Sportweekend 32 met het slot van de Eneco Tour

Eneco TourWaarin het WK Badminton, de PGA Championship, de Eneco Tour, Canadees ATP en WTA tennis, motorsport in Brno en veel voetbal, waaronder FC Twente-AZ.

In het onrustige Londen wordt in elk geval het WK Badminton vreedzaam afgewerkt. De laatste titels worden zondag vergeven, maar er zullen geen Nederlanders op de erepodia komen, want die zijn allemaal gesneuveld. Ook veel tennis dit weekend met twee grote Canadese toernooien, de ATP Tour in Montreal (heren) en de WTA in Toronto (dames). De motoren gaan in het Tsjechische Brno over de baan, er is golf met de PGA Championship, met veel grote namen, maar geen Nederlanders. En er is de Eneco Tour.

De enige echte grote profronde, die Nederland rijk is, de geweldige Amstel Gold Race is tenslotte een eendaagse wedstrijd. De Eneco Tour is een spel van seconden, de favorieten zitten elkaar doorgaans dicht op de hielen. Een goeie tijdrit kan beslissend zijn, maar die was in deze tour een beetje dubbel, want de winnaar reed in mooi droog weer en de rest in de regen. Hoe dank ook, de talentvolle Noorse wielrenner uit de Sky ploeg, Edvald Boasson Hagen, heeft de leiding in de ronde genomen met Philippe Gilbert op 12 seconden en David Millar op 18 seconden. Ja, het zijn geen kleine jongens die in het Nederlandse en Belgische land rondrijden. Vandaag Genk-Genk en morgen de Koninginnenrit  door het Zuid-Limburgse land. Daar kunnen de sterksten nog een slag slaan wellicht.

Het voetbalweekend

Zo, de kop is eraf in onze Eredivisie en het was gelijk raak op de eerste speeldag met een afgetekende zege voor Ajax en een nederlaag van PSV bij AZ, dat meteen door kan naar de tweede topper, uit tegen FC Twente dit keer. Nog twee ploegen, die vorige week de volle winst pakten, komen tegen elkaar uit. In Rotterdam treffen Feyenoord en Roda JC elkaar, zodat we benieuwd zijn of en wie er na twee speeldagen met de volle zes punten in het linker rijtje staan.

VfL Wolfsburg ontmoet Bayern München op de tweede speeldag in de BundesligaOok in Duitsland stond het afgelopen weekend in het teken van de seizoenopening. Net als in Nederland leed ook hier één van de titelkandidaten een gevoelige nederlaag. Bayern München ging op eigen veld onderuit tegen Borussia M’gladbach. En vandaag wacht de VfL Wolfsburg, dat vorige week overtuigend met drie nul won bij FC Köln. Drie nul ook was de score voor VfB Stuttgard en die gaan vanavond  naar Borussia M’gladbach, ook een aardige confrontatie.

Ook in Engeland gaat de bal weer rollen, al wordt het allemaal overschaduwd door de rellen in Londen en enkele andere grote steden. De wedstrijd Tottenham Hotspur tegen Everton is al afgelast. Wie Engels voetbal wil zien kan vanmiddag bij Sport1 terecht, waar om vier Liverpoool tegen Sunderland wordt getoond en later om 18.23 Newcastle United tegen Arsenal.

Super Copa: Real Madrid tegen FC BarcelonaIn Spanje moet de competitie nog even wachten, maar zondag is wel de strijd om de Super Copa en dat is gelijk raak: Real Madrid tegen FC Barcelona, om tien uur in de avond live bij Sport1.

De bookmaker van de week is Casino, de bookmaker met een fraai Nederlandstalig sportsbook.

Sportweddenschappen zijn leuk voor wie een beetje extra spanning aan de sportbeleving wil geven. Er zijn uitstekende online bookmakers in de markt, waarvan een aantal op deze site vermeld staan, waarbij gekeken is naar uitstraling, berouwbaarheid en dienstverlening. Speel met beleid en overschrijdt nooit het budget dat u beschikbaar maakt hiervoor. Een tip voor beginners: neem kleine inzetten op verschillende sporten, waar u een beetje kijk op hebt. Zet nooit meer in dan verantwoord is en probeer nooit verloren geld terug te winnen. Weg is weg, wacht op de volgende ronde en op nieuwe kansen. Succes en veel plezier bij de sport in dit weekend!

 

 

 

 

August 13, 2011 by : posted in Bookmaker Nieuws No Comments

Comments are closed.