Sportweekend 33 met de start van de Vuelta

Vuelta

Waarin de Vuelta in Spanje van start gaat, maar de voetbalcompetitie niet, dressuurpaarden in de pas blijven lopen, Europees tophockey bij de dames én heren te zien valt, het WK kanovaren in rechte lijn gehouden wordt en natuurlijk het voetbal, behalve in Italië en Spanje.

In de Duitse plaats Mönchengladbach begint vandaag het Europees Kampioenschap Hockey, zowel bij de dames als bij de heren. Als het gaat zoals het hoort spelen onze teams drie oefenwedstrijden in de poules, waarna de halve finale wacht en het toernooi pas echt begint. Vandaag speelt het vrouwenteam tegen Azerbeidjan en de mannen mogen Frankrijk de fijne kneepjes van het spel bijbrengen. De NOS zal ongetwijfeld de nodige aandacht aan het toernooi besteden in de reguliere sportuitzendingen en de halve finales en finales rechtstreeks brengen.

Euro Hockey

Jarenlang behoorden we bij de absolute wereldtop als het om de dressuur ging. Maar nadat Anky van Grunsven stopte en we het beste paard van stal (Totilas) aan een Duitse rijkaard verkochten moeten we een stapje terug doen en dat niet eens in het kader van de te rijden kuur. Niettemin sleepte de dressuurploeg een mooie bronzen plak in de wacht, achter kampioen Engeland en Duitsland, waar gek genoeg Totilas nog helemaal niet lekker draait en individueel op de derde plaats staat achter onze landgenote Adelinde Cornelissen, die met Jerich Parzival voortreffelijk presteerde en individueel op de tweede plaats staat. Er is dus nog hoop als we vooruit kijken naar de Olympische Spelen waar de eeuwige roem pas echt wordt verdeeld. Op de foto Cornelissen en Parzival in karakteristieke houding.

Dressuur

Kanovaren is eigenlijk het mooiste in wild water, maar dat hebben we in ons land zo weinig. Rivieren en kanalen waar je in rechte lijn zo hard mogelijk van start tot finish moet gaan, ja die hebben we zat. Vandaar misschien dat we in vlakvaren (zoals het officieel heet) normaal gesproken beter presteren dan in wildwatervaren. Het WK vlakvaren wordt dit weekend gehouden in Szeged in Hongarije met een aantal Nederlandse medaillekansen, maar echte topfavorieten hebben we niet of het zou Eef Haaze (foto) moeten zijn die bij de dames alle afstanden vaart. Het toernooi is van extra waarde omdat er startbewijzen voor de Olympische Spelen verdeeld worden. Wie het een beetje wil volgen raden we de site van de Nederlandse Kanobond (http://www.nkb.nl) aan, die overigens in 2012 gaat fuseren met het Watersportverbond, dan weet u dat ook gelijk.

Kanovaren

En hoera, hoera, er gaat weer een grote ronde van start, de Ronde van Spanje ofwel de Vuelta, die door velen als een gelijkwaardige, zo niet zwaardere koers wordt gezien als de Ronde van Frankrijk. Drie weken lang koersen over het Iberisch schiereiland met maar liefst tien bergritten en zes aankomsten bergop. Negen ritten zijn vlak, er is een individuele tijdrit over 40 kilometer en een ploegentijdrit over veertien kilometer en daar wordt vandaag mee begonnen. Van de Nederlandse klassementsrijders zijn de ogen toch vooral gericht op Steven Kruijswijck, Bauke Molema en Tom Jelte Slagter, die alle drie voor de Rabobank van start gaan. Slagter (foto) wordt gezien als een echte klimbelofte, maar in de Giro dit jaar viel hij uit na een forse valpartij. Volgend weekend hebben we al een aardig beeld hoe de Raboploegen en de andere Nederlandse ploegen er in Spanje voor staan.

Slagter

Het voetbalweekend

Hoe het voetbal er in Spanje voorstaat moeten we afwachten, want er is een staking in de Primera División. De Spaanse Supercup is wel gespeeld en gewonnen door Barcelona met een schandalige vertoning van geweld van de zijde van spelers en trainer van Real Madrid. Bepaald geen koninklijk gedrag bij Real en het zal nog wel een paar staartjes krijgen. Ook in Italië wordt nog niet gespeeld, daar begint de competitie volgende week.

In Nederland spelen de leidende teams uit: Ajax gaat naar VVV Venlo, Feyenoord naar Heracles, FC Twente naar Heerenveen en PSV naar ADO Den Haag. In Duitsland hebben alleen de FSV Mainz 05 en Hannover 96 na twee speeldagen de volle winst te pakken. Mainz startte vorig jaar ook al zo sterk, maar zakte later weg. Landskampioen Borussia Dortmund en Bayern München liepen al tegen puntverlies aan. In Engeland twee mooie wedstrijden op de kaart met Arsenal-Liverpool en Machester United tegen Tottenham Hotspur (maandag). Wie live wedstrijden wil zien: vanmiddag (zaterdag) om 13.45 Arsenal-Liverpool en om kwart voor vier Bayern München tegen HSV Hamburg (ook geen verkeerde wedstrijd). Morgenmiddag om half vier Mainz tegen Schalke, waar Klaas Jan Huntelaar zo goed op schot was vorige week met drie goals tegen FC Köln.

De bookmaker van dienst is Casino, met mooie weddenschappen bij het voetbal.

Sportweddenschappen zijn leuk voor wie een beetje extra spanning aan de sportbeleving wil geven. Er zijn uitstekende online bookmakers in de markt, waarvan een aantal op deze site vermeld staan, waarbij gekeken is naar uitstraling, berouwbaarheid en dienstverlening. Speel met beleid en overschrijdt nooit het budget dat u beschikbaar maakt hiervoor. Een tip voor beginners: neem kleine inzetten op verschillende sporten, waar u een beetje kijk op hebt. Zet nooit meer in dan verantwoord is en probeer nooit verloren geld terug te winnen. Weg is weg, wacht op de volgende ronde en op nieuwe kansen. Succes en veel plezier bij de sport in dit weekend!

August 20, 2011 by : posted in Bookmaker Nieuws No Comments

Comments are closed.