Sportweekend 4 met heel veel topsport op ijs

Feyenoord-AjaxWaarin een regen van (inter)continentale titels, zoals het WK Sprint op de langebaan, het EK Shorttrack op de korte baan, het EK Kunstrijden op weer ander ijs, een WK Veldrijden en nog wat lopende zaken zoals de Australian Open en de Afrika Cup. En voor wie net uit de winterslaap komt: morgen is het Feyenoord-Ajax.

Het leuke van het sprinten bij het internationale schaatsen is dat er altijd zoveel kanshebbers zijn. Eén flinke misslag, een beroerd gelopen bocht of een lelijke kruising en de favoriet van dienst kan een aantal plaatsen afzakken. Verder is er vaak een grot verschil tussen de echte 500 meter kanonnen en de 1000 meter stayers, want voor de échte sprinter is dat al een lange afstand. Calgary biedt de setting voor de 2012 versie. Dat betekent altijd snelle tijden

Christine Nesbitt met vlag

Dit is wat Canada wil zien: Nesbitt met de vlag

en legt druk op de favoriete bij de dames, Christine Nesbitt, die vooral heerst op de 1000 meter. We gaan dat zien, maar bij de heren zijn er meestal wel een stuk of tien rijders, die met de titel kunnen wegglijden. De NOS zendt dat allemaal in de late uurtjes uit dit weekend.

Shorttrack is in ons land een stuk minder populair, maar in veel andere landen is dit het echte schaatsen, vooral in de Aziatische landen. Maar die doen doorgaans niet mee aan Europese Kampioenschappen, en dat is precies wat dit weekend wordt afgewerkt in de Tsjechische plaats Mlada Boleslav. En bij het schaatsen doet

Jorien ter Mors EK Shorttrack 2012 winnares 1500 mtr.

Zo ziet Jorien Mors er buiten het schaatsen uit

de vrijdag vaak ook volop mee, dat was dus gisteren en kijk eens wat ‘we’ binnenhaalden: goud op de 1500 meter bij de dames en heren en bij de heren ook nog brons. Die kleur werd omgehangen bij Niels Kerstholt en de hoogste trede van het podium was voor Sjinkie Knegt. Bij de dames was Jorien ter Mors het goudhaantje (goudkipje eigenlijk) en zo is dit EK al flink geslaagd.

Nog meer schaatsen, maar dan hoeft het niet hard als het maar mooi is. Het kunstrijden op de schaats heeft qua Nederlandse deelname weinig meer te bieden dan lang voorbije glorie, maar onze zuiderburen kijken vooral naar Kevin van der Perre, die dit seizoen zijn loopbaan afsluit. Het kunstrijden op de schaats vindt plaats in Sheffield. De vrije kür bij de mannen is vanmiddag om 15.45 te zien op Eurosport, met onze Belgische vriend natuurlijk, die als zevende de finale ingaat.

Op elke willekeurige ondergrond, hard, bevroren, zacht of modderig, de veldrijders crossen eroverheen in het winterseizoen en dit weekend doen ze dat om de wereldtitel in het Belgische Koksijde. Bij de heren zal het waarschijnlijk een Belgisch-Tsjechisch onderonsje worden, maar bij de dames WK Veldrijden 2012 logois er eigenlijk maar één kanshebster en dat is Marianne Vos. Alles minder dan goud zal voor haar een bitter pil zijn en eigenlijk kan dat alleen maar bij ernstige materiaalpech,  als er een hond oversteekt, een boom omvalt of een ruimtecapsule op de baan landt. In alle andere gevallen gaat zij er met de lauwerkrans vandoor. De dames en heren rijden allebei morgen en de NOS zal er ruimhartig verslag van doen.

In Australië gaan de dames beginnen aan hun finale. De dames Sharapova en Azarenka, een Russin en een Wit-Russin, gaan uitmaken wie de titel meeneemt en tevens de eerste plaats op de wereldranglijst gaat bezetten. Bij de heren gaat het tussen Nadal en Djokovitch. De NOS zendt beide finales zaterdag en zondag live uit om 09.30 uur op Nederland 1.

En verder zijn er finales bij  het EK Waterpolo, het EK Handbal, beginnen de dames aan de Champions Trophy en dat is hockey en wordt er om wereldbekers geskied in Sankt Moritz en Garmisch. Place your bets please!

Het voetbalweekend

De Afrika Cup nadert de kwartfinales, waarvoor Gabon, Equatoriaal Guinea, Ivoorkust en Tunesië zich inmiddels geplaatst hebben. Goede papieren zijn er voor Zambia, Angola, Ghana en Mali. Marokko, dat vooraf weer eens tot favoriet was uitgeroepen, ligt er met twee nederlagen al helemaal uit.

De Nederlandse competitie heeft weer eens een echte topper dit weekend, de klassieke kaskraker Feyenoord-Ajax. Voor beide ploegen staat, naast de eer, een ranglijstpositie op het spel, want wie verliest, raakt weer verder achterop, dat is de harde realiteit van de huidige Nederlandse competitie. Feyenoord zal zich vooral richten op de kwetsbare achterhoede van Ajax, waar veel vaste waarden door blessures ontbreken. Andermaal zal Ajax op onervaren jeugd moeten terugvallen. AZ wacht de zware uitwedstrijd tegen Roda JC en ook FC Twente staat voor een klus met FC Groningen op bezoek. PSV leunt de rest van het weekend achterover: het won gisteravond thuis met 3-1 van Vitesse.

In Duitsland het vervolg van de thriller aan kop met Bayern München, Schalke 04 en Borussia Dortmund op 37 punten en Borussia Mönchengladbach op een enkel puntje daarachter. Hoe leuk wil je het hebben? Geen onderlinge ontmoetingen in elk geval dit weekend, maar in Duitsland wordt altijd strijd geleverd.

Dat geldt meestal ook voor Engelse wedstrijden, waar het echter minder spannend is.  Maar dit weekend spelen ze daar om de FA Cup, met als meest opvallend uithangbordje de wedstrijd tussen FC Liverpool en Manchester United.

Wijken we dan uit naar het zuiden, dan krijgen we in Italië de topper tussen Juventus en Udinese voorgeschoteld, die we allemaal kunnen bekijken op Sport1, vanavond om 20.40 uur. De achtervolger op Juventus heet AC Milan en die speelt thuis tegen Cagliari. Inter dat naar de vierde plaats is gekropen, gaat op bezoek bij Lecce, dat ergens onderaan bungelt.

In Spanje kan Real Madrid met opgeheven naar de ranglijst kijken en daarmee de kater van de bekernederlaag tegen de FC Barcelona een beetje wegwuiven. Op precies de helft van de competitie staat Real vijf punten los, die het thuis tegen Real Zaragoza gaat verdedigen, terwijl Barcelona naar Villarreal gaat. Helaas, achter de twee traditionele toppers wordt het pas weer interessant als de resterende Europese plaatsen verdeeld gaan worden. Het landskampioenschap is voor hen net zo onbereikbaar als de top van de Mount Everest voor een stoet kamelen.

Dat was het weer voor dit weekend. Bookmaker van de week is Casino.

Sportweddenschappen zijn leuk voor wie een beetje extra spanning aan de sportbeleving wil geven. Er zijn uitstekende online bookmakers in de markt, waarvan een aantal op deze site vermeld staan, waarbij gekeken is naar uitstraling, berouwbaarheid en dienstverlening. Speel met beleid en overschrijdt nooit het budget dat u beschikbaar maakt hiervoor. Een tip voor beginners: neem kleine inzetten op verschillende sporten, waar u een beetje kijk op hebt. Zet nooit meer in dan verantwoord is en probeer nooit verloren geld terug te winnen. Weg is weg, wacht op de volgende ronde en op nieuwe kansen. Succes en veel plezier bij de sport in dit weekend!

 

January 28, 2012 by : posted in Bookmaker Nieuws No Comments

Comments are closed.