand Prix in China en Vettel heerst alweer in de trainingen, maar Lewis Hamilton zit hem op de wielen. De Grand Prix is live te zien bij RTL7.

In de Limburgse heuvels zijn heroïsche wielergevechten geleverd. Volgens velen is de Amstel Gold Race, die dit weekend aan ons wordt opgediend,  de zwaarste wielerklassieker van  het jaar. In elk geval levert deze koers altijd weer mooie winnaars op, maar het wordt wel weer eens tijd dat een Nederlander het wint. Mooi klusje voor Robert Geesink lijkt ons zo. Er zal wel weer flink worden gewed op deze koers. Kijk deze week eens bij Casino voor een mooi aanbod.

Voetbalweekend

Met de week komt het einde van deze voetbaljaargang in zicht. In de Nederlandse competitie ligt nog bijna alles open, behalve misschien de rechtstreekse degradatie, waar Willem II niet meer aan zal ontsnappen, een mogelijk wereldwonder daargelaten. De strijd om de eerste drie plaatsen ligt open nadat zowel PSGV als FC Twente afgelopen zondag twee punten lieten liggen. Beide teams hebben ook een zware donderdagavond pot in de Europa League achter de kiezen. PSV heeft de zwaarste wedstrijd op papier, tegen Heracles Almelo, dat nog redelijk uitzicht heeft op de achtste plaats en dus de play offs. Het staat maar één punt achter de FC Utrecht dat zelf naar Heerenveen moet. De mooiste wedstrijd is die tussen de nummers vier en vijf, AZ en ADO Den Haag die onderling ook één punt uit elkaar staan in het voordeel van de Hagenaars. De vierde plaats betekent rechtstreekse plaatsing voor de laatste kwalificatieronde van de Europa League.

In Duitsland zijn nog vijf wedstrijden te gaan en de meeste spanning zindert rond de derde plaats waar Hannover 06 en Bayern München voor in de race zijn. Bij Bayern is trainer Louis van Gaal de laan uitgestuurd en zal moeten blijken of er een soort schokeffect optreedt. De wedstrijd tegen de nummer twee van dienst, Bayer Leverkusen is een mooie graadmeter daarvoor en zondag om 15.30 uur ook nog live te zien bij Sport1. In Engeland staan de twee halve finales voor de FA Cup op het programma, met zaterdag de beide ploegen uit Manchester tegen elkaar en zondag Bolton Wanderers tegen Stoke City. Voor de Premier League wordt ook gespeeld met daarbij de topper Arsenal-Liverpool, om 17.20 live te zien bij Sport1.

In Italië staat AC Milan nog steeds goed aan kop met drie punten voorsprong op Napoli en vijf op Inter. De Rossinieri hebben ten opzichte van beide achtervolgers ook nog een beter doelsaldo, maar het houdt allemaal niet over. De spanning blijft met nog zes wedstrijden op de kalender. AC Milan moet thuis tegen Sampdoria en dat is live te zien op zaterdagavond bij Sport1  Dat kan niet gezegd worden van de Spaanse competitie. FC Barcelona en Real Madrid bereikten deze week beide de halve finales van de Champions League, maar hebben zich voor de volgende editie ook al geplaatst. Het verschil tussen beide ploegen is acht punten, jammer want zaterdag moeten ze tegen elkaar. Voor de strijd om de landstitel is dat dus niet meer van belang, maar een kraker blijft het onder alle omstandigheden en het is om 22.00 uur live te zien bij Sport1.

Sportweddenschappen zijn leuk voor wie een beetje extra spanning aan de sportbeleving wil geven. Er zijn uitstekende online bookmakers in de markt, waarvan een aantal op deze site vermeld staan, waarbij gekeken is naar uitstraling, berouwbaarheid en dienstverlening. Speel met beleid en overschrijdt nooit het budget dat u beschikbaar maakt hiervoor. Een tip voor beginners: neem kleine inzetten op verschillende sporten, waar u een beetje kijk op hebt. Zet nooit meer in dan verantwoord is en probeer nooit verloren geld terug te winnen. Weg is weg, wacht op de volgende ronde en op nieuwe kansen. Succes en veel plezier bij de sport in dit weekend!

April 16, 2011 by : posted in Bookmaker Nieuws No Comments

Comments are closed.