Sportweekend 17

Waarin vooral veel spannend voetbal, waarbij de spannendste competitie met afstand de Nederlandse is, waar nog heel veel ploegen om de lauwerkransen strijden. Verder wordt er t/m zondag gefietst in de Rondes van Turkije en Romandië, wordt dit weekend het WK IJshockey voor A landen afgerond en in Moskou is het WK Kunstrijden aan de gang met dit weekend de damesfinale en het ijsdansen.

In Romandië staat Raborenner Pieter Weening (foto) in de Top 10, maar in de Ronde van Turkije spelen Nederlanders geen rol van betekenis. Romandië geldt als een serieuze test voor de ronderenners, die volgende week zaterdag de eerste grote ronde gaan aanvangen: de Ronde van Italië. De Rabobank treedt met een volledig Nederlandse ploeg aan, waaronder Pieter Weening. Als laatste renner werd Stef Clement nog toegevoegd, die de geblesseerde Tom Leezer vervangt. In de volgende aflevering van Sportweekend natuurlijk meer over de Giro.

Het WK IJshockey voor A landen vindt in Slowakije plaats. In Groep A verraste Duitsland dat Rusland met 2-0 klopte en thuisland Slowakije won met 3-1 van Slovenië. Zondag gaat deze poule weer verder. In de B-poule won Zwitserland van Frankrijk en Canada van Wit Rusland. Vandaag de wedstrijden in poule C met de Verenigde Staten tegen Oostenrijk en Noorwegen tegen Zweden. Ook vandaag de wedstrijden in poule D met Finland-Denemarken en Tsjechië-Letland. De Tsjechen zijn regerend wereldkampioen. Een leuk toernooi om eens een paar munten aan weddenschappen te wagen. Kijk maar eens op de site van Casino.

Het WK Kunstrijden zou oorspronkelijk in Japan worden gehouden, maar door de trieste gebeurtenissen in dat land is het verschoven naar Moskou. Kunstrijden is een sport voor de liefhebbers, die meestal trouw voor hun toestel kruipen als het ergens wordt uitgezonden. Eurosport is er weer bij met Joan Haanappel (foto) als altijd deskundig en enthousiast commentator. Op de foto bij de inleiding het Duitse paar Aliona Savchenko en Robin Szolkowy.

Voetbalnieuws

Dit en volgend weekend vallen alle beslissingen in onze Eredivisie. En het is ongemeen spannend. Drie clubs, die vechten om de landstitel, Ajax, PSV en FC Twente, waarvan Ajax de lastigste wedstrijd heeft, uit tegen het onberekenbare Heerenveen, dat wel steraanvaller Assaidi (foto) moet missen, die vorige week tegen een domme gele kaart opliep. Vier clubs die nog voor de vierde plaats in aanmerking komen, recht gevend op rechtstreekse plaatsing voor de Europa League. AZ, Roda JC, ADO Den Haag en FC Groningen.  Drie clubs die om plaats acht strijden, de vierde toegang tot de play offs: FC Utrecht, Heracles en Feyenoord, terwijl zelfs Heerenveen nog niet helemaal kansloos is daarvoor. Merkwaardig detail is dit wekend dat van al die clubs die nog met elkaar in de clinch liggen voor de een of andere prijs, er maar twee tegen elkaar uitkomen: ADO Den Haag-FC Groningen. Na dit weekend zullen er wellicht al wat kruitdampen zijn opgetrokken. Onderin heeft Willem II nog een kans om rechtstreeks degradatie te ontlopen, maar dan moet het punten halen bij FC Twente en dat lijkt een brug te ver. Maar in het voetbal gebeuren regelmatig kleine wondertjes, dus wie weet. Alle wedstrijden worden zondag om 14.30 gespeeld.

In Duitsland verloor Dortmund onverwacht het afgelopen weekend, maar met vijf punten voorsprong, een veel beter doelsaldo en nog maar drie wedstrijden te gaan, lijkt het gelopen. Bayern München en Hannover 96 wisselden weer stuivertje om de derde en vierde plaats. Beide ploegen spelen thuis tegen een lager geplaatst team, al zal Bayern München flink aan de bak moeten tegen Schalke, dat in de competitie niet veel scoort, maar de doelpunten ook niet gemakkelijk weggeeft.  In de Engelse competitie staat Arsenal-Manchester United te gebeuren, zondag om 15.00 live op Sport1. Het verschil is negen punten in het voordeel van United, dat ook zes punten los staat van Chelsea, dat vanavond om 18.30 uur nummer vijf Tottenham Hotspur ontmoet (ook live op Sport1). Dat zijn toch mooie duels, vier wedstrijden voor het eind.

In Italië gaat AC Milan op de titel af. Het staat acht punten voor op Inter en negen op Napoli en kan dit weekend al kampioen worden. Geen bijzondere duels in de top, wel onderin met de ontmoeting tussen Sampdoria en Brescia, verschil nu vijfpunten in het voordeel van Sampdoria. Verliest Brescia dan is het praktisch gesproken gedegradeerd en gaat het Bari gezelschap houden in een lagere klasse. In Spanje gonst de Champions League wedstrijd tussen Real Madrid en Barcelona (0-2) nog na, vooral door de vervelende serie opmerkingen van Real trainer José Mourinho (foto). In de competitie kan Barcelona ook al niet veel meer gebeuren met acht punten voorsprong en nog vijf duels op de kalender. Onderin is het een stuk spannender. Almeria zal de degradatie wel niet meer kunnen ontlopen, maar daarboven  ligt tussen de nummer 12 en 19 niet meer dan vijf punten. Voor de vele Nederlandse fans van de FC Barcelona (er is zelfs een heuse fanclub in ons land met een eigen clubblad): zaterdagavond om 20.30 uur is de uitwedstrijd tegen Real Sociedad live op Sport 1. En laat Real Sociedad nou net die ploeg op plaats twaalf zijn!

Sportweddenschappen zijn leuk voor wie een beetje extra spanning aan de sportbeleving wil geven. Er zijn uitstekende online bookmakers in de markt, waarvan een aantal op deze site vermeld staan, waarbij gekeken is naar uitstraling, berouwbaarheid en dienstverlening. Speel met beleid en overschrijdt nooit het budget dat u beschikbaar maakt hiervoor. Een tip voor beginners: neem kleine inzetten op verschillende sporten, waar u een beetje kijk op hebt. Zet nooit meer in dan verantwoord is en probeer nooit verloren geld terug te winnen. Weg is weg, wacht op de volgende ronde en op nieuwe kansen. Succes en veel plezier bij de sport in dit weekend!

April 30, 2011 by : posted in Bookmaker Nieuws No Comments

Comments are closed.