Sportweekend 42 met een échte Ajax-Feyenoord

Ajax-Feyenoord, eindelijk weer een echte klassieker!

Ajax-Feyenoord, eindelijk weer een echte klassieker!

Waarin Nieuw-Zeeland en Frankrijk elkaar de wereldtitel rugby bevechten, bij het EK boksen voor dames de laatste klappen worden uitgedeeld, het wielrennen nu op de baan wordt gedaan (en in het veld natuurlijk), er nog een leuke marathon op het water is, in kano’s wel te verstaan, maar ook veel aandacht voor het voetbal met die ene topper der toppers: Ajax-Feyenoord.

Vorig weekend konden we enthousiast melden dat Nederland de finale van het WK Honkbal had bereikt en inmiddels weten we dat ze de wereldtitel hebben binnengehaald. Een fantastische prestatie, die het honkbal hopelijk eens goed op de kaart zet in ons land. Dit weekend is er weer een geweldige mondiale finale, die tussen de rugbymachten Nieuw-Zeeland en Frankrijk. De kiwi’s zijn er helemaal klaar voor en de NOS zendt de finale morgenochtend (zondag) vanaf 10.00 live uit.

De Wereldbeker Rugby 2011

Boksen voor dames mag dan een kleine sport zijn in ons land, we doen er wel aan mee en we houden het dit jaar zelfs in Rotterdam. Vandaag de laatste dag van dit toernooi met maar liefst twee finales met Nederlandse inbreng.

Marichelle de Jong is finaliste bij het EK boksen in Rotterdam

Marichelle de Jong (in het blauw) staat in de finale tot 69 kilo in haar thuisstad Rotterdam

Marichelle de Jong (foto in blauw tenue) bokst in de klasse tot 69 kilo tegen de Russische Nadezhada Torlopova en Nouchka Fontijn gaat het opnemen tegen de Maria Badulina uit de Oekraïne in de klasse tot 75 kilo.

De zesdaagse leeft weer een beetje in ons land. Vandaag eindigt die van Amsterdam, maar in Apeldoorn wordt ook een belangrijke serie afgewerkt, namelijk het EK op de baan. Niet zo groot en spannend als een WK natuurlijk, maar toch… Europese titels tellen. Nederland heeft nog geen medailles binnen, maar dit weekend gaat de show gewoon verder natuurlijk.

Baanwielrennen EK 2011

Het begrip marathon kennen we van het hardlopen op de weg natuurlijk en –een typisch Hollands gebeuren- op het ijs. Er bestaat echter ook in het kanoën een marathondiscipline en de wereldkampioenschappen daarvan worden momenteel gehouden in Singapore. De marathon is hier 30,1 kilometer totaal in lengte (zeven rondes van 4,3 km) en dat is een beetje minder dan de aloude Griekse afstand. Een klein gebeuren is het zeker niet. Ruim zeshonderd deelnemers uit meer dan veertig landen, dat is een flink evenement. Voor Nederland komt Joep van Bakel vandaag in actie in de K1 voor heren. Wie het een beetje wil volgen: http://www.canoemarathon2011.org/

Joep van Bakel komt tijdens het WK marathon K1 uit voor Nederland

En verder zijn er de wintersporten. Veldrijden in het Hongaarse Tabor, skiën in Sölden en het shorttrack seizoen start met een wereldbekerwedstrijd in Salt Lake City.

Het voetbalweekend

Als er twee ploegen wisselvallig presteren dit seizoen, dan zijn het Ajax en Feyenoord, waarbij aangetekend dat Ajax ondermaats presteert en Feyenoord veel beter dan verwacht. Dat is morgen allemaal onbelangrijk, want de klassieker Ajax-Feyenoord heeft zijn eigen verloop, het gaat om meer dan drie punten. Maar dat is vooral wat bij de fans leeft, voor de clubs telt de rauwe werkelijkheid van het moment en dat is dat beide clubs de punten hard nodig hebben om in de top van het klassement te blijven. Want het is dringen geblazen en de weg is nog heel lang. Maar de bookmakers hebben meer te bieden dan alleen de klassieker in Amsterdam, want zien we daar niet Vitesse-PSV op het lijstje staan? Dat zijn de nummers vijf en twee en FC Groningen-FC Twente is ook geen verkeerde wedstrijd en in het rijtje achtervolgers bevindt zich ook Roda JC dat bij AZ op bezoek gaat, de verrassende koploper van dit moment, die het afgelopen donderdag zo moeilijk hadden tegen Austria Wien, maar op karakter toch nog een punt wegsleepten.

Manchester City-Manchester United

De nummers eén tegen twee, een droomwedstrijd in de stad Manchester

Dat wat het Nederlandse voetbal betreft. In het buitenland zien we ook een paar mooie potten. In Duitsland wat subtoppers, maar dat is logisch met negen ploegen op vier punten van elkaar. Bayern München staat daar ver boven, want die staan vijf punten los van de nummer twee. In Engeland gaat het maar over één wedstrijd, die tussen koploper (jawel!) Manchester City en runner-up Manchester United. Zondag live te zien bij Sport1 om 14.30 uur.

In Italië krabbelt AC Milan wat op, maar gaat het nog steeds heel matig met Inter. Vorig weekend was de dubbelslag tussen Sicilië en de stad Milaan. Onbeslist, want Inter verloor bij Catania en AC Milan won van Palermo. Maar door de vele gelijke spelen tot nog toe is er nog geen echte afscheiding tot stand gekomen. Het verschil tussen koploper Juventus en de nummer dertien AC Milan bedraagt slechts vier punten. Geen echte toppers in Italië dit weekend, maar wel in Spanje, waar het team van Málaga (6) de nummer drie Real Madrid ontvangt. Wie dat wil zien kan vanavond om 20.00 uur terecht bij Sport1. Daarna volgt Barcelona-Sevilla, de koploper tegen de nummer vier, ook een aardig affiche. De verrassende nummer twee Levante moet naar Villarreal, dat teleurstellend presteert en slechts veertiende staat.

Bookmaker van het weekend is Casino dat natuurlijk alle Nederlandse toppers in de aanbieding heeft dit weekend.

 

Sportweddenschappen zijn leuk voor wie een beetje extra spanning aan de sportbeleving wil geven. Er zijn uitstekende online bookmakers in de markt, waarvan een aantal op deze site vermeld staan, waarbij gekeken is naar uitstraling, berouwbaarheid en dienstverlening. Speel met beleid en overschrijdt nooit het budget dat u beschikbaar maakt hiervoor. Een tip voor beginners: neem kleine inzetten op verschillende sporten, waar u een beetje kijk op hebt. Zet nooit meer in dan verantwoord is en probeer nooit verloren geld terug te winnen. Weg is weg, wacht op de volgende ronde en op nieuwe kansen. Succes en veel plezier bij de sport in dit weekend!

 

October 22, 2011 by : posted in Bookmaker Nieuws No Comments

Comments are closed.