Sportweekend 28 met vrouwenvoetbal en mannenfietsen

Waarin het voetbal geen zomerpauze meer gegund is, in Aken de paarden nieuwe hindernissen ontmoeten, waterpolo, schoonspringen en synchroon zwemmen op WK niveau plaatsvinden, er in Frankrijk hard en hoog gefietst wordt en in Nederland ook hard, maar minder hoog. Gek genoeg noemen ze dat hier mountainbiken en in Frankrijk gewoon fietsen…

Vroeger, toen de rest van de wereld nog overzichtelijk ver weg was had je hele zomers zonder voetbal. Als er in Zuid Amerika een toernooi plaatsvond, dan las je in de krant wie dat uiteindelijk won (wie in Europa kon het trouwens wat schelen?), vrouwenvoetbal bestond niet, de profs- en de amateurvoetballers lagen op het strand en jongeren ook. Deze zomer echter zagen we EK’s en WK’s voor jongeren, een stuk of wat nacompetities, alsof de gewone competities niet lang genoeg duren, er is een WK voor vrouwen aan de gang, er was een blijkbaar groot toernooi in Mexico voor Noord- en Midden-Amerikaanse landen  en -jawel- de Copa América is volop aan de gang en dat is in Zuid-Amerika. En terwijl voetbalverslaggevers zuchtend, steunend en kreunend de aardbol overtrekken om ons vooral niets te laten missen, moeten de thuisblijvers zich behelpen met oefenpotjes voor die clubs, die al niet actief moeten zijn in de voorrondes van de Champions League en de Euroleague. Het is leuk voor onze bookmakers (kijk maar eens bij Casino), want voetbal is en blijft een belangrijke inkomstenbron voor hen, maar voor de liefhebbers is het wel eens beetje veel van het goede. Zondag is de finale van het vrouwenvoetbal en die gaat tussen de Verenigde Staten en het zeer verrassende Japan (foto). Respectievelijk Frankrijk en Zweden werden slachtoffer van hun dadendrang en derhalve mogen die twee landen vandaag om het brons gaan strijden.

Van paarden weten de meeste mensen dat ze zomers in de wei draven en dat een aantal uitverkoren dieren hun baasjes mogen behagen door heel hard op een baan te draven of heel keurig over hindernissen te springen, waarbij ze dan a) de hindernis intact moeten laten en b) wel een beetje moeten opschieten. Dan zijn er nog paarden, die juist niet te hard moeten gaan, maar heel beheerst met allerlei sierlijke stapjes door een zandbak moeten lopen en we zien er ook die in vierspannen een wagentje door ongeregeld terrein trekken of met een ruiter op de rug ruw terrein met allerlei hindernissen en sloten zo snel mogelijk moeten doorkruisen, waarbij nog wel eens ongelukken willen gebeuren ook. In  Aken is het CHIO en dat is topontmoeting in de paardensport. Wie daar wint is voorlopig even onsterfelijk en de marktwaarde van de winnende paarden stijgt meteen als de beurskoers van een IT bedrijf dat een miljardenopdracht uit China krijgt. Nederlanders zijn gekende paardenfokkers, maar we hebben ook altijd wel ruiters, die erin slagen niet afgegooid te worden. In teamverband won onze nationale ploeg deze week de FEI Nations Cup. Dit weekend natuurlijk het hoogtepunt, het individuele concours hippique, oftewel het kampioenschap over de hekjes springen. Zonder gekheid: gewoon fantastische sport om naar te kijken.

Dat je op het water kunt roeien, kanoën en zeilen wist u natuurlijk, maar in het water is ook veel mogelijk, in elk geval meer dan alleen maar hard een baantje op en neerzwemmen. Dit weekend zijn er drie WK’s bezig, die in het water plaatsvinden, te weten het waterpolo, het synchroon zwemmen en het schoonspringen, waarbij ik graag toegeef dat een belangrijk deel van de voorbereiding boven het water plaatsvindt, respectievelijk op één of drie meter hoogte. Zondag beginnen de Nederlandse dames aan hun WK waterpolo tegen de Verenigde Staten, terwijl ook Kazachstan en Hongarije bij onze meiden in de poule zitten. Geen slappe kost in deze groep en het hele toernooi is natuurlijk ook een mooi meetpunt op weg naar de Olympische Spelen in 2012, waar Nederland de titelverdediger is. Vanaf 24 juli overigens beginnen de WK zwemwedstrijden in Shanghai.

In Nederland is het nationale kampioenschap mountainbiken, dat gehouden wordt in Noorbeek (L). Voor wie daar in de buurt is en wil gaan kijken en gelijk wat van de omgeving wil zien bevelen wij de site www.noorbeek.nl aan, dan heb je alles in één overzicht. Voor wie liever thuis wat wielersport opgediend wil hebben is er natuurlijk de Tour de France, die dit jaar zo enorm onvoorspelbaar verloopt. Ook de Nederlandse renners kregen zo hun deel van de heroïek mee. Johnny Hoogerland werd door een spectaculaire duik in het prikkeldraad ineens ook buiten het Zeeuwse Yerseke wereldberoemd en Robert Geesink duikelde wat meer buiten beeld, maar bleek donderdag toen het echt bergop ging, toch te gehavend om mee te kunnen komen. Vandaag een hele pittige bergrit met aankomst bergop op het Plateau de Beille, maar dat is slechts het sluitstuk van een hele dag op en af fietsen. Vanaf 12 uur al live te zien bij de NOS. U gelieve mij niet te bellen tot een uur of zes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sportweddenschappen zijn leuk voor wie een beetje extra spanning aan de sportbeleving wil geven. Er zijn uitstekende online bookmakers in de markt, waarvan een aantal op deze site vermeld staan, waarbij gekeken is naar uitstraling, berouwbaarheid en dienstverlening. Speel met beleid en overschrijdt nooit het budget dat u beschikbaar maakt hiervoor. Een tip voor beginners: neem kleine inzetten op verschillende sporten, waar u een beetje kijk op hebt. Zet nooit meer in dan verantwoord is en probeer nooit verloren geld terug te winnen. Weg is weg, wacht op de volgende ronde en op nieuwe kansen. Succes en veel plezier bij de sport in dit weekend!

 

 

July 16, 2011 by : posted in Bookmaker Nieuws No Comments

Comments are closed.