Sportweekend 31 met de start van de Nederlandse Eredivisie

EredivisieWaarin de Nederlandse én de Duitse voetbalcompetitie van start gaan met Feyenoord en Borussia Dortmund als trotse ranglijstaanvoerders voor misschien maar één dag, onze softbaldames de finale van hun EK hebben bereikt, er door heel Europa gefietst wordt, zelfs in Slowakije, waar een EK Mountainbiken gaande is.

Voor minstens één dag mag Feyenoord zich koploper noemen van onze Eredivisie, die gisteravond (vrijdag) van start ging met de Rotterdamse derby Excelsior- Feyenoord, een wedstrijd die Feyenoord vorig jaar nog verloor. Deze keer werd het 0-2 en vanavond en morgen gaat het allemaal verder met zelfs een heuse topper op de kaart: AZ-PSV, beide deelnemers aan de Europa League. Een beladen duel zal ADO Den Haag tegen Vitesse zijn, waar trainer John van den Brom vorig jaar nog op de bank bij ADO zat en nu bij Vitesse na een flinke hoop geharrewar. De meest zuidelijke club Roda JC ontvangt de meest noordelijke club FC Groningen en beide clubs hebben veel aspiraties voor dit seizoen. We gaan het zien.

AZ PSV

Ook in Duitsland gaat de bal weer rollen en ook daar is al een wedstrijd op de vrijdagavond afgewerkt. Landskampioen Borussia Dortmund (met die fantastische aanhang), dat de Duitse Supercup nog aan Schalke 04 moest laten, kwam direct lekker uit de startblokken met een 3-1 zege op HSV. Het grote vraagteken is natuurlijk Bayern München dat vorig jaar zo slecht draaide en uiteindelijk trainer Louis van Gaal de deur wees. De zuid Duitsers beginnen thuis tegen Borussia Mönchengladbach.

Wat de gewone sport betreft is het eigenlijk een rustig weekendje. Maar niet voor de onze softbalmeiden, die als regerend Europees kampioen de finale bereikten door Italië met 5-1 te kloppen, al werd de grote klap pas in de laatste inning uitgedeeld. Tegenstander vanavond om 20.00 uur is of toch weer datzelfde Italië of Groot Brittannië, dat is op moment van schrijven nog niet bekend. Op de foto de Nederlandse dames na het bereiken van de finale.

Nederlandse softbal dames

Het wielrennen telt drie weekrondes, die dit weekend tot een einde komen. De Ronde van Polen, die van Denemarken en de Ronde van Burgos. Veel renners kijken alweer uit naar de Ronde van Spanje, die op zaterdag 20 augustus gaat beginnen met zes aankomsten bergop! Bergen hebben ze ook in Oostenrijk en in dat land zijn de mountainbikers een Europees Kampioenschap aan het afwerken. In het Slowaakse Dohnany om precies te zijn, een bijzonder populaire bestemming voor mountainbikers. In juni werd hier ook al het EK Mountainbike marathon verreden. Er zijn nogal wat disciplines in deze sport, wat het voor de leek een beetje onoverzichtelijk maakt. Het EK is donderdag begonnen en de eerste medailles zijn verdeeld, maar nog zonder Nederlandse successen. Nederland is met een team van zeven renners aanwezig met een gemiddelde leeftijd van 20,5 jaar. Aanstormend talent zullen we maar zeggen, want we kunnen niet eeuwig teren op een Olympische kampioen uit 1984, met alle respect voor Bart Brentjens, die deze sport in ons land op de kaart heeft gekregen. De Belg Jens Schuermans won al wel goud.

Tip van de week voor liefhebbers van sportweddenschappen: het Eredivisiekader van Stan James.

Sportweddenschappen zijn leuk voor wie een beetje extra spanning aan de sportbeleving wil geven. Er zijn uitstekende online bookmakers in de markt, waarvan een aantal op deze site vermeld staan, waarbij gekeken is naar uitstraling, berouwbaarheid en dienstverlening. Speel met beleid en overschrijdt nooit het budget dat u beschikbaar maakt hiervoor. Een tip voor beginners: neem kleine inzetten op verschillende sporten, waar u een beetje kijk op hebt. Zet nooit meer in dan verantwoord is en probeer nooit verloren geld terug te winnen. Weg is weg, wacht op de volgende ronde en op nieuwe kansen. Succes en veel plezier bij de sport in dit weekend!

August 6, 2011 by : posted in Bookmaker Nieuws No Comments

Comments are closed.