Sportweekend 26 – Start van de Tour de France

Waarin we op Wimbledon de finales beleven, naar Lodz gaan voor een basketbalfinale, in Amstelveen tophockey bekijken en Marianne Vos toejuichen in Italië. En natuurlijk is er de start van de Ronde van Frankrijk, hét sportieve hoogtepunt van de zomer (althans, dat hopen we)…

De finales van Wimbledon zijn bekend en bij de heren was het geen grote verrassing dat Novak Djokovic en Rafael Nadal elkaar de olijftak gaan betwisten. Zij zijn de kampioenen van dit seizoen, met elk een grand slam uit deze jaargang op zak. Djokovic won in Australië en Nadal in Parijs. Bij de dames een oude bekende terug aan het front. Maria Sharapova kwam na veel blessureleed terug en haalde met goed tennis en een enorme vechtlust de finale van het toernooi , dat ze eerder in 2004 won. De Tsjechische Petra Kvitová (foto) is haar tegenstandster en zeker niet uit te vlakken. De dames spelen vandaag (zaterdag) en de heren morgen. De NOS zendt de finales live uit.

In Polen staat een heuse EK finale op het programma. De dames uit Rusland (voor de achtste keer in tien jaar) ontmoeten Turkije, dat verrassend Frankrijk versloeg. De Russinnen haalde de eindstrijd door Tsjechië te kloppen. De finale wordt op zondag gespeeld in Lodz, een plaatsje dat u misschien kent uit een vroegere Duitse schlager: “Theooo, wir fahren nach Lodz”. Wat het doel van die reis was is mij ontgaan, maar wie er nu heen gaat kan basketbal op hoog niveau bekijken.

In Amstelveen wordt tophockey gespeeld. De heren werken er een vierlandentoernooi af, maar onze aandacht gaat uit naar de Champions Trophy, waar Nederland, Argentinië, Zuid-Korea en Nieuw Zeeland de finalepoule bereikten en  gaan uitvechten wie de beker gaat binnenhalen. Dat wordt morgenmiddag om 16.30 uur beslist en vandaag gaan we zien wie die finale gaan spelen. Om 12.30 ontmoeten Nederland en Zuid-Korea elkaar.  Beide landen wonnen een wedstrijd in de finalepoule, en speelden ook een keer gelijk. Nederland kwam niet langs Nieuw Zeeland, maar won knap van wereldkampioen Argentinië, Zuid-Korea versloeg Nieuw Zeeland wel, maar speelde weer gelijk tegen Argentinië. Op de foto (met dank aan het AP) een juichend Oranje na een benutte strafcorner.

Twee grote rondes kunt u volgen de komende weken. Twee? Valt er buiten de Tour de France nog iets te beleven dan op wielergebied. Jazeker, want gisteren begonnen de dames in Rome aan hun Ronde van Italië. En gelijk een puike start daar voor Marianne Vos, die de eerste etappe in de eindsprint winnend afsloot.

Maar de media-aandacht richt zich natuurlijk vooral op de Tour de France, waar helaas opnieuw allerlei dopinggeurtjes omheen hangen, maar waar niettemin opnieuw de heroïek het zal winnen van de fraude. De Tour van dit jaar is bijzonder omdat er voor het eerst sinds lange tijd een heuse kans op een Nederlandse podiumplaats bestaat met Robert Geesink in vorm, die ook nog eens een prima ploeg om zich heen heeft. De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik nog niet naar de noteringen bij de bookmakers heb gekeken, maar als u wat los geld wilt inzetten, ga dan eens kijken bij Casino, die een ruim ‘ronde aanbod’ hebben de komende drie weken. Dit weekend start de Tour eens niet met een proloog (jammer voor Lars Boom), maar met een volle etappe met aanloop op het beruchte stuk in de Vendée, de Passage du Gois (sla de Tourhistorie er maar op na) naar de Mont des Alouettes, een bultje van nog geen tweehonderd meter hoog. Voor leeuwerikken (alouettes) hoog zat, voor de klimmers nog helemaal niets. Morgen een ploegentijdrit en de Rabobank heeft dat eerder al heel goed gedaan dit seizoen. De echte heuvels komen pas in de achtste etappe in beeld en de eerste zware klimgeitenrit op 14 juli als Frankrijk feestviert en wij hopelijk ook, want met berg van de eerste categorie en twee van de buitencategorie kunnen de jonge Nederlandse talenten laten zien wat ze in deze Tour waard zijn!

Sportweddenschappen zijn leuk voor wie een beetje extra spanning aan de sportbeleving wil geven. Er zijn uitstekende online bookmakers in de markt, waarvan een aantal op deze site vermeld staan, waarbij gekeken is naar uitstraling, berouwbaarheid en dienstverlening. Speel met beleid en overschrijdt nooit het budget dat u beschikbaar maakt hiervoor. Een tip voor beginners: neem kleine inzetten op verschillende sporten, waar u een beetje kijk op hebt. Zet nooit meer in dan verantwoord is en probeer nooit verloren geld terug te winnen. Weg is weg, wacht op de volgende ronde en op nieuwe kansen. Succes en veel plezier bij de sport in dit weekend!

July 2, 2011 by : posted in Bookmaker Nieuws No Comments

Comments are closed.