Sportweekend 22 met de uitzwaaiwedstrijd

Arena Amsterdam

De Arena is het decor van de laatste oefenwedstrijd van Oranje voor het EK

Waarin Frankrijk twee grote evenementen biedt: Roland Garros en het Critérium du Dauphiné. In Nederland gaan we naar het strand voor het EK Beachvolleybal en gelukkig is er ook nog voetbal: de uitzwaaiwedstrijd Nederland tegen Noord-Ierland, precies een week voor onze eerste EK wedstrijd.

Dat er in de Franse hoofdstad Nederlanders actief waren op het tweede Grand Slam toernooi van dit jaar, was op zich al een prettig gegeven. Dat in de derde ronde Arantxa Rus nog steeds op de wedstrijdformulieren staat is een luxe, die we lange tijd niet hebben gekend. Zij speelt vandaag tegen de Duitse Julie Görges, geplaatst als 25ste in Parijs. Maar laten we ook niet vergeten dat Jean-Julien Rojer (en die heeft echt een Nederlands paspoort) met zijn Pakistaanse partner Qureshi de achtste finales van het herendubbel heeft gehaald. Twee lichtpuntjes in de betrekkelijke duisternis waar het Nederlandse proftennis zich al jaren ophoudt.

Critérium du Dauphiné 2012Vroeger heette het de Dauphiné Liberé, maar tegenwoordig het Critérium du Dauphiné, maar de wedstrijd is hetzelfde: een pittig weekje Frankrijk en voor de deelnemers een goede test met het oog op de Ronde van Frankrijk. Precies 1052 kilometer, een proloog en zeven etappes, waarvan een paar héle pittige, vormen het menu van de 64ste editie van deze tocht. Speerount voor de Raboploeg is de 22-jarige Wilco Kelderman, die zich hoog in het klassement reed van de Ronde van Catalonië. Hij heeft een vrije rol en dat is voor een jonge coureur natuurlijk altijd lekker.

Het EK Beachvolleybal dat momenteel in Scheveningen wordt gehouden, is natuurlijk een mooi evenement, dat bovendien ook veel publiek trekt. Zes Nederlandse duo’s, vier bij de mannen en twee bij de vrouwen, staan in de kwartfinale van vandaag, dat lijkt er dus heel aardig op. Bij de vier mannenteams ook Emiel Boersma en Daan Spijkers, die daarmee flink stegen in de ranking voor deelname aan de Olympische Spelen. Ze komen in de kwartfinale Reinder Nummerdor en Richard Schuil tegen, die zich al voor de Spelen geplaatst hebben.

Beachvolleybal EK 2012

Nog meer mooie sport in eigen land is de Dutch Open voor dames en dan hebben we het over golf. De judoka´s verspreiden zich over Madrid en Boekarest voor wereldbekerwedstrijden en de liefhebbers van motorsport richten het oog op de Grand Prix van Catalonië.

De uitzwaaiwedstrijd

We benaderen het natuurlijk positief. Ooit verloor Nederland de laatste oefenwedstrijd op eigen bodem en toen werd het uiteindelijk de uitfluitwedstrijd, want het Oranje publiek is behoorlijk verwend geraakt. Vorige week zakte het team in de tweede helft tegen Bulgarije helemaal weg, maar in de midweekse oefenopgave tegen Slowakije leek het er al een stuk meer op. Vanavond een Britse ploeg en dat ligt ons vaak wel. Misschien krijgen we nu ook antwoorden op twee prangende vragen, waar het hele land mee worstelt: wie wordt de linksback en wie staat er in de spits tijdens het EK? Laten we in elk geval op een mooie pot voetbal hopen!

Dat was het weer voor dit weekend. Bookmaker van de week is Casino, dat mooie aanbiedingen heeft rond het EK.

Sportweddenschappen zijn leuk voor wie een beetje extra spanning aan de sportbeleving wil geven. Er zijn uitstekende online bookmakers in de markt, waarvan een aantal op deze site vermeld staan, waarbij gekeken is naar uitstraling, berouwbaarheid en dienstverlening. Speel met beleid en overschrijdt nooit het budget dat u beschikbaar maakt hiervoor. Een tip voor beginners: neem kleine inzetten op verschillende sporten, waar u een beetje kijk op hebt. Zet nooit meer in dan verantwoord is en probeer nooit verloren geld terug te winnen. Weg is weg, wacht op de volgende ronde en op nieuwe kansen. Succes en veel plezier bij de sport in dit weekend!

 

June 2, 2012 by : posted in Bookmaker Nieuws No Comments

Comments are closed.