Sportweekend 3 met de start van de Afrika Cup

Africa Cup 2012Waarin de fietsen ‘down under’ weer op de weg worden gesignaleerd, er in datzelfde gebied ook getennist wordt om een Grand Slam, het EK Waterpolo spetterend verloopt en in Salt Lake City hard geschaatst zal worden in de wereldbekerwedstrijden daar. En in Afrika is weer een groot voetbaltoernooi gaande, de Africa Cup.

Natuurlijk zijn we nog een eind verwijderd van zoiets als voorjaarsklassiekers, laat staan de grote rondes in Italië, Frankrijk en Spanje, maar wielrenners gaan voor elke wedstrijd, dus wordt er snelheid gemaakt in Australië, waar de Tour Down Under wordt afgewerkt. Het is zo’n beetje de traditionele opening van het wegseizoen en deze editie zal wellicht de boeken ingaan als de return Tour Down Undervan Alejandro Valverde. Deze uitzonderlijk getalenteerde wielrenner kreeg twee jaar schorsing aan z’n broek na een dopingaffaire, maar is weer teruggekeerd in het peleton. En gelijk maar weer winnen, want gisteren in de ‘koninginnenrit’ kwam hij als eerste over de streep, met de Australiër Simon Gerrans in zijn kielzog. Die mocht als troostprijs de leiderstrui aanhouden, hoewel hij gelijk staat met Valverde.

Meer aandacht is er in Melbourne voor het tennis, want ook dat seizoen is weer begonnen. Het is nog een beetje moeilijk om te zeggen wie er nu echt favoriet is, daarvoor kunt u beter onze bookmakers eens raadplegen, maar wat we al zeker weten is dat alle Nederlanders in no time uit het enkelspel zijn verdwenen. Niet dat we daar nou heel veel van verwacht hebben, maar het zou toch aardig zijn als er eens een paar ronden doorgespeeld kan worden. Het is niet anders, maar bij degenen die nog wel op de baan staan zijn de meeste topspelers nog present. Vooral bij de heren is het veld zeer sterk bezet met Federer, Djokovic, Nadal, Murray, Rodick, Tsonga en Bernich allemaal nog in de strijd.

Waterpolo EK 2012Het EK Waterpolo omschreven we als ‘spetterend’ in de inleiding, maar dat geldt niet voor de Nederlandse dames, nota bene de regerend Olympisch Kampioenen, die de eerste twee wedstrijden verloren, beide in de slotfase. Rusland en Hongarije troefden de oranje dames af. Zondag kan gewerkt worden aan herstel als Groot Brittannië in hetzelfde bad komt. Bij de mannen verloor Nederland de eerste drie groepswedstrijden en speelt geen enkele rol van betekenis meer. Maar veel mensen zullen daar hun geld ook niet op gezet hebben, al was het natuurlijk mooi geweest als voor eigen publiek in elk geval een paar punten gesprokkeld waren.

Het schaatscircus heeft zich verplaatst naar het Noord-Amerikaanse continent, waar dit weekend in Salt Lake City om de wereldbeker wordt gestreden. Die wedstrijden gaan vaak een beetje langs ons heen, omdat we nu eenmaal met een flink tijdsverschil zitten, maar wie laat opblijft kan er bij de NOS nog heel wat van meekrijgen.

En verder is er het EK Handbal voor de heren, helaas zonder Nederlandse deelname, mooie paardensport bij Jumping Amsterdam en wordt er volop geskied in Kitzbühel (de Hahnenkamm afdaling) en Kransjka Gora. Met de wereldbekerwedstrijd in Hoogerheide bij het veldrijden er nog bij is het toch een aardige agenda geworden.

Het voetbalweekend

Niet veel coaches in het Europees clubvoetbal zijn er blij mee, maar de Africa Cup is begonnen en dat betekent dat de beste Afrikaanse spelers op de Europese velden een week of wat afwezig zijn. De beker op dit continent is niet zo’n mediacircus als het komende EK bij ons, maar in Afrika zelf staat er heel veel prestige op het spel. Favoriet is Marokko, zoals gewoonlijk, maar in die rol wint het land maar zelden. Zestien landen gaan het onder elkaar uitmaken en we zullen er weer fraaie beelden van te zien krijgen, want Eurosport zendt vrijwel alle wedstrijden van de Coupe d’Afrique des Nations live uit.

De bal rolt dit weekend ook weer in Nederland en we beginnen gelijk maar met een topper, die tussen AZ en Ajax. Beide ploegen zagen elkaar van de week al in een bijzonder leuke ontmoeting met heel keurig publiek, waarin AZ aan het langste eind trok. Dat was voor de beker, morgen gaat het weer om de competitie. Ajax begint met een loodzwaar programma, want volgende week moeten de Amsterdammers naar Feyenoord. Na volgend weekend weten we of Ajax nog aanspraak kan maken op prolongatie van de titel of het verder wel kan schudden.

De strijd om de titel is Duitsland gaat dit weekend ook verder en de eerste klapper is al binnen, want gisteravond won Borussia M’Gladbach met 3-1 van koploper Bayern München en naderde de koploper tot op één punt. Nog dichterbij kunnen Schalke 04 en Borussia Dortmund komen, namelijk gelijk.

In Engeland zijn zondag alle ogen gericht op twee topduels, dat tussen koploper Manchester City en Tottenham Hotspur en tussen Arsenal en Manchester United. Arsenal ligt al te ver achter om zich nog te kunnen mengen in de strijd om de landstitel, maar Tottenham kan nog heel dichtbij komen. Dan moet het niet verliezen, want dan is alles wel weer ver weg. Het verschil met City bedraagt nu vijf punten. De twee topduels zijn zondagmiddag live te zien op Sport 1.

In Italië liet de top3 bijna alle punten liggen in het vorig weekend. Alleen Juventus pakte thuis nog één puntje mee, maar AC Milan verloor de Milanese derby tegen Inter en ook Udinese gleed onderuit, bij Genua om precies te zijn. Lazio (4) en Inter (5) wonnen wel en kwamen dus dichterbij, Napoli (6) morste ook twee punten. Dit weekend komen de beide achtervolgers Lazio en Inter elkaar tegen in Rome, een mooi duel dus en ook nog live te zien op Sport 1 om 20.45 uur.

In Spanje won Barcelona maar weer eens van Real Madrid, om de Spaanse beker dit keer, het wordt een beetje frustrerend voor de Koninklijke. Maar in de competitie ballen ze nog altijd vijf punten voor op Barcelona dat morgen tegen Málaga gaat aantreden. Real krijgt Athletico Bilbao op bezoek, dat nu op de vijfde plaats staat, weliswaar op een lichtjaar achterstand, maar nooit kansloos natuurlijk. In Sevilla een echte derby als Real Betis stadgenoot Sevilla ontmoet.

Dat was het weer voor dit weekend. Bookmaker van de week is Stan James.

Sportweddenschappen zijn leuk voor wie een beetje extra spanning aan de sportbeleving wil geven. Er zijn uitstekende online bookmakers in de markt, waarvan een aantal op deze site vermeld staan, waarbij gekeken is naar uitstraling, berouwbaarheid en dienstverlening. Speel met beleid en overschrijdt nooit het budget dat u beschikbaar maakt hiervoor. Een tip voor beginners: neem kleine inzetten op verschillende sporten, waar u een beetje kijk op hebt. Zet nooit meer in dan verantwoord is en probeer nooit verloren geld terug te winnen. Weg is weg, wacht op de volgende ronde en op nieuwe kansen. Succes en veel plezier bij de sport in dit weekend!

 

January 21, 2012 by : posted in Bookmaker Nieuws No Comments

Comments are closed.