Sportweekend 35 met in de hoofdrol Bauke Mollema

(tenminste, dat hopen alle Nederlandse wielerliefhebbers)

Wedden op de Vuelta Waarin de ogen van de wereld nog steeds gericht zijn op de atleten in Korea, paarden in groepjes van vier samenspannen, roeiers dat soms met acht tegelijk doen, San Marino voetballend niet veel voorstelt maar wél een circuit heeft en in de Vuelta  een flink aantal bergen staan opgesteld, die van beslissende invloed zouden moeten worden.

De moeder aller sporten heeft haar tenten opgeslagen in Zuid-Korea en het levert weer prachtige sport op, dat wij elke morgen op de Nederlandse TV kunnen bekijken.Daegu 2011 Nog twee dagen, dan is het weer voorbij en kan er worden nagenoten door de winnaars en worden getreurd door de verliezers. En iedereen maakt de tussenbalans op richting Londen, waar ze elkaar volgend jaar in een nieuwe krachtmeting treffen, groter en belangrijker dan het WK: de Olympische Spelen. Wat de Nederlandse inbreng betreft, die was vooral kleinschalig. Het is opvallend dat we in sporten als turnen en zwemmen in de breedte almaar groeien en sterker worden, en in atletiek slechts marginaal blijven meedoen. Wat Nederland nodig heeft is een aantal aansprekende boegbeelden en misschien echte toptrainers, al loop ik hier op glad ijs, want ik kan het niveau van de coaches niet goed inschatten: je ziet ze nauwelijks. Hoop gloort in de meerkamp onderdelen en de sprintnummers, maar het zijn maar kleine zwaluwtjes in een druk bevolkt buitengebied.

PaardensportWaar we al jaren heel goed in zijn is het fokken van paarden. En we kunnen er ook nog eens goed mee overweg, zoals we laatst weer zagen op het EK Dressuur. Er is dit weekend weer een mooi Europees Kampioenschap: de vierspannen, waarbij elke beetje sportkenner meteen aan IJsbrand Chardon (foto) denkt, die titels vergaart alsof het postzegels zijn. Op de Prinsenhoeve in Breda staat het te gebeuren, voor het eerst sinds 1981, want zolang is het EK afgevoerd geweest van de kalender.

Nederlandse dames achtIn Slovenië gaan heel veel boten door het water tijdens het WK Roeien. De Nederlandse dames acht hadden een bizarre wedstrijd, want vlak voor de finale werd zo ongeveer de hele ploeg door een darmvirus getroffen en moesten er bijna noodtoiletten worden bijgeplaatst. Uiteindelijk stapte een gehavend team de boot in, vocht voor wat het waards was en werd vijfde, waar normaliter medaillekansen aan dit team zouden zijn toegedicht. Maar toch was het een beetje feest, want die vijfde plek was al wel goed voor een ticket naar de OS in Londen. De heren acht werd vierde en stelde dus ook deelname aan de Spelen veilig. Tot nog toe geen Nederlands eremetaal, terwijl we toch meestal wel wat plakjes bij elkaar roeien op zo’n evenement. Misschien dan toch dit weekend?

Etappes Vuelta

Onthoud u vast de plaatsen La Farrapona en Angliru. Dat zijn de aankomstplaatsen van de etappes nummer 14 en 15 in de Vuelta, die dit weekend de Pyreneeën aandoet en, voor het eerst sinds decennia, het Baskenland. Algemeen wordt aangenomen dat deze twee etappes beslissend zijn voor de eindzege, want na zondag zijn er geen noemenswaardige obstakels meer neergelegd in de ronde en de tijdritten zijn ook al van de hand gedaan. En we gaan er als rechtgeaarde liefhebbers maar eens goed voor zitten, want Bauke Mollema (ik tipte hem vorige week al) doet het meer dan voortreffelijk deze ronde en lijkt in staat de rode trui te grijpen of in elk geval het podium te halen. Die rode trui had hij al één dagje om de schouders, maar de tijdrit wierp hem een klein stukje terug, zoals verwacht. De Raboploeg mist haar twee sprinters, die zwak en ziek zijn uitgevallen, maar de rest maakt een homogene indruk, die nu helemaal in dienst van Mollema rijden dit weekend. Beide etappes zijn live te zien bij de NOS en op Eurosport, dat alle finales van de Vuelta uitzendt.

Is dat het? Nee hoor, er is nog wat her en der. De US Open (tennis), het EK basketbal voor heren, het WK mountainbike, de Holland Series (honkbal) en de pre-kwalificatie volleybal voor de heren. Een drukte van belang dus in dit eerste weekend van september.

Het voetbalweekend

Geen competitievoetbal dit weekend, dat helemaal is ingeruimd voor kwalificatiewedstrijden voor het EK volgend jaar in Polen en Oekraïne.

Gisteravond werd de nationale voetbalploeg van San Marino op een 11-0 nederlaag getrakteerd door een ontketend Nederlands elftal. Dat zag concurrent Zweden verliezen en het aanstaande EK nu nog missen zou een prestatie van ongekend formaat zijn, in negatieve zin dan. Daar gaat natuurlijk niemand van uit en dinsdag kan de volgende stap gezet worden als de voetbalmiljonairs van Oranje op bezoek gaan bij Finland. San Marino kan zich opmaken voor de volgende nederlaag als Zweden revanche komt zoeken voor de nipte nederlaag tegen Hongarije, waarvan verloren werd in de laatste minuut…

San Marino heeft echter wel een circuit en dat is dit weekend het decor van de GP voor motoren. Ongetwijfeld te zien bij RTL 7, waar altijd heel veel motor- en autosport te zien is in het weekend.

San Marino

De bookmaker dit weekend is Stan James, dat voortaan van ma-vr van 12.00 tot 20.00 uur een Nederlandstalige klantendienst actief heeft. En waar uiteraard alle grote sportevenementen op de kalender staan.

Sportweddenschappen zijn leuk voor wie een beetje extra spanning aan de sportbeleving wil geven. Er zijn uitstekende online bookmakers in de markt, waarvan een aantal op deze site vermeld staan, waarbij gekeken is naar uitstraling, berouwbaarheid en dienstverlening. Speel met beleid en overschrijdt nooit het budget dat u beschikbaar maakt hiervoor. Een tip voor beginners: neem kleine inzetten op verschillende sporten, waar u een beetje kijk op hebt. Zet nooit meer in dan verantwoord is en probeer nooit verloren geld terug te winnen. Weg is weg, wacht op de volgende ronde en op nieuwe kansen. Succes en veel plezier bij de sport in dit weekend!

September 3, 2011 by : posted in Bookmaker Nieuws No Comments

Comments are closed.