Sportweekend 18 met de start van de Giro

Giro d´Italia parcours 2012Met volleybaldames, die een Olympisch kwalificatietoernooi afwerken, worstelaars, die dat ook gaan doen, een WK zeilen in de Laser klasse, 4 dagen wielrennen in Duinkerken en maar liefst drie weken in de Giro d´Italia, die vandaag van start gaat. En in het voetbal worden steeds meer kaarten geschud.

De Nederlandse volleybaldames verschenen in Ankara met een verjongd team in een sterk veld met o.a. wereldkampioen Rusland. Slechts één ticket voor de Spelen valt er op dit toernooi te winnen en dat is weggelegd voor de winnaar. En we weten inmiddels dat die winnaar niet uit ons land zal komen. Nederland moest gisteren winnen van Rusland om in de race te blijven, maar verloor met 3-1 en heeft geen enkele kans meer op de eindzege. Na de waterpoloploeg is dus nu ook de volleybalploeg bij de dames niet aanwezig in Londen.

Jessica Blaszka

Jessica Blaszka

Zondag is er weer een OKT, zoals het afgekort zo mooi heet, nu voor de worstelaars. Dat is in ons land een kleine sport, vergeleken met bijvoorbeeld judo. Niettemin is het één van de oudste Olympische sporten en alleen daarom al mag het nooit van het programma geschrapt worden. Er zijn eigenlijk twee onderdelen, het Grieks-Romeins worstelen en het vrije worstelen. Het verschil is dat bij de eerste variant de deelnemers niet mogen aanvallen op de voeten of benen van de tegenstander en bij het vrije worstelen mag dat wel. Dan weet u dat als het t.z.t. langskomt in Londen. Zondag is het OKT in Helsinki en ik hoop voor de liefhebbers dat de NOS er wat aandacht aan zal besteden. Voor Nederland is de Olympische hoop gevestigd op Jessica Blaszka, die in haar klasse tweede moet worden om de eerste Nederlandse vrouw te worden op de Olympische Spelen bij het worstelen. Wie haar worsteling wil volgen in Helsinki: http://www.fila-official.com/sites/ultimate/

In het Duitse Boltenhagen vinden de wedstrijden plaats om het WK in de Laser klasse. Na twee races staat onze landgenoot Rutger van Schaardenburg op de derde plaats. Tijdens dit WK worden

Rutger van Schaardenburg (foto ANP)

Rutger van Schaardenburg (foto ANP)

de laatste tickets in deze klasse verdeeld voor de Spelen, waarvoor Rutger van Schaardenburg en Roelof Bouwmeester namens Nederland aan het solliciteren zijn in Boltenhagen.

En dan het wielrennen. De Vierdaagse van Duinkerken is gaande, waar Rob Ruijgh en Niki Terpstra actief zijn, maar de grote aandacht gaat natuurlijk uit naar de Giro d’Italia, die vandaag van start gaat, in Denemarken nog wel, waar in de stad Herning een tijdrit wordt afgewerkt. Daarna volgen nog twee etappes, een rustdag en dan strijkt het hele circus neer in Italië. Zeven Nederlanders doen mee en dat is niet al te veel. Er zijn ook geen klassementsrijders bij, zoals eerder de Rabobank inzetten met Menchoff en Bauke Mollema. Maar we gaan het van weekend tot weekend volgen en zien vanzelf welke coureurs door het ijs gaan zakken en welke boven komen drijven.

Het voetbalweekend

In ons land wordt dit weekend nog veel beslist op de laatste dag. Ajax werd afgelopen woensdag kampioen, maar verder is nog lang niet alles duidelijk. De strijd om de tweede plaats bijvoorbeeld en wie er in de play-offs gaan spelen om het laatste ticket Europa League. En onderin staat Excelsior al met één been in de Jupiler League, maar winst op PSV kan dat nog voorkomen. Tenminste als De Graafschap dan verliest bij ADO Den Haag, dat zelf nergens meer om speelt. De strijd om de tweede plaats is bizar, omdat Feyenoord daar de beste papieren voor heeft, maar naar Heerenveen moet, dat de laatste weken weer sterk bezig is. Een gelijkspel is het slechtste scenario voor beide ploegen, want dan kan PSV tweede worden en AZ Heerenveen nog op doelsaldo passeren. Wint Feyenoord, dan gaat PSV als bekerwinnaar naar de Europa League en is Heerenveen ook zeker van deelname. Dan vechten AZ`en FC Twente het uit om de vijfde plaats en gaan de nummers 6 t/m 9 de play-offs in. Vitesse (7) is zeker van deelname en om de overige twee plaatsen wordt nog geruzied door RKC, Roda en NEC.

In Duitsland is niet zo heel veel meer te doen. Borussia Dortmund is kampioen, en Bayern München en Schalke 04 gaan ook naar de Champions League. Gladbach speelt voorronde CL en Stuttgard en Leverkusen gaan de Europa League in. De nummer zeven gaat ook naar de EL als vervanger van de bekerwinnaar, want dat wordt op 12 mei uitgevochten tussen Bayern München en Dortmund, die immers allebei al naar de CL gaan.

In Engeland is de wedstrijd tussen Newcastle United en Manchester City wellicht beslissend voor het kampioenschap. City staat op doelsaldo aan kop na de winst op stadgenoot United, maar Newcastle is nog volop in de race om het derde CL ticket. Spanning volop dus nog, wie wat en waar gaat spelen. Maar vandaag gaat ook heel veel aandacht uit naar de clash tussen Chelsea en Liverpool in de finale om de FA CUP.

De Italiaanse beker gaat tussen Napoli en Juventus. Juventus is ook nog in de race om het landskampioenschap en Napoli voor de derde plaats, die voorronde CL oplevert. Het zou dan zo maar kunnen zijn dat de nummer zes Internazionale toch Europees voetbal gaat halen. Maar dan moet het morgen wel overeind blijven in de derby tegen AC Milan. In Spanje is Real Madrid kampioen geworden en heeft Valencia nu de beste papieren om als derde Spaanse club de CL in te gaan. Málaga heeft alles in eigen hand om als vierde de voorronde van hetzelfde toernooi te halen. Daarachter is nog wel duw- en trekwerk te zien om de plaatsen voor de Europa League. Na dit weekend zullen de meeste kaarten ook hier wel geschud zijn, met nog slechts één competitieronde te gaan dan.

Dat was het weer voor dit weekend. Bookmaker van de week is Casino.

Sportweddenschappen zijn leuk voor wie een beetje extra spanning aan de sportbeleving wil geven. Er zijn uitstekende online bookmakers in de markt, waarvan een aantal op deze site vermeld staan, waarbij gekeken is naar uitstraling, berouwbaarheid en dienstverlening. Speel met beleid en overschrijdt nooit het budget dat u beschikbaar maakt hiervoor. Een tip voor beginners: neem kleine inzetten op verschillende sporten, waar u een beetje kijk op hebt. Zet nooit meer in dan verantwoord is en probeer nooit verloren geld terug te winnen. Weg is weg, wacht op de volgende ronde en op nieuwe kansen. Succes en veel plezier bij de sport in dit weekend!

May 5, 2012 by : posted in Bookmaker Nieuws No Comments

Comments are closed.